GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seneye kadro işi acayip karışık ya. İçinden çıkması çok zor bir durum var. Hocanın bile sözleşme bitiyor. Kiralıkların döneceğini varsayarsak hummalı bir çalışma yapılması gerekiyor:

GK: Günay, Jankat
RB: Dubois
CB: Davinson, Nelsson, Abdülkerim, Emin, Ross, Metehan
LB: Köhn, Kazımcan
DM: Torreira, Kaan, Eyüp
CM: Oliveira, Demirbay, Berkan, Taylan
AM: Siraçhan, Yusuf, Cicaldau
RW: Barış, Tete, Ziyech(?), Zaniolo, Yunus
LW: Zaha, Kerem
ST: Icardi, Halil

Ligdeki kurala göre 14 yabancı ediyor, UEFA listesi açısından ise 19 yabancı
Ligde sınır 12 olacak, UEFA müsabakalarında ise 17

Yapılacaklar listesi:
1) As kaleci durumu netleşecek (kuvvetle muhtemel Muslera ile en az bir sene daha)
2) Sağ bek rotasyonu oluşturulacak (Boey ikamesi + yedeği -- yerli piyasası bu kadar kötüyken Kaan Ayhan olursa şaşırmam, orta saha da şişkin zaten)
3) Stoperde Ross ve Metehan ile vedalaşıp Emin rotasyona dahil edilecek. Burada Nelsson'a gelecek teklifler bizi hayli zor duruma düşürebilir, elimizde tutamayabiliriz, muhtemelen ayrılacağının sözünü çoktan verdik, yerine koyulacak kişi yerli biri olabilir Karapo yahut Topçu gibi, sınırı başka yerde değerlendirmek adına, giden olmazsa transfere gerek yok, kadronun en sağlam yeri burası
4) Köhn iyi çıkarsa yedek, dandik çıkarsa as sol bek lazım. Köhn iyi çıkar Kazımcan da Ankaragücü'nde toparlarsa burayı transfersiz geçme ihtimalimiz de var. Bir ihtimal de Berkan'ın burada rotasyona dahil olması
5) Torreira'nın yedeği Kaan mı olacak, yoksa Kaan sağ beke yahut stopere geçip başka bir adam mı arayacağız buraya? Eyüp buraya hazır görülecek mi yahut düzenli süre alması için kiralak mı gerekecek? Kaan'ın üç mevkiyi yedeklemesi o kadar sağlıklı bir planlama olmaz
6) 8 numaraya artık çok çok iyi bir adam lazım. Fiziksel durumu ve temposu üst düzey biri bulunmalı, gerekirse pasörlüğünden bir tık feragat edilebilir. Arkasında Demirbay ve Berkan olması yeterli. Eğer Berkan tam zamanlı sol bek, Kaan ise tam zamanlı sağ bek yapılacaksa buraya bir yerli takviyesi de yapılabilir, aynı anda 10 numarayı yedekleyebilecek biri olsa iyi olur
7) On numara en karışık mevki. Buraya bir Mertens ikamesi şartoğlu şart. Onu da doğru düzgün yedekleyecek bir yerli bulsak iyi olur. Bence ne Kerem ne Barış ne de Halil doğru isim bu açıdan. Aklıma kimse de gelmiyor. Belki altyapıdan bir unicorn çıkar yoksa yine kanatları buraya devşirerek devam edeceğiz
8) Hücumda en soru işareti mevki sağ kanat. Zaniolo dönerse düşünülecek mi? Muhtemelen hayır. Tete tutulacak mı? Muhtemelen hayır. Ziyech alınacak mı? Muhtemelen hayır, ama zorunlu opsiyon olabilir. Belirsizlik hüküm sürüyor. Barış ve Yunus çok faydalı iki topçu ama burada şöyle genç hızlı gelecek vaat eden bir oyuncuya yatırım yapmak lazım gelir görüşündeyim.
9) Kağıt üstünde en kuvvetli ikinci mevkimiz sol kanat ancak ne Kerem'den ne Zaha'dan hayal ettiğimiz beklentinin karşılığını aldık. Aslında ikisi de hayvani skor katkısı yaptı ancak sol kanat bu iki isme emanet demek içime sinmiyor. Bu adamlara teklif gelirse değerlendirilsin isterim. Ha gelmiyorsa burada Zaha-Kerem şeklinde devam edilmesi beni rahatsız etmez, bu herifleri yollamak için saçma sapan kiralık işlerine girmeyelim. Tabii giden olursa yerine birini koymak gerekir.
10) Icardi'nin arkasına bir adam lazım. Buraya hocanın hayalindeki cinsten bir pivot alınır. Muhtemelen yabancı olur bu oyuncu.

İdeal senaryoda kiralıklar haricinde gitmesi gerekenler: Dubois, Ross, Metehan, Oliveira, Taylan, Yusuf, Cicaldau, Zaniolo, Tete

Doğru düzgün dakika almayan altyapı çıkışlı U-19 oyuncularını yazma gereği görmedim fakat onların da dakika alması gereken yaşlara gelmiş olanları var, onlara da doğru kiralık hamleleri bulmak gerekecek

Hocanın sözleşmesi de duruyor. Onun dışında piyasası olan genç oyuncularımız arasından Nelsson ve Kerem'in sözleşmeleri 2026'da bitiyor, bunların sözleşmelerini yenilemek şart. Aksi takdirde Boey'de yaşadığımız durumu hatta çok daha kötüsünü yaşamamız muhtemel. Maddi açıdan böyle oyuncuları ederinden ucuza kaybetme lüksüne sahip değiliz. Sözleşme yapmaya yanaşmıyorlarsa €15-20m civarındaki teklifler değerlendirilip yerine yatırımlık kişiler koyabiliriz

Seneye kadro işi acayip karışık ya. İçinden çıkması çok zor bir durum var. Hocanın bile sözleşme bitiyor. Kiralıkların döneceğini varsayarsak hummalı bir çalışma yapılması gerekiyor:

GK: Günay, Jankat
RB: Dubois
CB: Davinson, Nelsson, Abdülkerim, Emin, Ross, Metehan
LB: Köhn, Kazımcan
DM: Torreira, Kaan, Eyüp
CM: Oliveira, Demirbay, Berkan, Taylan
AM: Siraçhan, Yusuf, Cicaldau
RW: Barış, Tete, Ziyech(?), Zaniolo, Yunus
LW: Zaha, Kerem
ST: Icardi, Halil

Ligdeki kurala göre 14 yabancı ediyor, UEFA listesi açısından ise 19 yabancı
Ligde sınır 12 olacak, UEFA müsabakalarında ise 17

Yapılacaklar listesi:
1) As kaleci durumu netleşecek (kuvvetle muhtemel Muslera ile en az bir sene daha)
2) Sağ bek rotasyonu oluşturulacak (Boey ikamesi + yedeği -- yerli piyasası bu kadar kötüyken Kaan Ayhan olursa şaşırmam, orta saha da şişkin zaten)
3) Stoperde Ross ve Metehan ile vedalaşıp Emin rotasyona dahil edilecek. Burada Nelsson'a gelecek teklifler bizi hayli zor duruma düşürebilir, elimizde tutamayabiliriz, muhtemelen ayrılacağının sözünü çoktan verdik, yerine koyulacak kişi yerli biri olabilir Karapo yahut Topçu gibi, sınırı başka yerde değerlendirmek adına, giden olmazsa transfere gerek yok, kadronun en sağlam yeri burası
4) Köhn iyi çıkarsa yedek, dandik çıkarsa as sol bek lazım. Köhn iyi çıkar Kazımcan da Ankaragücü'nde toparlarsa burayı transfersiz geçme ihtimalimiz de var. Bir ihtimal de Berkan'ın burada rotasyona dahil olması
5) Torreira'nın yedeği Kaan mı olacak, yoksa Kaan sağ beke yahut stopere geçip başka bir adam mı arayacağız buraya? Eyüp buraya hazır görülecek mi yahut düzenli süre alması için kiralak mı gerekecek? Kaan'ın üç mevkiyi yedeklemesi o kadar sağlıklı bir planlama olmaz
6) 8 numaraya artık çok çok iyi bir adam lazım. Fiziksel durumu ve temposu üst düzey biri bulunmalı, gerekirse pasörlüğünden bir tık feragat edilebilir. Arkasında Demirbay ve Berkan olması yeterli. Eğer Berkan tam zamanlı sol bek, Kaan ise tam zamanlı sağ bek yapılacaksa buraya bir yerli takviyesi de yapılabilir, aynı anda 10 numarayı yedekleyebilecek biri olsa iyi olur
7) On numara en karışık mevki. Buraya bir Mertens ikamesi şartoğlu şart. Onu da doğru düzgün yedekleyecek bir yerli bulsak iyi olur. Bence ne Kerem ne Barış ne de Halil doğru isim bu açıdan. Aklıma kimse de gelmiyor. Belki altyapıdan bir unicorn çıkar yoksa yine kanatları buraya devşirerek devam edeceğiz
8) Hücumda en soru işareti mevki sağ kanat. Zaniolo dönerse düşünülecek mi? Muhtemelen hayır. Tete tutulacak mı? Muhtemelen hayır. Ziyech alınacak mı? Muhtemelen hayır, ama zorunlu opsiyon olabilir. Belirsizlik hüküm sürüyor. Barış ve Yunus çok faydalı iki topçu ama burada şöyle genç hızlı gelecek vaat eden bir oyuncuya yatırım yapmak lazım gelir görüşündeyim.
9) Kağıt üstünde en kuvvetli ikinci mevkimiz sol kanat ancak ne Kerem'den ne Zaha'dan hayal ettiğimiz beklentinin karşılığını aldık. Aslında ikisi de hayvani skor katkısı yaptı ancak sol kanat bu iki isme emanet demek içime sinmiyor. Bu adamlara teklif gelirse değerlendirilsin isterim. Ha gelmiyorsa burada Zaha-Kerem şeklinde devam edilmesi beni rahatsız etmez, bu herifleri yollamak için saçma sapan kiralık işlerine girmeyelim. Tabii giden olursa yerine birini koymak gerekir.
10) Icardi'nin arkasına bir adam lazım. Buraya hocanın hayalindeki cinsten bir pivot alınır. Muhtemelen yabancı olur bu oyuncu.

İdeal senaryoda kiralıklar haricinde gitmesi gerekenler: Dubois, Ross, Metehan, Oliveira, Taylan, Yusuf, Cicaldau, Zaniolo, Tete

Doğru düzgün dakika almayan altyapı çıkışlı U-19 oyuncularını yazma gereği görmedim fakat onların da dakika alması gereken yaşlara gelmiş olanları var, onlara da doğru kiralık hamleleri bulmak gerekecek

Hocanın sözleşmesi de duruyor. Onun dışında piyasası olan genç oyuncularımız arasından Nelsson ve Kerem'in sözleşmeleri 2026'da bitiyor, bunların sözleşmelerini yenilemek şart. Aksi takdirde Boey'de yaşadığımız durumu hatta çok daha kötüsünü yaşamamız muhtemel. Maddi açıdan böyle oyuncuları ederinden ucuza kaybetme lüksüne sahip değiliz. Sözleşme yapmaya yanaşmıyorlarsa €15-20m civarındaki teklifler değerlendirilip yerine yatırımlık kişiler koyabiliriz
bravoo bektasfield

Lima kim Arias kim Bacuna kim

Rafa Silva bize düşmez gibi, zaten oraya genç birini alsak daha iyi olur

Pedro Lima 17 Yasinda Boeyin kopyasi sport recife de oynuyor

Jhon Arias 26 yasinda colombiyali sag kanat Fluminse de oynuyor

Juninho Bacuna Birminghamde top tasiyan 8,5 Torreiranin yaninda bicimlis kaftan

Rafayi ikna ederiz

Pedro Lima 17 Yasinda Boeyin kopyasi sport recife de oynuyor

Jhon Arias 26 yasinda colombiyali sag kanat Fluminse de oynuyor

Juninho Bacuna Birminghamde top tasiyan 8,5 Torreiranin yaninda bicimlis kaftan

Rafayi ikna ederiz
Rafa haricinde hiçbiri içime sinmedi rtaş. Rafa'ya minimum €4.5m maaş vermek gerekir üstüne biraz da imza parası ve sponsorluk falan koymak gerekir, o paraya riskli olur. Bence ya Arabistan'a ya da İtalya'ya gidecek, Benfica'da kalırsa da şaşırmam

Rafa haricinde hiçbiri içime sinmedi rtaş. Rafa'ya minimum €4.5m maaş vermek gerekir üstüne biraz da imza parası ve sponsorluk falan koymak gerekir, o paraya riskli olur. Bence ya Arabistan'a ya da İtalya'ya gidecek, Benfica'da kalırsa da şaşırmam

Rafa bize ucurur, satma potansiyelli oyuncular sart

E. İlkhan

Gelecek sezon stoper rotasyonumuz dehset gorunuyor

Sanchez Nelsson Apo Emin Metehan Ross
3 tane tas gibi stoper 3 tane de büyük potansiyel.

Milyonlarca taraftarınla....

diye başlayan bir beste vardı. Skoru alınca herkes bir ağızdan söylerdi ASY'de. Çok yüksek ses çıkardı stattan. Ben de onun geri dönmesini istiyorum.

Edit: Buldum

Milyonlarca taraftarın yan yana
Bağırıyorlar hepberaber kolkola
Adınla takımınla taraftarınla
En büyük sensin CİM BOM BOM BOM

Cim bom bom'um sen çok yaşa
Canım feda olsun sana
Hiç bir şeye ....değişilmez
Senin sevgin bu dünyada !

ben de bunu çok severim - dediğin gibi insan katılmadan duramıor tribündeyken.
Basket maçında öne çıkan Teker teker geçiyoruz turları tezahüratınında yarattığı aurayı seviyorum.

2024-2025

.................... Muslera...............
xxxx... Sanchez... Apo... Köhn ( Tutarsa)
..............Torreira.... xxxx..........
. xxxx............... xxxx............ Zaha
........................ İcardi....................

........................Günay........................
Kaan......Nelsson......Emin........xxxx
................xxxx...... Berkan/Demirbay
Eren/Yunus...Yusuf Yazıcı .... Barış/Kerem
.......................xxxx/ Halil...........

Bizim maçı ev sahibi karsı cikti bahanesine sığınarak oynatacaklar heralde. Gençler oynamak istemiyoruz diyordu, Ankara ise bir tarafını yırtıyor oynanması için.

Gelecek sezon için önden temas kurulduğu söylenen isimler:

Rafa Silva (Benfica) : Mertens yerine ofansif orta saha hamlesi olarak düşünülüyor belli ki. Gole ve asiste dönük hareketli bir oyuncu. Bonservisi elinde olacak. Eğer söylendiği gibi anlaşma yakınsa çok iyi bir ekleme olacak.

Yusuf Yazıcı (Lille OSC) : Bugün medyada haberleri çıktı Kerem ya da Barış'tan birinin ayrılığına karşı ve Mertens bölgesine de yedek olarak düşünülüyor olabilir. Çok sıcak olduğum bir isim değil ama bu sene yine form tuttu.

Eren Dinkçi (Heidenheim) : Sağ kanat bölgesi için ismi çıkan 22 yaşında ki potansiyelli oyuncu. Oyuncuyu takip etmedim ama scout ekibi ile Fatih Demireli'nin onayından geçtiği belli. Bu isime Yusuf'a göre daha sıcağım yaşı itibari ile.

Kiradan Dönecekler:

Emin Bayram - Belçika'da çok ciddi oyun tecrübesi kazanarak gelecek. Seneye bizde as seviyeye bile gelebileceğini düşünüyorum, stoper bölgesinde beklenen ayrılıklar sonrası.

Yunus Akgün -Bonservisini de alabilirler, dönerse de rotasyonda yine iş yapacaktır.

Nicolo Zaniolo- Villa'nın bonservisini alacağını düşünmemekle birlikte, bizde devam edeceğini de düşünmüyorum. Sene sonu İtalya ya da İngiltere de başka bir takıma kiralık ya da bonservisi ile gideceğini düşünüyorum.

Leo Dubois- Bek rotasyonuna katılabilir ama ben yerine başka isim alınacağını ve Dubois'in satılacağını düşünüyorum cüzi bir bonservis ile.

Yusuf Demir-Kiralık olarak devam eder kariyerine.

Cicaldau-Sözleşmesi bitene kadar kiralık devam eder.

Siraçhan-Bizde şansı yok. Kiralık devam.

Metehan Baltacı-Eyüpspor'a bonservisi ile gidebilir. Emin satılırsa rotasyonda Altyapı kontenjanı olarak tutmak isteyebiliriz sadece.

Mathias Ross- Sene sonu kiralık ya da satış yoluyla elden çıkartılması muhtemel.

Halil- Bizde devam edeceğini düşünmüyorum. Kiralık gider yine.

Kazımcan Karataş- Sene sonu takıma döner. İyi performans gösterirse sol bek rotasyonuna katılır. Aksi durumda 1 sene daha kiralık gidebilir.

Taylan Antalyalı- Sene sonu bonservisi ile ayrılacaktır.

Kiralık gelenler:

Aurier: Sezon sonu devam edeceğimizi düşünmüyorum.
Vinicius: Yangın söndürücü olarak alındı. Devam edileceğini sanmıyorum.
Ndombele: Kontratı bitince gidecek fazla söze gerek yok.
Ziyech: Kiralık kontratı uzatılmaz.

Sene sonu elimizde bence:

Muslera
Günay
Dubois / Transfer-1 (Yabancı), Transfer-2 (Yerli veya Ali Turap ile devam)
Sanchez
Nelsson
Emin
Abdulkerim
Kazımcan
Köhn
Turap
Kaan
Berkan
Torreira
Demirbay
Oliveira / Transfer**
Eyüp
Barış
Kerem
Zaniolo / Rafa Silva*
Yunus / Eren Dinkçi*

Zaha
Tete***
İcardi

*23 oyuncu ile seneye başlarız. Efe ile de kontrat uzatılırsa 24 olur. Boldlu 4 isim ayrılır transfer dönemi devam ederken.

**Oliveira ile devam etmemeye çalışırız yine diye düşünüyorum. Oraya mutlaka kaliteli bir hamle gelir.

***Teklif gelirse Tete ile de devam etmeyiz. Oraya yabancı bir oyuncu daha gelir yine potansiyelli bir aday olur muhtemelen. Kerem ve Barış'a teklifler gelecektir ama bence devam etmeliyiz. Eren de katılıyor sanırım o da iyi ekleme olacak.

Yabancı sayısı 14 değil mi?
Şikeciler Avrupa listesine 15 kişi yazmış.

Sağ kanat için bayadır düşündüğüm birisi var Gnabry :red: Bu sezon full sakatlıklar ile uğraştı iyice gözden düştü ama bir önceki sezon hiç sakatlanmadan 47 maça çıkmıştı. Hazır Münih ile arayı sıcaklaştırmışken sezon sonu kiralık opsiyonlu falan buralara düşürür müyüz diye aklımdan geçmiyor değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt