Sedat Yıldız
Büyük Kaptan
- 30 Aralık 2021
- 22.973
- 20.952
- 1.848
Boey'i Nelsson'u buldular. Bir tanede sol bek bulsunlarKazımcan
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Boey'i Nelsson'u buldular. Bir tanede sol bek bulsunlarKazımcan
Keramettin adminden tokatlama şov.Mesela Partey, maliyeti 10 bonservis 3.5 maaş minimum olacak. Alınabilecek en üst düzey orta sahalardan birisi.
Sonra gelecek ehehehehe diye sevinecekler yarın sakatlandığında bu adamı niye aldınız falan diyecekler, bula bula bunu mu buldunuz, leş yöneticiler vs
Şu ortamda değil cepten para vermek, kılımı kıpırdatmam. Sanki rakipler Valverdeyle oynuyormuş gibi bir haltı beğenmeyen güruhla bir halt olmaz.
Ciddi hata yapmamak için 20-30 da olsa verelim yani
Hele gruptan falan çıkamazsak kıçı kırık lig için devre arası gidip takımında oynayan adamı alacak lüksümüz yok
Mevzu limit falan da değil, bu sene gelirin var seneye Erden bırakırsa o gelirin yanına yaklaşamayacaksın, bu koşullarda da büyük risk almamız söz konusu olmaz.
Burası Türkiye paran TL arada 30xten fazla fark var umarım farkındasındır.
Dediğimin neresinde 20-30 m euro yazıyor onu anlamadım böyle transfer yapılınca ciddi transfer mi oluyor kaldı ki ortalama görev adamı 3 m euro'ya da bulunur 4 m euro'ya da bu da yönetim ve teknik ekibin görevi sonuçta 10-15'e alacağın adamın ne vereceği bile garanti değil.Bu sefer 15 Ocak transfer dönemi açılır açılmaz anında 1 sol bek ve 1 orta saha 2 tane KAP bildirip uçağa atmamız lazım yok 20'sine bekleyelim 25'inde iner son gün fiyatlar çakılır diye düşünürsek ciddi hata yaparız. Yaz ayında limitlerden dolayı elimiz kolumuz bağlıydı ama Ocakta hata yapacak lüksümüz yok.
Umarım bir şekilde Şampiyonlar liginde üst tura kalırız o zaman bu işi daha sıkı tutacağımızı düşünürsek hem de ciddi bir gelir gelecek limitlere yansıyacak böylelikle daha iyi transferler gelir.
3-4 milyona adam alıp tutmayınca ne olacak peki? Aldık işte Kerem Demirbay’ı, hocanın özel isteğiydi sonuç?Dediğimin neresinde 20-30 m euro yazıyor onu anlamadım böyle transfer yapılınca ciddi transfer mi oluyor kaldı ki ortalama görev adamı 3 m euro'ya da bulunur 4 m euro'ya da bu da yönetim ve teknik ekibin görevi sonuçta 10-15'e alacağın adamın ne vereceği bile garanti değil.
Bize isimden çok tamamlayıcı parça lazımdı transfer döneminde birçok kez söyledim herkes isimli olmaz aralara tamamlayıcı eklemeler lazımdı.
Geçen sene Dubois'i 2.5 m euro'ya aldık ihtiyacımızın olduğu her maç görevini fazlasıyla yerine getirdi. Abdülkerim'i 2.8 m euro'ya aldık takımın ana parçası oldu. Kaan Ayhan'ı 2.8 m euro'ya aldık her mevkide nerede ihtiyaç olursa fazlasını veriyor. Mertens'e sadece 1 m euro imza parası verdik demek ki düşük bütçeyle de bir şeyler yapılabiliyormuş.
Yani Kopenhag'ı yenip turu geçtiğimiz taktirde 12.4 m euro para kazandıktan sonra en ufak bir harcama bile yapmayıp ilk 11'de Torreira-Kaan rotasyonda Oliveira, Ndombele, Kerem şeklinde devam edip Torreira ve Kaan'dan birinin sakatlandığı taktirde lige havlu atma riskini göze almamız gerektiği düşünüyorsanız buna saygı duyuyorum.3-4 milyona adam alıp tutmayınca ne olacak peki? Aldık işte Kerem Demirbay’ı, hocanın özel isteğiydi sonuç?
Dubois’i ilk 11 için aldın Abdülkerim de öyle ve bunlar fırsattı önüne çıkan. Düne kadar Kaan’a söylenilenlere ise girmiyorum bile ki Kaan’ı aldığın zamanla katkı almaya başladığın zaman arasında neredeyse 1 sene var.
‘ne olursa olsun 15 ocakta biri alınmalı.’ ifadesinden de 3-4 milyona biri alınmalı anlamı çıkmıyor zira orta saha için istenen görevi yapabilecek birini o fiyata bulman şanstan öte şeyler gerektirir.
Hem 3-4 milyon euroya adam bulunur diyorsun hem hata yapamayız diyorsun, kendi içinde tutarsız.
Benim söylediğimle bunların alakası ne anlamadım?Yani Kopenhag'ı yenip turu geçtiğimiz taktirde 12.4 m euro para kazandıktan sonra ufak bir harcama bile yapmayıp ilk 11'de Torreira-Kaan rotasyonda Oliveira, Ndombele, Kerem şeklinde devam edip Torreira ve Kaan'dan birinin sakatlandığı taktirde lige havlu atma riskini göze almamız gerektiği düşünüyorsunuz buna saygı duyuyorum.
Fakat benim anlamadığım konu "risksiz transfer" nasıl oluyor. Oyuncuların sakatlanmama ihtimali garanti mi ya da beklenilen performansın altında göstermeyeceğinin bir garantisi mi var. Yani 50 m euro verdin oyuncu aldın o zaman Chelsea son 1 senede 1 milyar euro harcadı başarılı bir takım mı olacak.
Ya da fener 15 m euro'ya Cengiz aldı bonservis adı altında değerlendirirsek iyi transfer mi oluyor 3-4'e almadılar 15'e aldılar.