GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne anlatıyorsun abicim? Mancini nasıl nisanda şampiyonluk verdi onu anlat. Mou kötü mü jesus kötü beşiktaşa gelen yabancı hocaların hepsi mi kötü?
Jesusun elindekin kadroyu attirma simdi. Arada ökuz gibi fark vardı olmayıp ne yapacaktık. Ve Evet mou lig icin kotu bir td orada geride beklemedigin surece her turlu kazaniyorsun diyor. Gidiyor geride bekleyen adam mouyu örnek veriyorsun. Bu arada besiktas ile senin kadron birmi ustune kotu tdler getirdiler yine geride bekleyen bir adamdi ole de.

Alakasi yok, tam tersi daha kolay cunku bugun 3 takim haric icerde disarda hepsini yeniyorsun zaten asil olay o. Kadro kalitemiz digerlerinde fersah fersah onunde.
Yav nereye yeniyor kim yeniyor? Fener 5 haftada 4 puan bıraktı, sen şuan yendiğin için “kolay” geliyor. Yabancı hoca gelip puan bıraktığında lig güçlendi deriz

Jesusun elindekin kadroyu attirma simdi. Arada ökuz gibi fark vardı olmayıp ne yapacaktık. Ve Evet mou lig icin kotu bir td orada geride beklemedigin surece her turlu kazaniyorsun diyor. Gidiyor geride bekleyen adam mouyu örnek veriyorsun. Bu arada besiktas ile senin kadron birmi ustune kotu tdler getirdiler yine geride bekleyen bir adamdi ole de.
Jesusun senesi bizim kadro o kadar iyi değildi. İcardi torreira vs hepsi kendi takımlarında istenmeyen adamlardı. Hatta kurduğumuz kadronun hepsi öyleydi, var olan takımda 13. olmuştu

Jesusun senesi bizim kadro o kadar iyi değildi. İcardi torreira vs hepsi kendi takımlarında istenmeyen adamlardı. Hatta kurduğumuz kadronun hepsi öyleydi, var olan takımda 13. olmuştu
Istenmeyen adam olunca kotu adammi oluyorlar :asd: Gayet baya baya bu ligin ustunde adamlardı kalite olarak

Yav nereye yeniyor kim yeniyor? Fener 5 haftada 4 puan bıraktı, sen şuan yendiğin için “kolay” geliyor. Yabancı hoca gelip puan bıraktığında lig güçlendi deriz
Sen hala ornek olarak Feneri mi gosteriyorsun? Onlarin basarisizligi hocalardan kaynakli degil genel olarak sunu bir goremediyseniz kac yildir bilemem artik.

Kotu hocalar da getirdiler iyi hocalarda , hepsinde ayni sonuc. Onlarin baska bir problemi var. Adi da Galatasaray kompleksi.

Su bahaneden de artik ben usamdim: "yabanci hoca ligde deplasmanda 1 puani iyi goruyor."

Ya senin kimin getirdigine bagli. Arda henuz ne yapmis da ovup duruyorsunuz ? Arda isini gecin ya bu kadar kolay degil bu isler, taktiniz yerli hocaya oyle diye diye sonra goruyoruz Avrupa'da nal topluyoruz.

Bu takim Lucescu ile hem sampiyon oldu hem Avrupa'da basarili oldu. Mancini ornegini verirsen bende Lucescu derim.
haklısın hücumcu yabancı getirirsek bal gibi depte de saldırır iyi top oynatır, birçok örneği oldu türkiyede , iyi puan toplayan yabancılar da zaten hücumcu hocalardı ama arda konusuna katılmıyorum oynattığı sisteme bakılır önce bence hoca seçilirken, bunun da birçok örneği var dünyada

Sen hala ornek olarak Feneri mi gosteriyorsun? Onlarin basarisizligi hocalardan kaynakli degil genel olarak sunu bir goremediyseniz kac yildir bilemem artik.

Kotu hocalar da getirdiler iyi hocalarda , hepsinde ayni sonuc. Onlarin baska bir problemi var. Adi da Galatasaray kompleksi.
Bence olayları iyi analiz etmek gerekiyor. Ben okan buruğu savunmaktan vazgeçtim olmayacağını anladım. Ama bu demek değilki sözde iyi bir yabancı hoca gelir iyi oynatır hem şampiyon olur hem Avrupada iş yapar. Günün sonunda nisan fener şampiyonluğu izleri

G1No_czWAAAF8ux.webp

O geçmişte geçerliydi bu arada.Yarın şu kadroya boşta olan hocalardan birini random kura çekip getirsek bu yabancı hocaların şampiyon olamama olayı da biter.Öyle bir kadro var bizde.Torrent bile gelse %70 falan alır ligi.
hücumcu yabancı hocalar bal gibi de şampiyon da oldu iyi puan da topladı bu ligde, ligde sürekli kapan-çık oynayan defansif hoca olmaz tabiki, kimi getirdiğimiz çok önemli

Ali the night gene olmayan futbol bilgisiyle forumu karıştırıyor.

hücumcu yabancı hocalar bal gibi de şampiyon da oldu iyi puan da topladı bu ligde, ligde sürekli kapan-çık oynayan defansif hoca olmaz tabiki, kimi getirdiğimiz çok önemli
En son hangi yabancı hoca şampiyon olmuş kimse hatırlamıyor bile, gerçekçi olmak gerekiyor. He hoca gelsin 2 sene şampiyon olmasın arkasında durucaz denirse o zaman konuşalım.

yav bir de rakibin kadro belli hocası belli tedesco mu şampiyon olacak mesela biz yabancı getirirsek ? 5 dakikalık periyodu bile biraz üstün oynayabilecek kadroya sahip herhangi bir takım yok bizim ligde.Iqsu 90 üstü herhangi bir hoca geldiği sürece bu kadroyla şampiyon olur

Adam deplasmanda sadece ama sadede defans yapsa 2 beraberlik alsa kral olacaktı. Kafası basmıyor yok Galatasaray defans yapmazmış. Asıl Galatasaray 4-5 yemez okan hocam
Birseyi yanlis algiliyorsunuz, dünkü macta savunma yapmadik degil. Hatta fazlasiyla geriye cekildik bile 1:0dan sonra. Ama gecis oyunu oynayamdigimiz icin iyi ve hizli cikislar yapmadik. Goller oyun siteminden gelmedi resmen kendi aptaligimizdan geldi. Yoksa öyle yüksek durarak rakibe pres yap o yoktu dün.

chat gptye yabancı hocaların puan ortalamasını sordum. Muhtemelen hatalı veriler var, kendim ayrıca tek tek bakıcam yazarım

Tamam — ben bunları araştırıp hesapladım. Kısa sonuç öncesi yöntem:

• Veri kaynağı: Transfermarkt’in her kulübün “Current and former staff / Manager history” sayfaları ve ilgili teknik direktör profilleri. (Aşağıda kaynakları belirttim).
  • Zaman aralığı: son 20 yıl = 19 Eylül 2005 — 19 Eylül 2025 (sorguyu buna göre yaptım).
  • Hesaplama yöntemi: “ağırlıklı puan ortalaması (points-per-game, PPG)” kullandım — yani her yabancı hocanın Transfermarkt’te listelenen Süper Lig maç sayısı ile o hocun PPG’sini çarptım, sonra toplam puanları toplam maç sayısına böldüm. Bu, tüm yabancı hocaların kulüpteki birlikte yarattıkları ortalama puan/maç değerini verir. (Not: Transfermarkt her hoca için maç ve PPG bilgisi veriyor; ben bu değerleri kullandım).

Aşağıda her kulüp için hangi yabancı hocaları dahil ettiğimi (Transfermarkt’te açık görünen maç ve PPG ile) ve hesaplamanın sonucu var.

Beşiktaş — dahil edilen yabancı hocalar (Transfermarkt kayıtları)

• Jean Tigana — 82 maç, PPG 1.77.
  • Bernd Schuster — 46 maç, PPG 1.80.
  • Carlos Carvalhal — 47 maç, PPG 1.60.
  • Slaven Bilić — 92 maç, PPG 1.80.
  • Giovanni van Bronckhorst — 20 maç, PPG 1.70.
  • Valérien Ismaël — 41 maç, PPG 2.22.

Beşiktaş için ağırlıklı ortalama PPG = 1.810 (toplam 328 maç üzerinden).

Fenerbahçe — dahil edilen yabancı hocalar (Transfermarkt kayıtları)

• Eric Gerets — 91 maç, PPG 1.89.
  • Zico — 107 maç, PPG 2.03.
  • Luis Aragonés — 53 maç, PPG 1.79.
  • Christoph Daum — 56 maç, PPG 2.09.
  • Vítor Pereira — 61 maç, PPG 2.07.
  • Dick Advocaat — 55 maç, PPG 1.91.
  • Phillip Cocu — 15 maç, PPG 0.93.
  • Erwin Koeman — 9 maç, PPG 1.33.
  • José Mourinho — 62 maç, PPG 2.02.

Fenerbahçe için ağırlıklı ortalama PPG = 1.932 (toplam 509 maç üzerinden).

Galatasaray — dahil edilen yabancı hocalar (Transfermarkt kayıtları)

• Frank Rijkaard — 67 maç, PPG 1.88.
  • Roberto Mancini — 46 maç, PPG 1.89.
  • Cesare Prandelli — 16 maç, PPG 1.25.
  • Igor Tudor — 34 maç, PPG 1.79.
  • Jan Olde Riekerink — 41 maç, PPG 1.83.
  • Domènec Torrent — 20 maç, PPG 1.30.
  • Claudio Taffarel — 2 maç, PPG 0.50.
  • Michael Skibbe — 37 maç, PPG 1.84.
  • Gheorghe Hagi — 24 maç, PPG 1.25.

Galatasaray için ağırlıklı ortalama PPG = 1.721 (toplam 287 maç üzerinden).

Kısa yorum / notlar:

• Yukarıdaki sayılar Transfermarkt’ten alınan maç ve PPG verilerine dayalıdır; farklı veri kaynakları küçük farklılık gösterebilir. (Kaynaklar: kulüp “staff/manager history” ve ilgili hoca profilleri).
  • Burada “yabancı hoca” diye değerlendirdiğim kişiler Türkiye vatandaşı olmayan teknik direktörlerdir ve Transfermarkt’te listelenmiş Süper Lig maç/PPG değerleriyle hesaplandı.
  • Hesaplama “ağırlıklı” yapıldı (yani uzun süre görev yapan hocaların etkisi daha güçlüdür). Eğer sen her hocayı eşit ağırlıkla (basit ortalama) veya sezon bazlı vs. hesaplamamı istersen hemen yeniden hesaplarım.

Tam tersi daha kolay cunku bugun 3 takim haric icerde disarda hepsini yeniyorsun zaten asil olay o. Kadro kalitemiz digerlerinden fersah fersah onunde.
Birtek karsi tarafin ittirilmesi var yoksa gecen sezon bile 20 puan fark atmistik. Gercekten bu ligin bayerni olduk bu büyük basari ama avrupayi bitürlü tutturamadik. Gelecek mac olurda taraftar baskisi de sans fakörü de bi sekil liverpoolu yenebilirsek hersey 180 derece degisir. Ins. öyle olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt