- 19 Mart 2014
- 29.500
- 30.936
- 2.718
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bahsettiğin önceki maçlarını bilemem ama o son maçın geç bitmesinin Denizlispora bir faydası yoktu. GS-Kayseri maçında sürpriz bir sonuç çıkmayacağı kesin gibi bir şey olduğu için FB nin kazanmaktan başka çaresi yoktu çünkü. FB ye yenilir, diğer maç da istedikleri skorla bitmezse düşeceklerdi. Gecikmenin işe yaraması için FB ye beraberliğin yetmesinden başka şansları yoktu yani...
Oysa diğer kümede kalma maçından çıkacak sonuca göre DS un puan alması gerekmeyebileceği için maçın geç bitmesi FB nin işine gelirdi. Nitekim öyle de oldu; oyun durduğunda filan hoplayıp zıplıyor, birbirlerine sarılıyordu adamlar. FB oyuncularının elleri ayakları dolandı atamadılar çok şükür...
Sadece Antep-Malatya maçına bağlıydı ve Denizlispora beraberlik her durumda yetecekti diye hatırlıyordum. Kontrol ettim; son maçlar öncesi Antep 37 puandaymış ve ikili averajda üstünlük onlardaymış. Dediğin gibiymiş yani, ben yanılmışım...Hayır. Kesinlikle yanlışsınız. TEORİDE Denizlispor'a net şekilde faydası vardı. Diğer maçların (Ankaraspor ve Malatyaspor) sonuçlarına göre Denizlispor'a galibiyet gerekebilir veya beraberlik yetebilirdi. Tabi hatta mağlubiyet de yetebilirdi (ve öyle de oldu) ama konumuz o değil. Diğer maçların sonucuna göre beraberliğin yettiği bir senaryoda son dakikalara berabere girilmişse FB'nin üstüne gitmeleri gerekmeyecekti. Şampiyonluk adayı bir rakiple oynayan küme düşmemeye oynayan takımın da maç başındaki en makul stratejisinin 0-0'ı olabildiğince tutmak olacağını düşünürseniz son dakikalarda galibiyet için saldırması gerekiyor mu gerekmiyor mu bilmesi çok kritik bir bilgi haline geliyor.
Detaya girersek; son haftaya girilirken 3 tane 36 puanlı takım vardı. Biri düşecekti. Denizli-Malatya-Ankaraspor. Denizlispor ikisine karşı da ikili averajda üstündü. O yüzden ikisinden biri veya ikisi birden yenilirse Denizli yenilenleri geçiyordu. Ama ikisi de en az 1'er puan alırsa Denizli'ye de en az beraberlik gerekecekti. İkisi de kazanırlarsa bu sefer Denizli'ye de galibiyet gerekecekti. Rakiplerin kazanıp kazanmadığını önceden bilmek Denizli için son dakikalarda hangi stratejiyi izleyeceğini bilmesi bakımından bulunmaz nimetti. Nitekim Ankaraspor son dakikalarda atarak kazandı. Malatya da eğer benzer şekilde kazansaydı Denizlispor'un kazanması gerekecekti. Malatya maçı da 66'ya kadar 0-0 gitmiş. Ha sonuçta Denizli'ye galibiyet gereken senaryo gerçekleşmedi ancak maç başlarken ve 2. yarı başlarken Denizlispor takımı da tribünleri de bunu bilmiyordu. Yani konfetileri atarken bunu bilemezlerdi. Amaç zaten diğer maçların bittiği skoru kendi maçının sonuna daha uzunca vakit varken öğrenmek ve o uzunca vaktin stratejisini ona göre belirlemek. Mesela 66'da Malatya gol yemek yerine gol atsa Denizli'nin 0-0 veya 1-1'ken de skoru korumak yerine gol araması gerekecekti. Bunun gerekip gerekmediğini önceden bilmek için konfeti attılar işte.
Denizlispor'un mağlup da olsa ligde kalacağı kesinleştikten sonra konsantrasyon kaybıyla biraz olsun gevşemesinin FB'nin işine yaradığı ayrıca doğru. O kısmını yazmamıştım sadece. Ancak konfetiler Denizli'nin kendi stratejisini belirlemek için kendi çıkarını düşünerek yaptığı bir şey.
Maça neden çıkmaya götleri yemedi en başından belliydi zaten.Dünkü maçta Ciku bile yokmuş
Mayıs sonu yada Haziran'ın ilk haftası sanırım.bizim seçimimiz ne zaman bu arada ?
lig devam ederken kulüp içi bu konu çıkmaz zatende - biz de çok geç kalmamamız lazım yeni sezon öncesi.
Doğru planlama olur diye düşünüyorum. Sözleşmesini uzatıp 1 sene daha bu sefer Süper ligde oynaması tecrübelenmesi iyi olur.