Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Gillose ve monaco maclarinda 0 cekmek ayıp ya. O kadar para harcamasan da aynı sonuçları alırdık![]()
karagümrüğe karşı bile torreira leminasız çıkamayan bir rotasyona sahibiz, senin geniş kadron nerede okan
senin kadro mühendisliğine plansızlığına başlayayım
berkan kaan yusuf ahmed gibi isimler ligin en kötü takımlarına karşı bile sırıtıyorsa ne diye kadroda duruyorlar allah seni bildiği gibi yapsın
yedek kadromuz hiçbir anadolu kulübüne karşı dominant olamayacak kadar rezil
Son Monaco yenilgisi sonrası yine klasik refleks başladı:
“İstifa etsin, kadro planlaması facia, Avrupa’da yine hüsran” vs…
Eleştirinin bir kısmı haklı, bunu inkâr edecek değiliz. Ama iş “hemen istifa” noktasına gelince, biraz durup verilerle ve akılla düşünmek gerekiyor.
Elimizdeki mevcut problemlere şöyle bir bakalım:
-Savunma hattındaki alternatif yetersizliği
- Yedek kulübesinden oyuna girip fark yaratacak oyuncu sayısının azlığı
- Final pası ve bitiricilik sorunu
- Avrupa seviyesinde fizik kalitesinin yetersiz kaldığı anlar
Bunlar neyin sonucu? Sezon başı kadro planlamasının yetersizliği. Ama bu planlama sadece hocanın değil: Yönetim, transfer komitesi, bütçe, FFP dengesi… Hepsi bu tablonun parçası. Burada faturayı tek kişiye kesmek açıkçası kolaycılık. Ancak aslan payı tabii ki Okan hoca.
Taraftar bugünü hisseder, sonuca bakar ve o anki sinirle konuşur; buna kimse kızamaz. Ama kulüp yönetmek taraftar refleksiyle olmaz. Yönetimin görevi 1 ayı değil, 3 yılı planlamaktır. Her kötü sonuçta “Hoca gitsin”, “Takım dağılsın”, “Her şey sil baştan” mantığıyla hareket edersen, hiçbir zaman sürdürülebilir bir başarı düzeni kuramazsın. Başarı dediğin şey sabır, istikrar ve doğru planlamayla gelir; panikle değil.
Sezon ortasında yapılan teknik direktör değişiklikleri kısa vadede bir “şok etkisi” yaratıp birkaç maçlık performans artışı sağlayabiliyor; ancak bu etki kalıcı olmuyor. Bu konuda 2010 ve 2020'lerin başında Scientific Reports'ta yayımlanan önemli iki çalışma mevcut. Sezon içi hoca değişikliği sonrası fiziksel ve skor performansındaki artış ortalama 5 maç sonra kayboluyor. Yeni gelen hocanın uzun vadede eski hocanın performans seviyesini aşamadığı ortaya konmuş durumda. Yani bilimsel veriler de şunu söylüyor: Panikle yapılan hoca değişikliği uzun vadeli başarı getirmiyor. Sezonun bu noktasında da yapacağın değişim sadece "panik değişim"dir.
Bana göre çözüm çok net: Sezon sonuna kadar istikrar korunmalı. Avrupa için fizik gücü yüksek, yedek kulübesi derin, gerçekten alternatifli bir kadro planlaması yapılmalı. Transfer stratejisi baştan aşağı yeniden ele alınmalı ve “hocayı değil, sistemi düzeltme” yaklaşımı esas alınmalı. Monaco yenilgisi ciddi bir uyarıdır, evet; mevcut kadro planlaması da eleştirilmeyi hak ediyor, buna da itiraz yok. Ama şu an Okan Buruk’un istifa etmesi takımı kurtarmaz, aksine daha büyük bir belirsizliğin içine sürükler.
Doğru yol şudur: Sezonu tamamla, yapısal hataları net şekilde tespit et, bu hataların bir daha olmamasını sağla ve yoluna devam et.
Monaco maçında orta saha düştü yedekte berkan var atamıyor sahaya o zaman neden yedek külübesini işgal ediyor aynı şekilde yusuf demir, ahmed kutucu bunlar niye kadro işgali yapıyor mesela sahaya bile giremeyecek durumdaysa neden yerlerine oyuncu almadın. En büyük sıkıntı bu samsun maçında oynatamayacak durumdaysa sakat oyuncularla sürekli risk alacaksak niye adam aldırmadın.ben sadece kadro planlaması sorunu olduğunu düşünmüyorum son 2-3 maçtır olanlara
evet galatasarayın yaşadığı sakatlık sorunları çok büyük ve her takım bu durumda büyük kriz yaşar doğru
ama hocanın buna göre esneklik gösterememesi özellikle iki avrupa maçında çok can sıkıcı
tüm şartlar aynı olsa lucescu mesela gillois ve monaco maçlarından en az 1 puanı çıkarırdı
yani herşey aynen kopya gibi yaşanırken birşeylerin değişmemesi sadece kadro planlaması ile açıklanmaz gibi geliyor bana
1 tane genç sadece koşup faul yapıp oyun durduracak bir tane genç bile atamıyoruz gençler maçında samsun maçında hadi avrupayı geçtim
bu bir skandal yav
ya altyapı skandalı ya hoca skandalı
Sampiyon olursak kimseye biseyin hesabi sorulmaz.Hep ayni döngü gerisine katiliyorum.Samp olalim tabi de ayni seyleri yasamaktan bana gına geldiMonaco üzüntüsünü üstümden attım. Yine ilk 24'e gireceğiz %90 sorun yok. Gelelim esas meseleye.
TFF başkanı aleni şekilde Galatasaray'a savaş açmıştır. Adeta 4 yıl üst üste şampiyonluk gelmesin diye yapmayacakları tek bir şey bile yok. Gerekirse kural bile çıkartırlar, GS'nin yaptığı her faul penaltı olacak falan diye.
Okan hoca ve oyunculara yönelik yapılan eleştirilerin bu nedenle parçalayıcı, yok edici olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu sezon sonu bunları yine güzelce bi üst üste koyalım, kendi hesabımızı sezon sonu yaparız.
Sampiyon olursak kimseye biseyin hesabi sorulmaz.Hep ayni döngü gerisine katiliyorum.Samp olalim tabi de ayni seyleri yasamaktan bana gına geldi