GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mertens-Ziyech seneye de kalacaksa yabancı konusunda oldukça sınırlı transfer yapabiliriz gibi... Ben Nelsson'un satılacağını tahmin ediyorum, onu yazmadım.

1. Muslera
2. Davinson
3. Köhn
4. Yabancı sağ bek
5. Torreira
6. Yabancı 8 numara (artık şart herhalde)
7. Mertens
8. Ziyech
9. Icardi
10. Herhalde Mertens'in önüne bir 10 no (Rafa Silva diyorlar mesela)
11. Icardi'nin yabancı yedeği (güvenilir yerli bir aday yok gibi)

12a) Zaha/Zaniolo/Tete'den biri gibi duruyor... (Çünkü hepsine hem bizim hem onların kabul edeceği teklifler gelir mi emin değilim)
12b) Sağ/sol bek yedeğimiz de tam olarak yok, Kaan hem ameliyat olacak hem de Nelsson giderse stoper rotasyonunda öncelikli olacak. ikisini de yedekleyen ve bize 2 tane yedek bek transferi maliyetinden koruyacak Dubois bence mantıklıydı. Açıkçası kalması taraftarıyım bu açıdan.

Oliveira-Nelsson-Morutan-Cicaldau-Ross ve ayrıca Zaha/Zaniolo/Tete/Dubois'dan 3 tanesi gitmiş senaryo bir de bu...

Ben Ziyech gider diyordum kesin, ki açıkçası ayrılması taraftarıyım. İstikrarına güvenilecek biri değil. Ne sağlık olarak ne mental ve aidiyet olarak bel bağlanır bu adama. Hele 12 yabancı varken mantıklı değil tutmak. 14+ yabancı hakkımız olsaydı ekstradan kalabilir derdim de...

Ya da bu senaryodan farklı bir şey olması için Mertens'in önüne veya hadi en kötü ihtimalle Mertens'le rotasyonlu yazılacak diğer isim Türk statüsünde oynayabilecek biri olacak. Oraya da o seviyede güvenilir bir yerli aday var mı bilmiyorum. Galiba yok.

Eskisinden daha kötü olacak bu yabancı sınırı çünkü totalde 2 eksilmesi bizi avrupa maçlarında bir defa zorlayacak aynı zamanda 2-3 yabancıda ıska yaparsan bu sefer kendi kendinin ipini çekmiş oluyorsun.

Bundan kurtulmanın tek yolu en azından 1 mevkiyi komple yerli yapmak örnek veriyorum sağ bek pozisyonunu 2 yerli oyuncu ile kapatmak bu sayede +1 yabancıyı diğer mevkileri genişletmek için kullanabiliriz.

Keşke 9+2 gibi bir şey olsaydı ama 14 sabit kalsaydı.

Su anda hala 50-80 yas arasini domine eden takim fb. O yuzden bi 20-30 seen daha sabretmeliyiz, sonra her yerde GSli kardeslerimiz olacak. Ama bu donem cabuk gelmesin cunku ben de yaslanmis olacagim, hemen olmasin lutfen, daha gencligimi yasamak istiyorum :D
lan abd de yaşlanıyorsun. sus işte.

o sırada abd'de yaşlanan göktuğ:

174c7aa2a5007811cab2551ab528e891.jpg

Eskisinden daha kötü olacak bu yabancı sınırı çünkü totalde 2 eksilmesi bizi avrupa maçlarında bir defa zorlayacak aynı zamanda 2-3 yabancıda ıska yaparsan bu sefer kendi kendinin ipini çekmiş oluyorsun.

Bundan kurtulmanın tek yolu en azından 1 mevkiyi komple yerli yapmak örnek veriyorum sağ bek pozisyonunu 2 yerli oyuncu ile kapatmak bu sayede +1 yabancıyı diğer mevkileri genişletmek için kullanabiliriz.

Keşke 9+2 gibi bir şey olsaydı ama 14 sabit kalsaydı.

Bir mevki hariç realistik olarak Türk yapabileceğimiz bir mevki yok bence.

- Sol stoper şu an Abdülkerim'le ilgili bir sürpriz gelişme olmazsa full yerli olabilecek gibi duran tek mevkimiz. Nelsson de giderse alternatifleri Emin ve Kaan durumunda çünkü. Bu seneki 3 çok üst düzey yabancı rahatlığını yaratacak bir rotasyon değil belki ama makul.
- Sağ bek: İlk 11 oynayacak yerli sağ bek sadece Zeki'nin adı geçebilir ama bence o da son yıllarda üst seviyede güven veren bir isim değil. Hadi ona güvensen yerli yedek yok. Ali Turap o seviyede gibi gelmiyor henüz bana, ya da BAY kalıcı olarak bek sayılacak.
- Alınabilir yerli üst düzey 8 numara yok. Ha Okan Buruk ben Torreira-Kaan'da yaptığımın benzerinden çift 6 numaralı bir ilk 11 yapıcam derse Salih Özcan belki o isim olabilir. Malum sene başında da net bir 8 no'dan çok Vecino-Paredes gibi ayağı da iyi 6-8 gibi orta sahalara yöneliyordu. Alternatifi de Demirbay olur (Kaan-Eyüp falan da üçüncü/dördüncü alternatif olur) ama ben bu planın taraftarın %95'inin en azından ilk etapta içine sineceğini sanmıyorum. Ha taraftarın ne düşündüğü çok önemli değil belki ama eğer o orta saha oturmazsa, Salih'ten memnun kalınmazsa çok çabuk sıkıntı çıkar. Salih Özcan dışında orta sahada Torreira'yı tamamlayabilecek bir yerli oyuncu da piyasada sanırım yok.
- Diğer full yerli gibi düşünülecek mevki de sağ kanadımız olabilir; BAY ve Yunus zaten orada mevcut, Eren Dinkçi de gelebilir diyorlar. Halil Dervişoğlu 1-2 maç denendi orada. Atıyorum Zaha solda oynarsa Kerem de sağda oynayabiliyor derken orası full yerli olmaya ciddi bir aday. Bu planda da problem bin tane yabancı sağ kanadımız daha var. Kalabilir gibi duran Ziyech, talibi çıkacak mı belli olmayan Tete, muhtemelen dönecek Zaniolo, durumu şüpheli Morutan. Hepsini makul şekillerde elden çıkarabilir miyiz bilmiyorum.
- Zaha'nın satıldığı veya artık sadece ikinci forvet gibi oynadığı (her ne kadar bu sene çok denemesek de) bir senaryoda sol taraf için belki aynısını düşünebiliriz. Bu durumda orada Kerem olacak, sağ taraftaki yabancı kalabalığı devam ederse BAY da artık solun ciddi alternatifi sayılabilir. Bir tane de yerli genç sol kanat alternatifi daha belki alınır.

Ben biraz da eldekilere göre plan yapılması gerektiğini düşünüyorum. Elimizde hiç yerli bek olmadığı için, sağ beke ilk 11'e yerli bulmanın zorluğu da bakiyken bence sağ beki yabancı tutup Dubois'ı iki beki de yedekleyen oyuncu olarak tutmak oldukça mantıklı. Belki maaş maliyeti yüksek bir yedek gbi duruyor ama bir tane sağ bek alacakken üstüne iki tane de yedek bek transferi yapmaktan kurtarıyor seni. Gelecek yabancı bekin adaptasyon sürecinde sık sık 11 de oynayabilir sezon başında hatta. İki tarafı da yedekleyen Dubois varken de işte ekstra olarak Ali Turap-Kaan ve BAY'la sezon götürülebilir.

Orta sahaya yabancı 8 alınmadan sadece Salih Özcan'ın alındığı bir senaryo da bence Okan Hoca'nın isteği öyleyse makul ama taraftara çok iyi anlatılması ve algının iyi oturtulması lazım. Sağ beke yine Boey gibi atletik ve güvenilir birini bulursak o tarz bir orta saha daha kabul edilebilir olur tabi.

Özellikle yabancı 8 gelmeyecekse yabancı 10 artık mutlaka bir şekilde gelmeli. Mertens 1 sezon daha söylendiği gibi oyuncu + asistan vs gibi bir senaryoyla takımda kalsa bile artık orası doldurulmalı. İlle Rafa Silva gibi maliyetli olması da şart değil.

Güzel maçlar varmış bugün.

İngiltere - Brezilya ve Almanya - Fransa

Su anda hala 50-80 yas arasini domine eden takim fb. O yuzden bi 20-30 seen daha sabretmeliyiz, sonra her yerde GSli kardeslerimiz olacak. Ama bu donem cabuk gelmesin cunku ben de yaslanmis olacagim, hemen olmasin lutfen, daha gencligimi yasamak istiyorum :D

2. lig için iyi hamle herhalde. Ulan kolpacılar

Muslera

Boey Sanchez Abdülkerim Köhn

Torreira Çalhanoglu

Transfer İlkay/Rafa Kerem

İcardi

Gibi bir kadro umuyorum.

6-7 futbolcumuzun satildigi, 8-9 oyuncunun gonderildigi cok hareketli bir transfer donemi olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt