GSC Futbol Nöbeti | Hedef #27

Maclari tiktoktan izleyip veyahut fatura 50 tl asagi düşsün diye beine 40 takla atıp yayin ücreti cok az, en az 500 milyon dolar olsun demek de guzel fikra. Ins turkcell alir da faturaları 3000 tl yapar.

Yayın 500 milyon sonra yabancı kuralı mı olacak? Paralar yine yerli bonservisine gider

500 Milyonu hangi enayi verecek ki.

Şu an kullanıcı için Bein fiyatları fena değil eskiye göre. Eskiden daha pahalıydı. Bu durumda bile kaçak izleyen çokken üyelik fiyatları artınca üye sayısı net düşer. Gelir belki aynı olur belki biraz artar şirketler için. Tamamen sallıyorum ama yurtdışına satmadığın sürece bu rakamlar zor gibi sanki.

Fiorentina ve burada bizimle adı geçen Atta falan kötü başladı ligde. Oulai de son maçta sakatlanmış. Burada devre arası takas vb. bir şeyler dönebilir. 150 milyon gibi ciddi bir para harcamıştı Fiorentina şu an 3 maçta 0 puanlar.

Tamamen açık kanalda verilip reklamdan epey kazanmazlar mı?

Yayın aboneliğine 5-10k vermeyi göze alırsanız olur 500 m dolar, herkesin korsan izlediği yerde bu rakamlar olası değil.

Yayin ihalesinde yine araplar alir bence adamlar bu ligin ederinin üzerinde fiyat veriyoruz diyorlar ki cok haklılar, yani bırak 500milyonu 200 milyon bile kimse vermez bu lige ,ligin dunya uzerinde izlenirligi artmadan ihalelere kimse girip yuksek paralar vermez,teminat vermek kolay iş degil

TR'deki fiyatlari gordum, bir porsiyon doner daha pahali. Millet futbol izlemek istiyorum diyorsa ciddi bir artis olmali abonelik fiyatlarina.

Korsan yayin konusunda, hukumetten oncelikle cezai yaptirimlar olmali ve uygulanmali. Gerekirse yeni yasa falan cikartsinlar ozel korsan yayinin onune gecebilmek icin. Avrupa'da bazi ulkeler bu konuyu cok ciddiye aldi ve adamlarin pesinden gidiyor.

Bu konunun uzerine gidilmezse kuluplere yayin ihalesinden para gelmiyor diye kimse aglamayacak. Elin adami mal mi da para versin boyle bir durumda?

TR'deki fiyatlari gordum, bir porsiyon doner daha pahali. Millet futbol izlemek istiyorum diyorsa ciddi bir artis olmali abonelik fiyatlarina.

Korsan yayin konusunda, hukumetten oncelikle cezai yaptirimlar olmali ve uygulanmali. Gerekirse yeni yasa falan cikartsinlar ozel korsan yayinin onune gecebilmek icin.

Bu konunun uzerine gidilmezse kuluplere yayin ihalesinden para gelmiyor diye kimse aglamayacak. Elin adami mal mi da para versin boyle bir durumda?
yayıncı kuruluş kafasına göre pozisyon veriyor,vermiyor.Şaklaban fblileri çıkarıyor programlara , he diğer takım taraftarları da kendi açılarından böyle düşünüyordur büyük ihtimalle ama ben kendi özelimde mesela aylık 600 tlyi geçtiği anda sırf bu nedenlerle bunlar fazla para kazanamasın diye kaçağa geçerim hemen.Bu ülke ortamında mümkün bir şey değil bence

yayıncı kuruluş kafasına göre pozisyon veriyor,vermiyor.Şaklaban fblileri çıkarıyor programlara , he diğerleri de öyle düşünüyordur büyük ihtimalle ama ben kendi özelimde mesela aylık 600 tlyi geçtiği anda sırf bu nedenlerle bunlar fazla para kazanamasın diye kaçağa geçerim hemen.Bu ülke ortamında mümkün bir şey değil bence
Iste kacak yayin yolunu mumkun oldugunca yayinci kurulus + hukumet beraber engellemesi icin beraber calismali, oyle kolay bir alternatif yolu olmamali insanlarin aklinda.

Bu tur durumlara daha genis bir perspektiften bakmamiz gerekiyor cunku bu para tum futbol paydaslarina dagitilacak. Yani herkesin parasi daha cok olursa daha cok imkanlar, daha iyi transferler, daha iyi alt yapilar (tabi yatirim dogru olursa) icin imkanlari olur kuluplerin. En iyi ornek EPL bu konuda.

Suan bes kurus para veriliyor kuluplere, millet korsan izlemeye bayiliyor, sonra para yok diyorlar?

Senin anlattigin seyler tabi ki ele alinmali, ayrica yayin kalitesi falan hala 10 yil onceki kalitede mesela bunlar da iyi degil.

Iste kacak yayin yolunu mumkun oldugunca yayinci kurulus + hukumet beraber engellemesi icin beraber calismali, oyle kolay bir alternatif yolu olmamali insanlarin aklinda.

Bu durumu kisisel duzeyden ote yorumlamak lazim , bu tur durumlara daha genis bir perspektiften bakmamiz gerekiyor cunku bu para tum futbol paydaslarina dagitilacak. Yani herkesin parasi daha cok olursa daha cok imkanlar, daha iyi transferler, daha iyi alt yapilar (tabi yatirim dogru olursa) imkani olur. En iyi ornek EPL bu konuda.

Suan bes kurus para veriliyor kuluplere, millet korsan izlemeye bayiliyor, sonra para yok diyorlar?

Senin anlattigin seyler tabi ki ele alinmali, ayrica yayin kalitesi falan hala 10 yil onceki kalitede mesela bunlar da iyi degil.
abi doğru olabilir ancak fbli adamı sürekli gs maçlarına yayın müdürü olarak atayan ve profesyonel iş yapmayıp yine takımcılık yapan herifleri orada yönetici yapan bir yayıncı kuruluş da yani gerekirse batsın hani biz para kazanmayalım , işin bu noktası da var.Kaç milyonluk gs taraftarından bir dünya para götüreceksin ama bu işleri yapacaksın bu bilmiyorum benim çok başka açılardan bakıp kabul edebileceğim bir durum değil.Direkt olarak bu işe profesyonel adamları getirip iş yapsalar tamamen okey olacağım bir durum gerekirse aylık 3k olsun umurumda olmaz kaliteli hizmet alırım ancak bu durumda parayı ben verip bir ürün satın alacağım için kulüp açısından değil de bir müşteri olarak bakarım bu duruma.O yüzden şuanda hem ürün kalitesi işte yayın açıları falan her anlamda rezil ve onun dışında bu işi yapanlar da yine düzgün şekilde yapamayan insanlar olduğu için pek mantıklı gelmiyor bana.Yarın atıyorum turkcell alır 1 sene kaliteli iş yapar düzgün şekilde , o zaman ben müşteri olarak bir sonraki sene zaten ederini veririm hem kaliteli ürün almış olurum , hem kulübüm kazanır

ihaleye dijital platformlar girecekmiş diyorlar ama ne olursa olsun senelik 500 milyon dolar hayal ötesi bizim lig için.

Geri
Üst Alt