GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim söylediğimle bunların alakası ne anlamadım?

Ne olursa olsun hata yapma lüksümüz yok diyen sensin. Kopenhag’ı yenersen biri alınır ama yine senin gibi her şey göze alıp 15inde hata yapma şansın olmayan birisi alınamaz. Peki yenemezsen ne olacak, ok diyecek misin eldekiyle devam etmeye?

Hata yapma lüksünü aza indirebileceğin her hamle maliyeti arttırır, ki ona rağmen garantilemez, bunun aksi yönüne yakın iddiada sen bulunuyorsun hem düşük maliyet hem hata lüksü yok diyorsun üstüne de 15ine kadar da vaktimiz var.

Benim gerçekten merak ettiğim 3-4e biri alındı, beklentileri karşılamadı tepkin ne olacak? Zira iyi senaryoda ŞL seviyesinde tutunacak birisi isteniyor anladığım kadarıyla.
Kopenhag yenemezsek elenirsek zaten sol bek hariç net bir ihtiyaç yok kupayı saymazsak haftada 1 maç olacak yoğunluk azalacak Torreira-Kaan hattına o kadar yük binmeyecek o zaman sol bek alınıp kapatılabilir sonuçta kasaya 12 m euro para girmeyecek o zamanda boş yere harcama yapılmaz fakat transferin son gününe kadar Oliveira talip çıkar satılır alırsın ya da kiralık bir fırsat çıkar o zaman Ndombele yollar alırsın olmuyorsada almazsın elendildiği taktirde zaten gereksiz zorlamasına karşıyım.

Ortalama yaşı 30'dan aşağı 3-4 m euro'ya biri alındığı taktirde risk oranı düşük olur başarısız olsa bile minimum zararla çıkılabilir. Yukarılarda dediğiniz gibi mantıken devre arası 7-8'lik adamı kulübü tuzlu satar 10 m euro'yu bulur o zaman onun risk oranı yüksek olur tutmazsa o zaman risk oranı büyük olur.

Anlaşamadığımız nokta mevcut kadro zaten belli değil mi neredeyse herkesin hem fikir olduğu konu ilk 11'de benzer kadro yazar ilk olarak en ciddi eksik sol bek ikinci olaraksa Torreira-Kaan arkasına yedekleyici biri lazım değil mi neden uçuk bütçe düşüncesi oluşuyor sonuçta bu ikisi yerine 11'e oyuncu alınmayacak.

Muslera
Boey - Sanchez - Abdülkerim - Xxxx
Torreira - Kaan
Ziyech - Kerem - Zaha
Icardi

Kopenhag yenemezsek elenirsek zaten sol bek hariç net bir ihtiyaç yok kupayı saymazsak haftada 1 maç olacak yoğunluk azalacak Torreira-Kaan hattına o kadar yük binmeyecek o zaman sol bek alınıp kapatılabilir sonuçta kasaya 12 m euro para girmeyecek o zamanda boş yere harcama yapılmaz fakat transferin son gününe kadar Oliveira talip çıkar satılır alırsın ya da kiralık bir fırsat çıkar o zaman Ndombele yollar alırsın olmuyorsada almazsın elendildiği taktirde zaten gereksiz zorlamasına karşıyım.

Ortalama yaşı 30'dan aşağı 3-4 m euro'ya biri alındığı taktirde risk oranı düşük olur başarısız olsa bile minimum zararla çıkılabilir. Yukarılarda dediğiniz gibi mantıken devre arası 7-8'lik adamı kulübü tuzlu satar 10 m euro'yu bulur o zaman onun risk oranı yüksek olur tutmazsa o zaman risk oranı büyük olur.

Anlaşamadığımız nokta mevcut kadro zaten belli değil mi neredeyse herkesin hem fikir olduğu konu ilk 11'de benzer kadro yazar ilk olarak en ciddi eksik sol bek ikinci olaraksa Torreira-Kaan arkasına yedekleyici biri lazım değil mi neden uçuk bütçe düşüncesi oluşuyor.

Muslera
Boey - Sanchez - Abdülkerim - Xxxx
Torreira - Kaan
Ziyech - Kerem - Zaha
Icardi

Benim lafım ‘hata yapma lüksümüz yok.’ lafına.

Buralara hele de düşük maliyetle yaptığın transferlerde hata yapma şansın yüksek. Hatadan kastın ne ya da, verim alamamak mı yoksa farklı bir şey mi?

Sol bek, orta saha ikileminde de denkleme yerli sokmak zorundasın bu da işi daha da zorlaştırıyor. Düzenli oynayan bir oyuncuyu zaten düşük maliyete alamazsın, yani üç taraflı zor bir durum.

Benim lafım ‘hata yapma lüksümüz yok.’ lafına.

Buralara hele de düşük maliyetle yaptığın transferlerde hata yapma şansın yüksek. Hatadan kastın ne ya da, verim alamamak mı yoksa farklı bir şey mi?

Sol bek, orta saha ikileminde de denkleme yerli sokmak zorundasın bu da işi daha da zorlaştırıyor. Düzenli oynayan bir oyuncuyu zaten düşük maliyete alamazsın, yani üç taraflı zor bir durum.
Hata kısmı nedir açayım transfer döneminde Ndombele'yi kiralık olarak alıyorsan sonuçta Zaha-Ziyech gibi limitlere bonservis olarak yansımayacaktı Temmuz ortasında almayı deneyecektin aynı gün gelen Sanchez'i biraz daha farklı ayırmak lazım yönetiminde söylediği gibi onun maliyetleri son gün düşme kısmına tamamen katılıyorum.

Ama Ndombele'de böyle bir durum yok Napoli'ye giderken bile 0.5 m euro kiralama ücretiyle gitti ya da eski takımı Lyon'a giderken 1.5 m euro kiralamayla gitti riske gireceğin tarih 4 Eylül değil 10-20 Temmuz olmalıydı.

Demirbay alındı 14+1 mavi pasaport üzerinden geldi düşüşte olan bir futbolcuydu Hoffenheim dönemiyle uzaktan yakından alakası yoktu zaten o dönemki seviyede olsa yine alamazdın düşüşteydi riske girildi şu an için tutmadı 2 ay sonra tutar mı tutabilir net konuşmak doğru değil.

Oliveira ve Mertens 14/14 yaparken ne kadar büyük iş yaptılarsa son 7-8 maça girilirkende bi o kadar bu takım 3 kulvarda giderse götüremezler en fazla yedek olur düşüncesi vardı.

Demek ki yapılan transferlerde riske girilebilir ama 2 isim düşüşteyken gelen 2 isim için riske giriliyorsa Ocak ayı için hata yapma lüksümüz yok lafını kullanmamda bir sakınca görmüyorum.

Üstteki söylediğimi destekleyici olarak Ziyech ve Zaha içinde parantez açayım geldiklerinden beri her zaman Ekim sonu Kasım ortası lafını kullanmıştım bu adamların olması zaten normal Zaha İngiltere'den çıkmamış sakatlık sorunlarını atlattı Ziyech 1 sene önce dünya kupasında şov yapıyordu ikisi halen tam adapte değil ikisi %100 olduğunda seviye atlatır ama Ndombele ve Demirbay için bu isimlerle aynı riske girdiğimizi pek söyleyemem.

Hata kısmı nedir açayım transfer döneminde Ndombele'yi kiralık olarak alıyorsan sonuçta Zaha-Ziyech gibi limitlere bonservis olarak yansımayacaktı Temmuz ortasında almayı deneyecektin aynı gün gelen Sanchez'i biraz daha farklı ayırmak lazım yönetiminde söylediği gibi onun maliyetleri son gün düşme kısmına tamamen katılıyorum.

Ama Ndombele'de böyle bir durum yok Napoli'ye giderken bile 0.5 m euro kiralama ücretiyle gitti ya da eski takımı Lyon'a giderken 1.5 m euro kiralamayla gitti riske gireceğin tarih 4 Eylül değil 10-20 Temmuz olmalıydı.

Demirbay alındı 14+1 mavi pasaport üzerinden geldi düşüşte olan bir futbolcuydu Hoffenheim dönemiyle uzaktan yakından alakası yoktu zaten o dönemki seviyede olsa yine alamazdın düşüşteydi riske girildi şu an için tutmadı 2 ay sonra tutar mı tutabilir net konuşmak doğru değil.

Oliveira ve Mertens 14/14 yaparken ne kadar büyük iş yaptılarsa son 7-8 maça girilirkende bi o kadar bu takım 3 kulvarda giderse götüremezler en fazla yedek olur düşüncesi vardı.

Demek ki yapılan transferlerde riske girilebilir ama 2 isim düşüşteyken gelen 2 isim için riske giriliyorsa Ocak ayı için hata yapma lüksümüz yok lafını kullanmamda bir sakınca görmüyorum.

Üstteki söylediğimi destekleyici olarak Ziyech ve Zaha içinde parantez açayım geldiklerinden beri her zaman Ekim sonu Kasım ortası lafını kullanmıştım bu adamların olması zaten normal Zaha İngiltere'den çıkmamış sakatlık sorunlarını atlattı Ziyech 1 sene önce dünya kupasında şov yapıyordu ikisi halen tam adapte değil ikisi %100 olduğunda seviye atlatır ama Ndombele ve Demirbay için bu isimlerle aynı riske girdiğimizi pek söyleyemem.
Dombele’nin son tercih olduğu belliydi, orada girdiğin Amrabat riski var. Daha önce alsan çözüm olmayacak belki yine oraya kontenjan harcayacaktın.

Zaha sakatlanmasa eylül sonu hazırdı en geç, sakatlandı. Ziyech bilinerek alındı zaten konuyu başka yerlere çekmeyelim genel transferler konusunda Zaha, Ziyech’in alınmasına laf edilmesi benim gözümde aptallıktan ibaret. Burada tek mevzu oyun tercihi olur.

Hata yapma lüksüne gelince, ocakta hata yapma ihtimalin çok daha fazla. Demin de söylediğim gibi düzenli oynayan oyuncu alman ise daha da zor. Biz de öyle ona 3 buna 5 verecek bir kulüp olmadığımız için, beklentileri doğru ayarlamak gerekiyor.

Dombele’nin son tercih olduğu belliydi, orada girdiğin Amrabat riski var. Daha önce alsan çözüm olmayacak belki yine oraya kontenjan harcayacaktın.

Zaha sakatlanmasa eylül sonu hazırdı en geç, sakatlandı. Ziyech bilinerek alındı zaten konuyu başka yerlere çekmeyelim genel transferler konusunda Zaha, Ziyech’in alınmasına laf edilmesi benim gözümde aptallıktan ibaret. Burada tek mevzu oyun tercihi olur.

Hata yapma lüksüne gelince, ocakta hata yapma ihtimalin çok daha fazla. Demin de söylediğim gibi düzenli oynayan oyuncu alman ise daha da zor. Biz de öyle ona 3 buna 5 verecek bir kulüp olmadığımız için, beklentileri doğru ayarlamak gerekiyor.
Zaten şurada 1 hafta kaldı az çok ne olacağını Kopenhag deplasmanı sonrası oluşacak tabloda göreceğiz sonuçta mevcut tabloda hem lig hem şampiyonlar ligi iyi konumdayız Kopenhag maçına çıkarken olursak 2. olamazsak 4. olacağımızı düşünürsek 3. ihtimalinin Manchester maçına bağlı olduğunu göre az çok transfer konusunda haftaya önümüzü görürüz.

Transferlerin genellikle tutmaması oyuncudan ziyade net okanla alakalı

Geçen seneden beri solbekte pva,dubua,taşdemir,kazım,angelino,adekugbe gibi 6 adamı denemişsin arada anlık berkandır abdülkerimdir onları saymıyorum tüm bunların tutmaması oyuncu kaynaklı mı

Sağ açıkta yunus,yusuf,rashica,zaniolo,barış,tete,ziyech gibi 7 oyuncu denemişsin ve 5i tumamış,rashicayı satın almamışsın,ziyechde yeni yeni oynamaya başlamış,sorun yine oyuncu kaynaklı mı

Osda toreiranın yanına berkandır,sergiodur,midsjodür,kaandır,demirbaydır,ndombeledir yine 6 adam denemişsin hala 8 lazım diyoruz katkı alamıyoruz yine oyuncu bazlı mı sorun

Yedek fw olarak gomisin sezon başı attığı goller dışında sahada yürüyecek hali yoktu,seferovic malum,bakambu ve halil oynamıyor bile hepsi oyuncu kaynaklı mı

Bütün bu oyuncuların çöp olduğuna inananlar bu oyuncuların geleceği uçağı 8 saat takip edip havaalanında karşılıyodu

Diyolar ki ndombele kötü hoca napsın,ndombele 60 m iken alacak halin yok zaten senin böyle adamların belli problemleri olacak ki alasın,aldıktan sonra sen toparlıyıcan adamı hem fiziksel hem mental,toparlamıyosan niye habire transfer yapıyosun oynatamayıp çöp çektiriyosun

Demirbay,angelino,ndombele,bakambu,eyüp,tete,halil,zaniolo,siraç,gökdeniz,mata,midsjo,seferovic,sergio,yusuf,adekugbe,dubua,ross,günay,kazım,sergio kötüymüş okan napsınmış ,o zaman niye aldırdı bu kadar adamı yaw böyle saçmalık mı olur

Allahtan erden reyiz griliş yerine toreirayı evander yerine mertensi x yerine ikardiyi getirdi de 3-5 transferimiz tuttu yoksa tam karavanaydı

Böyle birine transfer mransfer yapılmaz aylarca izleyip istediği angelino için daha ilk devrenin bitmesine 15 maç varken leipzige bu adam tutmadı opsiyonu kaldıralım diye yalvarttırıyosa seni buna transfer yapmayacaksın

Şu maddi zararı city yaşasa city tvde winwin yardım kampanyası düzenleniyodu

Kasımpaşa'dan bir oyuncu transfer ihtimalini görünce tansiyonum yükseliyor.
Diagne 13 m euro
Eren Derdiyok 4 m euro
Yekta 3.75 m euro
Donk 2.5 m euro(Bir tek Donk verimli oldu o da olana kadar kadro dışı kaldı.)
Fatih Öztürk bedelsiz
Aytaç Kara bedelsiz

Kasımpaşa'dan bir oyuncu transfer ihtimalini görünce tansiyonum yükseliyor.
Diagne 13 m euro
Eren Derdiyok 4 m euro
Yekta 3.75 m euro
Donk 2.5 m euro(Bir tek Donk verimli oldu o da olana kadar kadro dışı kaldı.)
Fatih Öztürk bedelsiz
Aytaç Kara bedelsiz

bu çocuğu beğeniyorum ben yaw.

Kazımla takaslayalım

GAgzJ40WUAAJND-

🤔🤔🤔
Yani Torreira ve Kaan ikilisini yakalamisken ilk 11'e neden transfer yapalim?
Sergio gonderilirse 6 - 8 oynayan bir yedek + solbek
3 yerli de devam ettigine gore 3. yerli de Kerem olur.
Kisaca Sergio, Angel, Nelsson giderse 1 as sol bek, 3 yedek ( sag bek + orta saha + stoper)
Muslera
Boey Sanchez Abdulkerim Xxx
Torreira Kaan
Ziyech Kerem Zaha
Icardi

On numara için gözüme kestirdiğim heriflerden biri Samardzic'ti ama Juventus da devreye girmiş. PL'den birileri de salça olur o iş yatar. Listemin tepesindeki isim eskiden beri Gio Reyna. Aslında tam bize gelecek kıvama doğru ilerliyor. Kariyerini canlandırabiliriz burada

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt