GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eleme maçları oynayacak olan U21 ve U19 millî takımlara güncel kadrodan toplam 0 oyuncu göndermişiz. Yine eleme maçları oynayacak oynayacak olan U17 millî takıma da 1 oyuncumuz gitmiş.

Hazırlık maçları oynayacak olan U18 millî takıma ise 5 oyuncumuz çağrılmış. Genç oyuncu kapitalimizde düşüş var.

Kiralık gönderdiğimiz oyunculardan 3 tanesi U21 millî takıma seçildi.
Şu kısıma fazla bile, senelerdir full gönderiyoruz da ne oluyor ki. Takımda oynayan iki genç yetenekli türk biri erzincan diğeri keçiörenden yapılan transferler.

Şu kısıma fazla bile, senelerdir full gönderiyoruz da ne oluyor ki. Takımda oynayan iki genç yetenekli türk biri erzincan diğeri keçiörenden yapılan transferler.

Ülkenin en büyük takiminin alt yapisindan fazla oyuncu gitmeli. Oyuncu yetistiremiyorsak vahim durum. Bayern istedigi zaman Bundesligadan oyuncu alma kapasitesinde olmasina ragmen bile, artik alt yapiya önem vermeye baslamisti ve iyi yatirim yapmisti.

Ülkenin en büyük takiminin alt yapisindan fazla oyuncu gitmeli. Oyuncu yetistiremiyorsak vahim durum. Bayern istedigi zaman Bundesligadan oyuncu alma kapasitesinde olmasina ragmen bile, artik alt yapiya önem vermeye baslamisti ve iyi yatirim yapmisti.
Yav bende diyorum ki bu zamana kadar gönderdik bu zamana kadar oyuncu çıkardık sonuç nerede.
Yanlış anlaşılmasın ben çok savundum altyapıdan oyuncu oynasın diye de olmuyor.
Beşiktaş kadar olamıyoruz 2-3 milyon euro gelir getirecek oyuncu bile çıkmıyor. Çıkan yaşam enerjisi bitmiş gibi neden oynuyorum kafasında.
Yıllarca altyapı ligleri kasıp kavurdu, yıllarca alt milli takımlara en sağlam jenerasyonları gönderdik.
Sonuç ?

Son 10 senede ozan, yunus, emin biraz da metehan gerisi hiçlik, boşa zaman kaybı.
Terim zamanın altyapıya bir sürü yetenek taramasından geçen oyuncular alındı. O devam etti sürekli yeni oyuncu geliyor, sonuç değişmiyor.
Büyük problem var, eğitim sistemi yada oyuncu grubunun yetersizliği. Yetenek bir yere kadar çalıştığın sürece o yetenek sadece ek bir katkı oluyor.
Çalışmak, çalışmak, çalışmak.

Biz altyapıdaki beyfendileri oynasın diye kiraya gönderemiyoruz lig başladıktan sonra zorla 2 ay sonra geri dönecekleri yere gidip bir gezinti yapıyorlar.

Önümüzdeki 3-4 sene bir beklentim yok. Alt yaşlarda 5 tane falan bebe var onların üzerine durup geri kalanını komple postalamak gerekir.
Altyapılar yarışmacı kalitede olmadığı sürece daha çok hikaye dinleriz.
Kafadan fiziksel yeteneği olan kolombiyadan tut fransaya oradan fildişi sahiline ve japonyaya olmak üzere kafadan milletlerarası bir 50 velet olmalı ki bizim tembel ırk ne oluyoruz diyerek çalışmaya başlasın. Onu da yine tesis bitmeden yapamayız.
Şimdilik yapabileceğimiz bir velette futbol aşkı olmalı.
15-16 yaşlarının ortalarında oyuncuları iyi bir ağ ile kadroya katmamız lazım sonra da onların gelişimi takip edilmeli.
Daha düne kadar tolunayın falan mt hocalığı yaptığı alt yaş gruplarını kafaya takmaya değmez.

Yav bende diyorum ki bu zamana kadar gönderdik bu zamana kadar oyuncu çıkardık sonuç nerede.
Yanlış anlaşılmasın ben çok savundum altyapıdan oyuncu oynasın diye de olmuyor.
Beşiktaş kadar olamıyoruz 2-3 milyon euro gelir getirecek oyuncu bile çıkmıyor. Çıkan yaşam enerjisi bitmiş gibi neden oynuyorum kafasında.
Yıllarca altyapı ligleri kasıp kavurdu, yıllarca alt milli takımlara en sağlam jenerasyonları gönderdik.
Sonuç ?

Son 10 senede ozan, yunus, emin biraz da metehan gerisi hiçlik, boşa zaman kaybı.
Terim zamanın altyapıya bir sürü yetenek taramasından geçen oyuncular alındı. O devam etti sürekli yeni oyuncu geliyor, sonuç değişmiyor.
Büyük problem var, eğitim sistemi yada oyuncu grubunun yetersizliği. Yetenek bir yere kadar çalıştığın sürece o yetenek sadece ek bir katkı oluyor.
Çalışmak, çalışmak, çalışmak.

Biz altyapıdaki beyfendileri oynasın diye kiraya gönderemiyoruz lig başladıktan sonra zorla 2 ay sonra geri dönecekleri yere gidip bir gezinti yapıyorlar.

Önümüzdeki 3-4 sene bir beklentim yok. Alt yaşlarda 5 tane falan bebe var onların üzerine durup geri kalanını komple postalamak gerekir.
Altyapılar yarışmacı kalitede olmadığı sürece daha çok hikaye dinleriz.
Kafadan fiziksel yeteneği olan kolombiyadan tut fransaya oradan fildişi sahiline ve japonyaya olmak üzere kafadan milletlerarası bir 50 velet olmalı ki bizim tembel ırk ne oluyoruz diyerek çalışmaya başlasın. Onu da yine tesis bitmeden yapamayız.
Şimdilik yapabileceğimiz bir velette futbol aşkı olmalı.
15-16 yaşlarının ortalarında oyuncuları iyi bir ağ ile kadroya katmamız lazım sonra da onların gelişimi takip edilmeli.
Daha düne kadar tolunayın falan mt hocalığı yaptığı alt yaş gruplarını kafaya takmaya değmez.
Bizim de diğer takımların da altyapılarında yetenekli oyuncular var yıllardır. Çıkamamalarının sebebi yapısal nedenler. Her oyuncu 18 yaşında A takım seviyesinde olacak diye bir kaide yok. Özellikle rotasyona girecek oyuncuların 18-21 arası gelişimlerini sağlayabilmemiz lazım. Anadolu'da şartlar çok kötü, büyük takımlar da federasyon yüzünden kendi bünyesinde oyuncu olgunlaştıramıyor. Roma'yı tekrar keşfetmeden İspanya, Almanya, Hollanda sistemlerini derhâl ülkede uygulamak ve rezerv takımları alt liglere sokmak lazım. Hiç entellektüel cümleler kurmadan söylüyorum, bunu uygulamayan federasyonlar maldır.

bugün bi maç 2-2 kokuyor bakalım hangisi olacak. Tsden bekliyorum bi süpriz

Zorlu fikstürün bitmesine 3 maç kaldı 4/4 ile devam ediyoruz Avrupa'dan elendik maç yoğunluğu azalacak daha fazla konsantre olup fiziksel güç harcayabiliriz.

Samsunspor 0-2 Galatasaray
Galatasaray 2-0 Başakşehir
Ankaragücü 0-3 Galatasaray
Galatasaray 2-1 Antalyaspor
Beşiktaş - Galatasaray
Galatasaray - Rizespor
Kasımpaşa - Galatasaray
7 maçlık seri muhteşem geçti bu zorlu süreçte sakatlık sorunları vardı, stopersiz, beksiz, kadro dışı derken öyle ya da böyle atlattık arada Avrupa maçıda vardı çok kritik bir dönemeci geçtik.

Tabi ki dereyi görmeden paçaları sıvamak doğru değil yinede rahatlamamak lazım ama asıl puan kaybı yapabileceğimiz süreci geçtiğimizi düşünüyorum kağıt üstünde fenerin yandaş 3 takımı, beşiktaş stadında uzun zamandır galip gelemememiz, Ankara'da bozuk zemin, Avrupa dönüşü yıpranma derken iyi atlattık.

Rakibin ne yaptığı önemli değil biz kendimize bakalım önümüzde şimdi 6 tane kritik maç var sakatlar dönecek rotasyondan daha fazla katkı almaya başlayacağız artık hedef 6/6 olmalı maçları tek tek gidip işi bitirmeliyiz rakibin ne yaptığı önemli değil biz bugünkü gibi kendi işimizi kendimiz bitirdiğimiz sürece işi bitiririz.

Zor fikstür
Samsunspor 0-2 Galatasaray
Galatasaray 2-0 Başakşehir
Ankaragücü 0-3 Galatasaray
Galatasaray 2-1 Antalyaspor
Beşiktaş 0-1 Galatasaray
Galatasaray 6-2 Rizespor
Kasımpaşa 3-4 Galatasaray

Kolay fikstür
Galatasaray - Hatayspor
Alanyaspor - Galatasaray
Galatasaray - Pendikspor
Adana Demirspor - Galatasaray
Galatasaray - Sivasspor
Karagümrük - Galatasaray

Galatasaray - Fenerbahçe
Konyaspor - Galatasaray(formalite maçı olur)

icerdeki fb macina kadar 1 maglubiyet 1 tane de beraberlik hakkimiz var

bjk macini kazanmamiz cok önemliydi

icerde fbyi yarim sifir bile yensek sampiyonuz diye biliyorum ben averajdan dolayi

spor programlarinda kimse bahsetmiyor ama bu avantajdan ya da ben yanlis biliyorumdur

yok boyle birsey

beraberlikte ayni puana düsüyorsun, kaybedince 3 puan gerisine ama arenada fbyi yenersen ikili averajdan dolayi yine lider oluyorsun

yanlisim varsa düzelt

yukarda kurali da koydum

0-0 biten kadikoy maci cok buyuk bir avantaj bizim icin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt