GSC Aşk Doktoru

Cevap: GSC Aşk Doktoru

Meseleyi derinleştirelim mi :)

İçgüdüsel olarak erkek, ortamın en güçlüsü (alpha'sı) olmak, kadın ise kendine en güçlü ve güzel yavruyu verecek erkeğe yanaşma arzusundadır.

Modern çağlarda erkek için alpha olmak öncelikle paradan geçer, adam BMW anahtarını koyduğu zaman masaya öne geçer. Sen de onu alt etmek için zekanı kullanmak zorundasın. Yani para, eski zamanlardaki kas gücünün yerini aldı.

Kadınlar ise hem en güçlü ve güzel yavruyu doğurmak hem de o yavruyu büyütecek güvenli bir yer arayışındadırlar. Bu bağlamda 1. paralı 2. ya da çok paralı olmasa da durumu stabil ve yükselebilecek erkekler ön plana çıkar. Kızın senin işinin vardiyasına takması esasen en temel olarak yavrusuna ideal yuva kuramama korkusundan kaynaklı.

Aslında olay bu kadar bilimsel ve basitken, kadınların romantizm akımını sahiplenmesi ve biz duygusalız, erkekler öküz etiketi yapıştırması ile "kadın dediğin..." diye başlayan cümleler kurulmaya başladı. Kadın duyguları için şunu yapar bunu yapar, kadın narindir, kadın küfretmez. Ancak iş ciddiye binince bir anda mantıklı hareket etmeye başlamaları, yıllarca pompaladıkları "romantik" (kelime anlamı olarak hayalcilik olarak bile tanımlayabiliriz) düşüncelerle ters düşünce, erkekler ters ayakta aşırtma şuta maruz kalmış kaleci gibi kilitleniyor.

Günümüz ekonomisinde ve idareceliğinde Oxford okusan "alpha" tabirinde biri olamıyorsun abi. Kızlarımızın bazı şeylerde ayaklarının yere basması gerekmektedir.

Bu ülke de babandan yoksa BMW anahtarını koyamıyorsun abi..

Biraz dizilerden uzaklaşıp önce yaşadıkları ortama bakmalılar. bence...

[İlişkimiz de eskisi gibi gitmiyor ben ne kadar iş bulur çalışırım desem de 2 bin tl olması lazım çünkü o atandı maaşı belirrttiğim rakamın altına düşmüyor benim de üstümde bu baskı var önümde 2 yıl var bi yandan bi mucize olur diye atama bekleyeceğim bi yandan da çalışacağım 2014 sınavına 8 ay kala da yine sınava hazırlanmaya başlayacağım ki bu sefer daha çok baskı oluşacak. Tabi o zamana kadar onu kaybetmemiş olursam :(

Gün doğmadan neler doğar kardeşim sıkma canını..

dinlediğiniz için saolun abilerim benim durumum örnek olsun herkese hayat şartları zor aklınızı yitirmek istemiyrsanız hiç bulaşmayın bu kız işlerine

Televizyon ve sinemanın kadınlar üzerinde yarattığı etkiye katılmamak mümkün değil. Bizde de yaratıyordur kesin gerçi. Mesela Kurtlar Vadisi oynadı diye pardesü satışlarının patladığı bir ülke sonuçta burası :D

Dizilerde, para ile yapılan görgüsüzlüklerin romantizm adı ile pazarlanması "ben de istiyorum" dedirtiyor çoğu kıza bu doğru. Ama aklı başında bir kız ona takılmaz zaten. Yine de burada üniversitede olduğu gibi çan eğrisi geçerlidir. Yani ben kendim mesela varlıklı bir aileden geliyorum ama Bilkent'te okurken orada nispeten daha normal/normal altı kalıyordum.

Yani BMW'yi örnek olarak verdim onu izah etmek istedim, çevrede böyle bir adam yoksa duruma göre bir çan eğrisi çizeceksin. :) Alpha zaten ideal erkek değil, sürünün lideri anlamına gelir. Yurt sathında değil, o çevrede ön plana çıkan olmak demek. Kaldı ki bunu parayla yapamıyorsan başka türlü de yaparsın ama para her şey gibi bunu da kolay kılıyor tabii.

Burada tabii temel tartışma para değil, kadınların beklentiler yönünde yarattığı sahte görüntüler bence.

Yani bir kızın 22-23 yaşındaki beklentileri ile 25-26 yaşındaki beklentileri arasında dağlar kadar fark olur.

Televizyon ve sinemanın kadınlar üzerinde yarattığı etkiye katılmamak mümkün değil. Bizde de yaratıyordur kesin gerçi. Mesela Kurtlar Vadisi oynadı diye pardesü satışlarının patladığı bir ülke sonuçta burası :D

Dizilerde, para ile yapılan görgüsüzlüklerin romantizm adı ile pazarlanması "ben de istiyorum" dedirtiyor çoğu kıza bu doğru. Ama aklı başında bir kız ona takılmaz zaten. Yine de burada üniversitede olduğu gibi çan eğrisi geçerlidir. Yani ben kendim mesela varlıklı bir aileden geliyorum ama Bilkent'te okurken orada nispeten daha normal/normal altı kalıyordum.

Yani BMW'yi örnek olarak verdim onu izah etmek istedim, çevrede böyle bir adam yoksa duruma göre bir çan eğrisi çizeceksin. :) Alpha zaten ideal erkek değil, sürünün lideri anlamına gelir. Yurt sathında değil, o çevrede ön plana çıkan olmak demek. Kaldı ki bunu parayla yapamıyorsan başka türlü de yaparsın ama para her şey gibi bunu da kolay kılıyor tabii.

Burada tabii temel tartışma para değil, kadınların beklentiler yönünde yarattığı sahte görüntüler bence.

Yani bir kızın 22-23 yaşındaki beklentileri ile 25-26 yaşındaki beklentileri arasında dağlar kadar fark olur.

Tabi ki 25-26 yaşında beklentiler farklı olur. Benim sözüm Fakülte okuyup kariyeri olan kızlara kesinlikle değil. Mesela ben Doktor isem eşiminde kariyerinin olmasını isterim. Ama bir bayanında işler yolunda gitmiyor diye ayrılğı dile getirmesi beni rahatsız eder.

Bir de kendi kumaşına bakmadan benim kumaşımı beğenmeyen öküzler var ya hani...:D ahh ahh Özgür abi anladın sen onu. :trollface:

Ne alaka bende bilmiyorum aklıma bir söz geldi.

''Çirkin kız yoktur, az Votka vardır.''

ben her zaman evlilikte kızın maddi olarak erkekten birkaç gömlek aşağıda olması fikrindeyim.kız baba evinde maddi olarak daha rahat yaşamışsa senin yanında maddi sıkıntı gecerse ilerde sorun olur.erkekde bunun altında kalmamak için gereksiz ticari riskler alabilir.

ben her zaman evlilikte kızın maddi olarak erkekten birkaç gömlek aşağıda olması fikrindeyim.kız baba evinde maddi olarak daha rahat yaşamışsa senin yanında maddi sıkıntı gecerse ilerde sorun olur.erkekde bunun altında kalmamak için gereksiz ticari riskler alabilir.

Bencede erkek her zaman maddi anlamda daha üstün olmalı ,bana göre yaş olarakta büyük olmalı

doğru diyorsun da biz hayata yenik başlamışız be abi ne etsek yine de aşağıda kalıyoruz

Harun abi çok keskin çizgiler çiziyorsun :) Yaş farkının çok önemli olmadığı kanaatindeyim, kadın çok büyük olmadığ müddetçe

Harun abi çok keskin çizgiler çiziyorsun :) Yaş farkının çok önemli olmadığı kanaatindeyim, kadın çok büyük olmadığ müddetçe

kesinlikle katılmıyorum.sebeplerine gelince.bir kere fiziksel olarak türk kadınları cabuk cöküyor,o yaş farkı 30 lu yaşlarda fiziksel görünüm olarak kapanıyor.kadına hakimiyet acısından da önemli bence.bu dediğim 40 lı yaşlarda cok fark etmez ama 30 yaşında evlenmeyi düşünüyorsan kızın 24-25 olması cok ideal

hangi manada hata bende maddi gereksinimleri sağlayamadığımdan dolayı mı ?

yalnış anlama beni ama sanki hatalı secim yapmışsın gibi geldi.bugun belli maddi olanakları sağlayamayabilirsin ama ilerde sağlamaman için bir neden yok.kız geleceğede bugunmüş gibi bakmış o yalnış bence.yada tam terside olabilir bugun maddi imkanların yerindedir ilerde ne olacağı belli olmaz.bu mantıkla evlenilmez.tamam maddiyat önemlidir ama ilk planda değildir

yalnış anlama beni ama sanki hatalı secim yapmışsın gibi geldi.bugun belli maddi olanakları sağlayamayabilirsin ama ilerde sağlamaman için bir neden yok.kız geleceğede bugunmüş gibi bakmış o yalnış bence.yada tam terside olabilir bugun maddi imkanların yerindedir ilerde ne olacağı belli olmaz.bu mantıkla evlenilmez.tamam maddiyat önemlidir ama ilk planda değildir

Yok yanlış anlamam zaten doğru dedikleriniz. Yani mantıklı bakınca iş çok başka oluyor. Bir de seviyorsan bunca şey insana ağır geliyor. Çok şey paylaştık iyi kötü günler geçirdik basitçe bu yola girmesi koyuyor adama.

[video=youtube;zEpVzVKU4TI]https://www.youtube.com/watch?v=zEpVzVKU4TI[/video]

Geri
Üst Alt