GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim için Barca Osimhen en kötü seçenek olur. Zaten paraları yok + verebilecek oyuncuları da yok.

Beyler selamlar derbi öncesi konulara mesajlarımı bırakıyorum

okuyalım onları

Hocam kuruluş renklerimizin vişne kırmızısıyla tok sarı olması sorun değil ki 100 sene-50 sene-20 sene-geçen sene geçmişten bugüne ton hep değişmiş bak resmi sitede bile şu tonlar gözüküyo şimdikiyle alakası var mı hiç

Ekli dosyayı görüntüle 317309

Bu tok sarıysa şimdiki turuncu hangi sarı,50 sene önceki hangi sarı 20 sene önceki hangi sarı?

Renkler yine tok sarıyla vişneye çalan tatlı kırmızı olarak kalsın ama forma tonları daha açık sarı kırmızı olsun diyoruz işte bunda anlaşılmayacak ne var ki

Melonun geldiği 2012 sezonu parçalısındaki sarı kırmızıyla şimdi giyilen sarı kırmızı aynı mı ,değil işte yine daha açık daha canlı ton yapılsın diyoruz

Resmi siteye bu görseli koymuşlar ama tam olarak ne diye koymuşlar anlamadım, görsele dair bir şey yazmıyor, öyle süs gibi konmuş o sayfanın üstüne... Açıkça söyleyeyim kimsenin bu görseldeki sarıya "turuncudan iz taşıyan tok sarı" diyeceğini sanmıyorum, ya da o zamanlar "turuncu" algısı çok değişik olmalı, anca belki o zaman. Eğer gerçekten 1929'a kadar "turuncudan iz taşıyan tok sarı" denebilecek bir renk giydiysek, o zaman bu görseldeki 1929'dan sonraki yıllarda giyilmiş açık bir sarıya geçtiğimiz rastgele eski bir forma görseli falan olabilir belki. Siteyi hazırlayan işgüzarlar renklerin hikayesi diye tutmuş rastgele bulabildikleri çok eski bir forma görseli koymuştur mesela. Eğer tahminim doğruysa bu hikayenin anlatıldığı sayfanın görseli bu olmamalıydı o başka. Bununla kulübün ilgilenmesi lazım.

"Renklerimiz bu tarihte yazdığı gibi kalsın ama biz formalarda farklı açık tonları giyelim" bana mantıklı gelmedi. Alternatif veya istisnai senelerde elbette özel formalar olabilir (mesela parçalı yerine çubuklu da olabilir istisna yıllarda) ama çoğu sezon parçalımız tarihte yazan renklerde olmalı, tasarıma, kumaşa, ya da üreticiye göre çok ufak (gözle zor ayırt edilecek kadar) ton farkları olabilir tabi onları saymıyorum. Futbolun çok da profesyonel ve endüstriyel olmadığı, dönem dönem ülkenin krizlerden geçtiği, futbol ekonomisinin de küçük olduğu yıllarda çeşitli sebeplerle (imkansızlıklar, tekstil ve boya teknolojileri, moda tercihleri, alışkanlıklar, vs...) giyilen ancak tarihte yazan gerçeklere uygun olmayan renkler bir süre bir şekilde giyildi diye kalıcı referansımız olmamalı...

Ha eğer tarihte yazan renkleri belirlerken bir şekilde hata yapılmışsa, yani atıyorum o ilk sarı-kırmızı yıllarda giydiğimiz, tarihte tarif edilen "tok sarı" gerçekten şimdi giydiğimiz sizin turuncu olarak nitelendirdiğiniz sarıya hiç uymuyorsa elbette bunu değerlendirelim. Uzmanlar, tarihçiler araştırsın. Yani iddianız oysa elbette doğrusu tespit edilsin. Ancak ben öyle bir hata yapıldığından hayli şüpheliyim.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt