- 17 Ağustos 2009
- 44.170
- 33.281
- 3.448
Milyonlarca taraftarınla....
diye başlayan bir beste vardı. Skoru alınca herkes bir ağızdan söylerdi ASY'de. Çok yüksek ses çıkardı stattan. Ben de onun geri dönmesini istiyorum.
Edit: Buldum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
bravoo bektasfieldSeneye kadro işi acayip karışık ya. İçinden çıkması çok zor bir durum var. Hocanın bile sözleşme bitiyor. Kiralıkların döneceğini varsayarsak hummalı bir çalışma yapılması gerekiyor:
GK: Günay, Jankat
RB: Dubois
CB: Davinson, Nelsson, Abdülkerim, Emin, Ross, Metehan
LB: Köhn, Kazımcan
DM: Torreira, Kaan, Eyüp
CM: Oliveira, Demirbay, Berkan, Taylan
AM: Siraçhan, Yusuf, Cicaldau
RW: Barış, Tete, Ziyech(?), Zaniolo, Yunus
LW: Zaha, Kerem
ST: Icardi, Halil
Ligdeki kurala göre 14 yabancı ediyor, UEFA listesi açısından ise 19 yabancı
Ligde sınır 12 olacak, UEFA müsabakalarında ise 17
Yapılacaklar listesi:
1) As kaleci durumu netleşecek (kuvvetle muhtemel Muslera ile en az bir sene daha)
2) Sağ bek rotasyonu oluşturulacak (Boey ikamesi + yedeği -- yerli piyasası bu kadar kötüyken Kaan Ayhan olursa şaşırmam, orta saha da şişkin zaten)
3) Stoperde Ross ve Metehan ile vedalaşıp Emin rotasyona dahil edilecek. Burada Nelsson'a gelecek teklifler bizi hayli zor duruma düşürebilir, elimizde tutamayabiliriz, muhtemelen ayrılacağının sözünü çoktan verdik, yerine koyulacak kişi yerli biri olabilir Karapo yahut Topçu gibi, sınırı başka yerde değerlendirmek adına, giden olmazsa transfere gerek yok, kadronun en sağlam yeri burası
4) Köhn iyi çıkarsa yedek, dandik çıkarsa as sol bek lazım. Köhn iyi çıkar Kazımcan da Ankaragücü'nde toparlarsa burayı transfersiz geçme ihtimalimiz de var. Bir ihtimal de Berkan'ın burada rotasyona dahil olması
5) Torreira'nın yedeği Kaan mı olacak, yoksa Kaan sağ beke yahut stopere geçip başka bir adam mı arayacağız buraya? Eyüp buraya hazır görülecek mi yahut düzenli süre alması için kiralak mı gerekecek? Kaan'ın üç mevkiyi yedeklemesi o kadar sağlıklı bir planlama olmaz
6) 8 numaraya artık çok çok iyi bir adam lazım. Fiziksel durumu ve temposu üst düzey biri bulunmalı, gerekirse pasörlüğünden bir tık feragat edilebilir. Arkasında Demirbay ve Berkan olması yeterli. Eğer Berkan tam zamanlı sol bek, Kaan ise tam zamanlı sağ bek yapılacaksa buraya bir yerli takviyesi de yapılabilir, aynı anda 10 numarayı yedekleyebilecek biri olsa iyi olur
7) On numara en karışık mevki. Buraya bir Mertens ikamesi şartoğlu şart. Onu da doğru düzgün yedekleyecek bir yerli bulsak iyi olur. Bence ne Kerem ne Barış ne de Halil doğru isim bu açıdan. Aklıma kimse de gelmiyor. Belki altyapıdan bir unicorn çıkar yoksa yine kanatları buraya devşirerek devam edeceğiz
8) Hücumda en soru işareti mevki sağ kanat. Zaniolo dönerse düşünülecek mi? Muhtemelen hayır. Tete tutulacak mı? Muhtemelen hayır. Ziyech alınacak mı? Muhtemelen hayır, ama zorunlu opsiyon olabilir. Belirsizlik hüküm sürüyor. Barış ve Yunus çok faydalı iki topçu ama burada şöyle genç hızlı gelecek vaat eden bir oyuncuya yatırım yapmak lazım gelir görüşündeyim.
9) Kağıt üstünde en kuvvetli ikinci mevkimiz sol kanat ancak ne Kerem'den ne Zaha'dan hayal ettiğimiz beklentinin karşılığını aldık. Aslında ikisi de hayvani skor katkısı yaptı ancak sol kanat bu iki isme emanet demek içime sinmiyor. Bu adamlara teklif gelirse değerlendirilsin isterim. Ha gelmiyorsa burada Zaha-Kerem şeklinde devam edilmesi beni rahatsız etmez, bu herifleri yollamak için saçma sapan kiralık işlerine girmeyelim. Tabii giden olursa yerine birini koymak gerekir.
10) Icardi'nin arkasına bir adam lazım. Buraya hocanın hayalindeki cinsten bir pivot alınır. Muhtemelen yabancı olur bu oyuncu.
İdeal senaryoda kiralıklar haricinde gitmesi gerekenler: Dubois, Ross, Metehan, Oliveira, Taylan, Yusuf, Cicaldau, Zaniolo, Tete
Doğru düzgün dakika almayan altyapı çıkışlı U-19 oyuncularını yazma gereği görmedim fakat onların da dakika alması gereken yaşlara gelmiş olanları var, onlara da doğru kiralık hamleleri bulmak gerekecek
Hocanın sözleşmesi de duruyor. Onun dışında piyasası olan genç oyuncularımız arasından Nelsson ve Kerem'in sözleşmeleri 2026'da bitiyor, bunların sözleşmelerini yenilemek şart. Aksi takdirde Boey'de yaşadığımız durumu hatta çok daha kötüsünü yaşamamız muhtemel. Maddi açıdan böyle oyuncuları ederinden ucuza kaybetme lüksüne sahip değiliz. Sözleşme yapmaya yanaşmıyorlarsa €15-20m civarındaki teklifler değerlendirilip yerine yatırımlık kişiler koyabiliriz
Bugün ne yedinbravoo bektasfield
Bugün ne yedin
Lima kim Arias kim Bacuna kimSeneye kadroyu yaziyorum
Mus
Lima - Sanchez - Apo - Kohn
Torreira - Bacuna
Arias - Rafa - Zaha
Icardi
Lima kim Arias kim Bacuna kim
Rafa Silva bize düşmez gibi, zaten oraya genç birini alsak daha iyi olur
Rafa haricinde hiçbiri içime sinmedi rtaş. Rafa'ya minimum €4.5m maaş vermek gerekir üstüne biraz da imza parası ve sponsorluk falan koymak gerekir, o paraya riskli olur. Bence ya Arabistan'a ya da İtalya'ya gidecek, Benfica'da kalırsa da şaşırmamPedro Lima 17 Yasinda Boeyin kopyasi sport recife de oynuyor
Jhon Arias 26 yasinda colombiyali sag kanat Fluminse de oynuyor
Juninho Bacuna Birminghamde top tasiyan 8,5 Torreiranin yaninda bicimlis kaftan
Rafayi ikna ederiz
Rafa haricinde hiçbiri içime sinmedi rtaş. Rafa'ya minimum €4.5m maaş vermek gerekir üstüne biraz da imza parası ve sponsorluk falan koymak gerekir, o paraya riskli olur. Bence ya Arabistan'a ya da İtalya'ya gidecek, Benfica'da kalırsa da şaşırmam
E. İlkhan7) On numara en karışık mevki. Buraya bir Mertens ikamesi şartoğlu şart. Onu da doğru düzgün yedekleyecek bir yerli bulsak iyi olur. Bence ne Kerem ne Barış ne de Halil doğru isim bu açıdan. Aklıma kimse de gelmiyor. Belki altyapıdan bir unicorn çıkar yoksa yine kanatları buraya devşirerek devam edeceğiz
Milyonlarca taraftarınla....
diye başlayan bir beste vardı. Skoru alınca herkes bir ağızdan söylerdi ASY'de. Çok yüksek ses çıkardı stattan. Ben de onun geri dönmesini istiyorum.
Edit: Buldum
avrupaya yazabilirsinYabancı sayısı 14 değil mi?
Şikeciler Avrupa listesine 15 kişi yazmış.
Bu sezon full sakatlıklar ile uğraştı iyice gözden düştü ama bir önceki sezon hiç sakatlanmadan 47 maça çıkmıştı. Hazır Münih ile arayı sıcaklaştırmışken sezon sonu kiralık opsiyonlu falan buralara düşürür müyüz diye aklımdan geçmiyor değil.