Can burada dogru birseye deginiyor.
Bir oyuncu aliniyorsa o oyuncuyu oynatmak -sans vermek- zorundasin. Aldim ama yedekte oturur diye mantikla hic kadro kurulamaz o zaman hic alma, Kaan ve Ilkay gibilerle bol sans dilemek lazimdi. Zaten 10+4 kurali ile 14 tane "hazir" yabanci kadroyu kuramazdin, 3 ay once soran olsaydi ben bunu o zamanda soylerdim yani zaten az cok burada yeterince bu konuya degindik.
Osimhen'in yedegi 40 milyonluk forvet olmaz, Abdulkerim'e iyi yedek olsun diye 45 milyonluk Renato Veiga alinmaz.
Bu tarz paralara oyuncu aliyorsan zaten ana kadro > ilk 11 icin aldim dersin. Hocanin bir tek yonunu elestiriyorum bu konuda, bazi degisiklikleri yapmaktan cekiniyor. Yani Abdulkerim'e yedek bakacagim diye son gune kadar kimseyi aldirmadi halbuki Abdulkerim'den daha iyisini istiyorum deseydi, belki oraya daha iyi paralara daha iyi bir sol stoper alinirdi simdiye dek. Ayni seyi orta saha icinde yapti hoca.
Kac senedir beraberiz iste sorun olmasin diye bakiyor olabilir (vefa gosteriyor) ama sen takimi dusuneceksin hoca olarak, bak Guardiola 10 senede kac defa omurgada oynayan oyunculari gerektiginde degistirdi.
Ha belkide istedi bu degisikligi ama yeterince medyaya yansimadi, o zamanda demek sozunu dinleyen olmadi. Zaten bir baskan var artik futbol akli kendisiymis gibi herseye maydonoz oluyor. Bir yandan Kavukcu var, o da hocanin istediklerini yapmaya calisiyor genelde, bir de Baskan'in yanindaki yalakalar var, onlarda kendileri cok futbolu biliyormus gibi karsi fikir sunuyorlar.
Iste iyi bir sportif direktor bu yuzden lazim bize. Digerleri de karismayacak adamin isine.
Onun disinda transfer politikasinda sen Osimhen varken gidip ondan daha iyi birini alma sansin var mi? Yok, o zaman yedekten girdiginde sorun etmeyecek birini aliyorum diyorsun ve bu listeye dahil olan oyuncular cok fazla olamaz zaten, yani alabilecegin oyuncular az cok bellidir. Hele U23 yabanci kurali varken ustelik.
Belirli bir seviyeye ulasmis, oynadigi takimda onemli bir oyuncu haline gelmis ve belkide Top5 ligde top oynayan U23 oyuncusu zaten 35-40 milyon eurodan basliyor demeleri bundan, bunu Aziz bile derbi macindan sonra da soyledi ki hoca ve kendisi de dogru bir tespit yapiyor bu konuda. Bunlar yalandan uydurma sozler degil.
Kimse sana iyi U23 oyuncusu vermiyor artik piyasa oyle hale gelmis ki 10-15 milyon eurolar komik para olarak goruluyor (bunda Hollanda gibi ligler dahil)
Bitcabu denen cocuk PSG alt yapisindan cikmis (Avrupa'nin en iyilerinden) ve 3 sene once Leipzig iyi para verip almis. Sen bu cocuga guvenip oynatacaksin kimse 21 yasindaki hazir oyuncusunu vermiyor eskisi gibi, herkes cok para istiyor. Birazda kendin birseyler katip oyuncuya o ozguveni olusturmasi icin arkasinda duracaksin. Kendi kendiliginden hazir futbolcu cikmaz, zaten ust seviyeye cikmis olanlari alamiyorsun dogal olarak..
Ayrica mevcut yabanci kurali cok bozdu kadro planlamasini bunu da herkesin kabul etmesi gerekiyor. Bu yabanci kurali mecbur seneye kalkmali, en azindan U23 olayi. Bu yas kriterini kimse istemiyor hele buyuk takimlar nefret ettiklerini bile beyan ettiler. Sacma sapan bir kural. Daha bu kural aciklandiginda boyle olacagini on gormek zor degildi ona ragmen inat ettiler. Kimsenin istemedigi bir kurali dayatmak ile mi Turk futbolu daha iyi olacak?