GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Brugge 24.8 beşiktaş 27.6 arada 3 yaş fark var ve Belçika futbolu genelde oynamaya yönelik bir lig sürekli hareket halindeler boşa kaçıyorlar boş koşu atıyorlar yorulmuyorlar tek eksiklikleri genç olmalarından dolayı tecrübe eksikliği zaten bugünki maç 6-0 yerine 1-1 bitti.

Bizim lig genelde daha çok ayağına isteyen futbolcular üzerine kurulu bir lig hem beşiktaş hem biz hem de fener daha çok topu ayağımıza istiyoruz çok topsuz koşu atan futbolcu göremezsin çünkü koşmayı sevmeyen bir ligiz biri boş koşu açıp alan açacak ki o sırada başka hareketli oyuncu oralara sarkacak tempo kazanacak. Torreira ve Kerem bizde bunu sağlıyor tempo yaptığımız çok etkili oluyorlar ama en çok eleştiren oyuncuda genelde Kerem oluyor.
şunu söyleyeyim, bizim takımlara tempo futbolu çok ters geliyor alışık olmadığmız için, yani tempolu sürekli bindiren,araya koşu atan bir sistem oynarsak ligin içinde geçeriz aslında

bu bizde olsaydi, yangina dusunemiyorum.
Başakşehir maçını güzel bir futbolla kazanalım da yangın biraz azalsın ondan sonra Manchester deplasmanına odaklanırız oraya Zaha, Ziyech, Tete %100'e getirirsek ilginç şeyler yapabiliriz. Beklenilenin aksine topun rakipte olduğu %30-35 arası oynadığımız bir maçta galibiyet alabiliriz.

şunu söyleyeyim, bizim takımlara tempo futbolu çok ters geliyor alışık olmadığmız için, yani tempolu sürekli bindiren,araya koşu atan bir sistem oynarsak ligin içinde geçeriz aslında
Yani bende isterim özellikle hareketli oyun, ayağa istemek yerine sadece 1 oyuncu değil takım halinde 10-15 metre hareket edip boş alana kaymalar, boşa sahte koşular onun arkasına kaçıracağın adamla orada bir anda 2'ye 1 kalıp verkaç, duvar pasıyla 0'a inip içeri çevirmek güzel olur.

@Umut Işık Bu Umut Işık 11 resmi maçtır Fb puan kaybedecek diye diye adamlara kazanma serisinin showunu yaptırdı.1 kişi bile durdurmayacak mı şu adamı?

Samsunspor maçı Ziyech konusunda herkesi yanılttı Tete'de o gün ortalama oynayınca maç sayfasında bile Ziyech'siz kadro yoktu bende Ziyech koymuştum ama hata yapmışız. İşte uzun vadeli performanslarını bilmeyince muhtemelen herkes aldandı kötü tarafı yenmek zorundaydık iyi tarafı 0-2'den ikili averajı da alamazdık kötünün iyisi 2-2 bitti belki Manchester deplasmanı ekstra çıkarırız böyle telafi edilebilir.

Umut, sen be o hata yapabiliriz biz mac mac izliyor ve yorumluyoruz. Orada hoca var, teknik ekip var, saglik ekibi var.. Psikologumuzda var. Yani bunlar daha cok gozlemliyor ve farkli acilardan karar verebiliyorlar. Bize gore, cogumuza gore, Tete yedek ve Ziyech "goruntuye gore" ilk 11 olmaliydi. Ancak gorunen su, Ziyech tempolu olsada (o da fit/zayif olusu) gucsuz durumda. Attigi sut cok zayifti mesela.. Bu yuzden de agresif oynadi ancak takim savunmasina katki verdi, ilk 20dk iyiydi.. Tete ile baslasak belki daha kotu bir ilk 30dk izleyecektik bunu bilemeyiz. Bu nedenle kendine de kizma hani :)

@Umut Işık Bu Umut Işık 11 resmi maçtır Fb puan kaybedecek diye diye adamlara kazanma serisinin showunu yaptırdı.1 kişi bile durdurmayacak mı şu adamı?
Tüm maçlar değilde beklentim olan maçlar Twente, Twente dep ve bugünki maçtaydı bir de ligde Ankaragücü maçıydı onun hariç kalan 7 maç için hiç demedim. Ama tam tersini deneme vakti geldi. :asd:

Umut, sen be o hata yapabiliriz biz mac mac izliyor ve yorumluyoruz. Orada hoca var, teknik ekip var, saglik ekibi var.. Psikologumuzda var. Yani bunlar daha cok gozlemliyor ve farkli acilardan karar verebiliyorlar. Bize gore, cogumuza gore, Tete yedek ve Ziyech "goruntuye gore" ilk 11 olmaliydi. Ancak gorunen su, Ziyech tempolu olsada (o da fit/zayif olusu) gucsuz durumda. Attigi sut cok zayifti mesela.. Bu yuzden de agresif oynadi ancak takim savunmasina katki verdi, ilk 20dk iyiydi.. Tete ile baslasak belki daha kotu bir ilk 30dk izleyecektik bunu bilemeyiz. Bu nedenle kendine de kizma hani :)
Yok ben işin olumlu tarafından bakmayı seven biriyim 0-2'den sonra 2-2'ye gene üzüldüm ama 0-2 bitse daha kabus gibi olurdu. 1 aya takım iyice oturur izlerken keyif alırız ona şüphem yok ama şimdilik sabır diyip geçeceğiz Başakşehir maçını kazanalım da en azından moral olsun orada iyi bir futbol lazım. :asd:

Yani bende isterim özellikle hareketli oyun, ayağa istemek yerine sadece 1 oyuncu değil takım halinde 10-15 metre hareket edip boş alana kaymalar, boşa sahte koşular onun arkasına kaçıracağın adamla orada bir anda 2'ye 1 kalıp verkaç, duvar pasıyla 0'a inip içeri çevirmek güzel olur.
zaten set oyununda başarısız olmamızın sebeplerinden en baştaki bu belki de, benim bildiğim set oyununda hareketli olur pası veren oyuncu, sürekli bindirmeler yapılmalı vb bugün brugge nasıl hep bindiriyor adamlar

Elseyi karartacak bir durum yok aslına bakarsanız skorlar üzerinden
11 maç 8 galibiyet 3 beraberlik var resmiyette
Taraftarında bunları dert ettiğini düşünmüyorum zaten
Transfer politikamızın meyveleri ne yazık ki mevcut hal
Hazır oyunculara bonservis vermektense, kalitesini belli etmiş bonservisi elindeki oyunculara maaş ile yürüdük. İki tarafında avantajları dezavantajları var. Yolu farklı yalnız
O yüzden herkes şapkayı aldın önüne düşünsün kenetlenmekte başka çare yok
Geçen seneden güçlü rakipler var ligde, cl zorlanmalarını da düşünürsek geçen seneden çok daha zor bir sezon bizi bekliyor. Öyle çocuk gibi mızmızlananlar bir zahmet girmesin stada falan. Ayıp da olmazsa sittirsinler cityi tutsunlar. Şu sancılı süreçte takımın itiş gücü olmaktan başka çare yok maalesef
Muhakkak iyi olacağız lakin düşmezsek bunu da taraftar sağlayacak. Ben artık üzerine ciddi koyarak ilerleyen bir takım göreceğimizi düşünüyorum. Başak maçı ile başlar bu süreç.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geçen senede bazı zor maçlarda 2li ortasaha yüzünden kötü oynadığımız maçlar oluyordu.Şimdide 2li ortasaha mevzusu çok etkiliyor takımın enerjisi yetmiyor.3lü ortasaha denemek için ne lazım.Herifler attıkları 2. golüde ortasahadaki eksiklikten yedik.Birde 1-0 gerideyiz defansı önde kuruyoruz ne alaka?.Çok saçma şeyler oldu maçın planında.

Geçen senede bazı zor maçlarda 2li ortasaha yüzünden kötü oynadığımız maçlar oluyordu.Şimdide 2li ortasaha mevzusu çok etkiliyor takımın enerjisi yetmiyor.3lü ortasaha denemek için ne lazım.Herifler attıkları 2. golüde ortasahadaki eksiklikten yedik.Birde 1-0 gerideyiz defansı önde kuruyoruz ne alaka?.Çok saçma şeyler oldu maçın planında.
Gerideyken defansı öne atarsın mecbursun. Başka türlü nasıl baskı yapılacak. Maç başlangıç planı iyiydi kerem ve icardi pozisyonları atsa başka şeyler konuşurduk maçla alakalı.

s-f92a47cf116532ef9f8bba3b59cba7eac10d7f21.gif

Brighton fişek gibi oynuyordu onlarda iç sahada AEK'e yenilmişler hakikaten futbol garip oyun Brighton 2 golü de penaltıdan atmış demek ki penaltı olmasa gol atamayacaklardı. :asd:

Ajax Marsilya maçının bugün oynandığını duyanlar şampiyonlar ligi maçının erteleme sebebiyle bugün oynandığını düşünür herhalde. Feyenoord-Celtic tam tersi max UEFAlık maç ama ŞL grubu maçıydı salı günü

alex.webp

sezon sonu şundan olması gibi bir hayalim var

BAM BAM BAM devri

Biz böyle futbol oyniyacaksak ne diye bu kadar pahali transferler yaptik? Yani cidden bu kadronun hakki bu oyun mu?

Yeni gelenler haydi bir nebze hazir olmayabilir ama eskiler neden kosacak hali yok? Lig basladigindan beri neredeyse gecen yil sampiyon olan kadro ile oynadimiz halde takim berbat futbol oynuyor.

Bunlar hep futbolcularin sucumu yoksa bunlari hazirliyamiyan ve oynatamiyan hocanin mi? Bosuna daha iyi futbol beklemeyin , gecen sezon nasil bireysel katkilar ile sampiyon olduysak bu sene de aynen öyle devam. Bireysel yetenekler gol bulamayinca da puan kayibi geliyor.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hani yazıyorsunuz ya Ndombele-Tete-Ziyech-Zaha-İcardi'li kadrolar heh işte onların bir arada oynaması çok büyük hayal. Orta sahayı bir tek Torreira'ya bırakmak falan büyük fantaziler. Adam maçta resmen bitti rakip 10 kişi kalmadan önce 3 pozisyonda adamlar kalemize giderken topla ortadan delen adamı kovalamadı bile hafif tempo kalemize doğru sadece koştu. Bir ara bjk doldurmuştu ön tarafa portekizlileri ortaya da Fabian Ernst'i koymuş sen koş demişlerdi o da en son bu pozu vermişti;

Torreira'nın da yakında bu pozu vermesi çok olası gibi duruyor. Bu sene aldığımız oyuncular ile Okan'ın oynatmak istediği oyunun hiç alakası yok. Belki sadece taktiğimize uygun olan tek adam Davinson Sanchez onu da Nelsson'u kesemediğimizden oynatmayacağız büyük ihtimalle. Ha set oyununa döneceksek bu adamlar belki uygun olabilir ama asla dengeli bir oyun çıkması zor. Daha sezonun çok başı aldığınız hiç bir oyuncu hala hazır değil bunları anlayabiliyorum ama bana göre hiç doğru bir transfer süreci geçirmedik.

Medya önünde konuşulanlar ile yapılan hamleler pek bir birini tutmadı. Hoca Molde maçından sonra box to box istiyorum dedi. Erden Timur Amrabat, Vecino falan kovaladı. Ndombele'yi aldıktan sonra da çıktı dedi hoca 6-8 arası bir oyuncu istedi. Vecino olmadı Ndombele'yi aldık. Profiller hiç birbirini tutmuyor ve bu ikiliden birisi yalan söylüyor kameralar önünde.

Neyse umarım bu toplama kadrodan doğru bir oyun anlayışı geliştirebilir hoca. Geçen sene bunu başardı ama bu sene elindeki oyuncu tarzı değişti onlara uygun oynaması lazım bu taktikle olmayacağını anlaması umarım çok uzun sürmez yoksa rekorlarla başladığı Galatasaray kariyeri hüsranla biter. Bu taraftar hocayı yer...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt