GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haklisin da bir de suradan bak olaya. Orta sahanin ortasindan mi yiyorsun golleri yoksa kenardan gelen ataklarda mi? Yedigimiz gollere bir bak. Ortanin ortasini istedigin kadar kalabalik tut, aha Goztepe'den yedigin gol, aha Kocaeli'nden yedigin gol. Nereden gelmis? Baska turlu gol kolay kolay yemiyoruz. Hucumda da zaten isleyen 1.5 taktigimiz var. Bunlar da dizilis ile ne kadar alakalidir belli degil. Sadece Osi, Yunus onde bassin, Baris, Sane, Torr araya girsin. Rakip bizi karsilarken de topcularimiz sagolsunlar birbirlerinin onune gecip olasi pozisyonlari hic ediyorlar. Sara kale icinde bekler, Lemina Icardi'ye kafa vurdurmaz falan. Yani duracaklari veya kosacaklari yerleri bilmeyen bir takim icin dizilisin 90 dk icerisinde sureklilik tasiyan bir taktik anlayisi olmadigini dusunuyorum.
Hücum yaparken de bence daha fazla çorba oluyoruz ne zaman 4-4-2'ye geçsek. Tesadüf olduğunu zannetmiyorum.

Hücum yaparken de bence daha fazla çorba oluyoruz ne zaman 4-4-2'ye geçsek. Tesadüf olduğunu zannetmiyorum.
Gecen senelerde Mertens'in oynadigi pozisyonu dusunursen aslinda 442 oynadigimizi gorursun. Bu sene o olmadigi icin Osi'nin iki kisilik baski yapmasi gerekiyor. Baris ve Yunus bir var bir yok. Sane desen kendisinden ne istendigini tam olarak kavrayabilmis degil. Sadece Lemina'nin gelisi ile arkada bir rahatlik olustu. Bu da Torr'un ileride daha baskili oynamasini sagliyor. Diyecegim yine hucum da kimin hangi sirada yan yana durdugundan ziyade bireysel olarak ne yaptigi onemli bence.

OB doneminde Feg-Bel-Mariano ucgenlerine benzeyen seyler Icardi ve Mertens'in az geri gelip ileride yarattiklari bosluklara Baris'in veya Yunus'un falan girmesi ile yapilmaya calisilyordu. Osi'nin gelmesi ve pyunun hizlanmasi ile baska taktikler gelisti. Bunlar dizilisle alakali degil mesela. Sane ve Ilkay'in artik Osi ile daha iyi anlastigi maclari oynayabilirsek, senin istedigin daha kalabalik orta sahayi gerceklestirebiliriz. 4321 ya da 4312 gibi. Arda-Mbappe-Vini gibi. Boylece Baris zevzeginin keyfini beklemek zorunda kalmayiz.

Ulan geçmişe gittim vieranın penaltısı sırasında sallanan koltuğun en tepesinde papağan gibi bekliyordum heyecandan altıma edecektim hala daha bir işin sonunu getirirken dayanamıyorum ayakta bitiriyorum.

Ya nedense ben final maçında o aşırı hırs/heyecan olayını yaşayamadım. Normalde bir golde ortalığı yıkarak sevinen ben, kupa kazanıldı elbette içimde bir sevinç oldu ama öyle sevinç gösterileri, bağırış çığırış, tepinmeler, zıplamalar falan hiç bir şey yapmadım... Çok sakin karşıladım... En çok Arsenal'in direkten dönen toplarına sevindim sanırım, onlar da anlık tabi. Sonda ise hatırlamıyorum ama muhtemelen yumruk falan yapmışımdır, gool demişimdir, kazandık demişimdir, çok da futbolla ilgileri olmadığı için öyle çok aşırı heyecan yapmayan annem babama ufaktan bir sarıldım galiba... Oyuncuların sevincini, Fatih Hoca'nın o duygulu halini gördüğümü falan hatırlıyorum... Sonra ben de çok geçmeden balkona çıktım... Sağdan soldan ufak tefek sesler geldiyse onları dinledim, ben de Fatih Hoca gibi bir duygulandım falan, vayy be aldık kupayı ha falan dedim kendi kendime...

Tam sebebini de yıllardır çözemedim. Finale çıkmak zaten tatmin etti artık kupa gelse veya gelmese ne fark eder diye mi öyle oldum, ya da böyle fazla havaya girdim de CL hayalleri kurmaya başladım da UEFA kafamda birden beni tatmin etmez hale mi geldi, yoksa bünye bir şekilde derinlerde ne yaşadığının ayırdına mı varamadı (aklen farkındayım ama belki işte arka planda) veya bir çeşit şoka mı girdim bilmiyorum... Bologna dahil önceki turların hepsinde ve hatta her golde çok coşku yaşamıştım halbuki... Birkaç gün sonra tv'lerde, okulda veya sokakta sağda solda GS'lilerin hala süren coşkusunu görünce dedim "lan ben neden bu sefer tam sevinemedim" diye... Normalde sevinçten kafayı yemiş olmam lazımdı gibi geldi... Çözemedim hiç...

Evet, doğru ama çok istisna bir takım abi. Yani adamların hem kadrosu buna müsait hem de yıllardır denedikleri bir sistem. 5 büyük ligde totalde 5 takım var mıdır zannetmiyorum yine de.
"Dünyada şu an 4-4-2 oynayan herhangi bir takım var mı herhangi bir majör ligde?"

Atletico cevabi alinca hemen 5 takim var midir demek ne demek? :D

10 saattir neyi tartisiyorsunuz bilmiyorum da burasi komik olmus.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt