- 17 Ağustos 2009
- 44.170
- 33.281
- 3.448
Kamada ve Ndombele bambaşka oyuncu tiplemeleri ama. Mertens yerine bence de Kamada olabilirdi ancak Ndombele ile birbirlerinin ikamesi değiller. Oyuncunun burayı istemediğini de okumuştum dış kaynaklardan.Bunun etkisi var; ciddi bonservis veremeyecek olduğumuz aşikar ama yine de Dünya-Alemin notunu verdiği Ndombele kumarını oynamak gerekmiyordu. Kamada mesela, bonservisi elindeydi ve son sezonunu gayet formda geçirmişti. Buna verilenin 500-1000 fazlasına tercih edilmeliydi. İlgi de olduğu söylendi, belki oyuncu Tr ye gelmek istememiştir filan, onun gibi başka birileri de bulunabilirdi. 2 aya yakın bekletilip Amrabat peşinde koşulduğuna göre ciddi bir arayış olmadığı sonucunu çıkarıyorum. Kaldı ki Amrabat ile de sürsen bulaşmaz, çok farklı tipte oyuncular. Kira+opsiyonla aylarca sürede bir DM bulunamıyorsa ortada bir yöneticilik başarısından söz edilemez...
Erden Bey' in yöneticiliğini, vizyonunu çok beğeniyorum, en çok övenlerdenimdir, öyle bol kese herkesi de övmem. Ama iş biraz goygoya dönmüş durumda; kendisine en ufak bir eleştiri geldiğinde cansiperane savunup karşısındakini susturmayı görev edinmiş gibi bazıları. Elbette hata da yapacak, kendisi bile aksini iddia etmeyecektir, o olgunlukta biri olduğu her halinden belli...
Ndombele temposunun düşmesinden dolayı bir dönem ofansif orta sahaya kaydırıldı. Yoksa bizde direkt Oliveira yerine düşünülmüş kendisi.