Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
lig genelinde durum nasıl üstat
40-50 arası morutan ve cica var başka adam yok.lig genelinde durum nasıl üstat
bizim oyuncular nereye düşüyor ortalama olarak
bazen tek maç oynayıp skor yapan oyuncular o maçtaki performansından ötürü maç başı ortalamada iyi görünüyorlar. o yüzden %100 doğru olarak görmemek lazım bunları.40-50 arası morutan ve cica var başka adam yok.
hangi metriklere göre sıralıyorlar bilmiyorum arada saçma isimler falan çıkıyor akbaba top 10 da mesela:red:
normalde 90dk full focus izlerdim maçları bu sefer pcde takıldım telefonda falan ugrastımzaten halimiz ortada.
Kalite eksikliği buram buram kokuyor. Morutan,barış,halil potansiyel var ama henüz istikrarlı şekilde o potansiyelleri oyuna sunamıyorlar. Acil 2 tane 25-26 yaş civarı olgun kalite hücumcu lazım. Bizim gençlerin de performansını bu şekilde yukarı çekebiliriz2010-11'den beri en kısır gs takımını izliyoruz muhtemelen.
kanatlarda iki ters ayaklı oyuncu kullanıyoruz ama skor yönleri zayıf. onlar içe kayınca alan daralıyor fakat dar alanda da iyi değiliz. bek desteği de gelmeyince savunmanın kucağına düşüyoruz
hiç ideal bir durum değil. bir tane çizgiye basarak oynayabilecek ve kanattan ceza alanını besleyebilecek kenar oyuncusu gerekiyor bana göre. hem sahayı genişletebiliriz hem de forvet pozisyonunu daha iyi besleriz. zamanında gomis'in rodrigues'den çok yardım aldığını unutmayalım. bu desteği forvete sağlayacak adam yok elimizde.
Geçen günde aynısını Berkan üzerinden yazmıştım bu takımın 6-8 numaradan çok iki tane çizgiyi kullanan bek oyuncusuna ihtiyacı var oyunu hiçbir şekilde yatayda genişletemiyoruz rakip yarı sahaya geçince özellikle Kerem merkeze kayıyor bu sefer de bek destekleri olmayınca rakip merkezde 8 kişi karşılıyor bizimkiler direk tost oluyor. 2 tane çizgiye inen ve oyunu genişleten bek olsa Kerem-Morutan performansını da daha yukarıya çekebilecek düzen oluşur rakip merkezi açarak genişletir bu sefer boşluklar buluruz. Ama şu anki bek oyuncularıyla o pek mümkün görünmüyor o yüzden kısır bir sezon geçiriyoruz. Şu takımda Eboue - Riera olsa şu an belki de ligin en golcü ve en az gol yiyen takımı olup zirvede tek başımıza olabilirdik.2010-11'den beri en kısır gs takımını izliyoruz muhtemelen.
kanatlarda iki ters ayaklı oyuncu kullanıyoruz ama skor yönleri zayıf. onlar içe kayınca alan daralıyor fakat dar alanda da iyi değiliz. bek desteği de gelmeyince savunmanın kucağına düşüyoruz
hiç ideal bir durum değil. bir tane çizgiye basarak oynayabilecek ve kanattan ceza alanını besleyebilecek kenar oyuncusu gerekiyor bana göre. hem sahayı genişletebiliriz hem de forvet pozisyonunu daha iyi besleriz. zamanında gomis'in rodrigues'den çok yardım aldığını unutmayalım. bu desteği forvete sağlayacak adam yok elimizde.
zaten mantıken iki kanat içeriye kayıyorsa beklerin açılan boşluğu doldurabilecek kadar hücumcu, tempolu ve çabukluk olarak tayyare gibi herifler olması lazım.Geçen günde aynısını Berkan üzerinden yazmıştım bu takımın 6-8 numaradan çok iki tane çizgiyi kullanan bek oyuncusuna ihtiyacı var oyunu hiçbir şekilde yatayda genişletemiyoruz rakip yarı sahaya geçince özellikle Kerem merkeze kayıyor bu sefer de bek destekleri olmayınca rakip merkezde 8 kişi karşılıyor bizimkiler direk tost oluyor. 2 tane çizgiye inen ve oyunu genişleten bek olsa Kerem-Morutan performansını da daha yukarıya çekebilecek düzen oluşur rakip merkezi açarak genişletir bu sefer boşluklar buluruz. Ama şu anki bek oyuncularıyla o pek mümkün görünmüyor o yüzden kısır bir sezon geçiriyoruz. Şu takımda Eboue - Riera olsa şu an belki de ligin en golcü ve en az gol yiyen takımı olup zirvede tek başımıza olabilirdik.
Bize bir de acil olarak tek pas, duvar pası ve verkaç konularının üzerinde durmalıyız ayağına gelir gelmez daha basit oynasak rakibi dengesiz yakaladığımız anlarda çözebiliriz ne zaman bir futbolcu ayağında fazla oynasa 2 kişi basıp direk top kaybı yaptırıyorlar halen bunun farkına varamadık özellikle Halil, Kerem, Morutan aşırı derecede top eziyorlar daha basit oynayıp arkaya veya yataya hareketlenmeleri gerekir.
Aslında şu an bu yapıda çok basit bir takımız rakipler bu noktaları bariz şekilde yakalanabiliyorken rakiplerin bize önlem alması çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Bence ligde o yüzden bu kadar başarısız gidiyoruz Avrupa'da daha çok geçiş futbolu oynamaya çalışıyoruz böyle olunca da beklere o kadar da ihtiyacımız kalmıyor ama set oyununda beksiz oynamak imkansız gibi bir şey dediğimiz gibi üretkenlik yok oluyor.zaten mantıken iki kanat içeriye kayıyorsa beklerin açılan boşluğu doldurabilecek kadar hücumcu, tempolu ve çabukluk olarak tayyare gibi herifler olması lazım.
içeriye doğru kayan ve klasik kanat gibi oynamayan mane ve salah'ın arkasındaki robertson ve trent gibi. ceza sahasını besleyen toplar genelde beklerden geliyor orada. tabi onlar world class. kalite değil stil olarak benzerini düşünmek lazım.
bizde beceriksiz pva ve yedlin oynuyor. pva tutmadı. yedlin ise hata yapmamak için yarı sahayı geçmemeye çalışıyor. alabildiğimiz katkı sıfır.
kanat tehdidimiz neredeyse hiç yok
E sene sonunda Halil geri dönecek, Kerem de giderse 4 yerli kim olacak elde bir tek Berkan kalıyor, haydi Taylan ve Ömer desen yine 4 etmiyor kisene sonu kerem giderse yerine justin kluivert çekelim mis gibi fırsat transferi işte
Yabancı sınırı kalkar zaten kalkmasa bile gitmeliE sene sonunda Halil geri dönecek, Kerem de giderse 4 yerli kim olacak elde bir tek Berkan kalıyor, haydi Taylan ve Ömer desen yine 4 etmiyor ki
Maalesef bu yabancı sınırlaması en çok bizim elimizi kolumuzu bağlayacak, Kerem'i Berkan'ı filan öyle çok ütopik teklifler gelmediği sürece satamayız, mecbur kadroda tutmaya bakarız
Kerem 'i satıp yerine Cengiz Ünder 'i koyabileceksen satarsın yerli oynatma zorunluluğunda yerli oyuncumuzu satıp yerine yabancı yazamazsın kolay kolay