GSC Futbol Nöbeti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bide bu adam kim ne vasfı ne başarısı var yav.
Hepi topu 5 sene futbol oynamış onun da 2 senesi eh işte sanarsın bize pele de. fikir sıçıp duruyor. Abicim altı üstü sabri sarıoğlundan bir tık başarılı bir futbol hayatın var o da fi tarihinde, aynı sezon sabri ligde oynasa ligin cafu'su olurdu. Topun bomba muamelesi görüp polise şikayet edilen dönemde 10 maç iyi kötü oynadı diye adam futbol tanrısı tüm fikirler ondan.
Ş.ligine 11 yabancıyla çıktı yabacı olmasın istiklal marşı, korona oldu takımlar düşmesin.

Lig 20 takımlı oldu tadı damağımızda kalmıştı play-off olsun.
Niye kardeşim ben 50 milyon euro harcayacağım kıytırık bir ligde şampiyon olabilmek için türlü türlü itliklere katlanacağım. Bile isteye bir takım iteklenecek mhk başkanı bile bunu çıkıp açıklayacak tüm bunlar futbola yardımcı olacak olan hakemin göremediği durumlarda görsün diye 50 tane kameranın olduğu bir teknolojiyle olacak. Sonra ben 38 maç yırtınacağım didineceğim birileri sponsorluğu var diye bana eksta oynayacak sakatlaycak oyuncularımı biçecek. Ligin sonunda ise sen bu kadar level atladın ama olmaz bir level daha atla ama puanlarını da sileriz ha niye adil olsun 5. bile şampiyon olabilsin.
Tüm bunlar olurken sana bilenen sponsorlu takımlar sırf onlardan biri düşmesin diye kurgulanan düzende 4 takım düşülmesini sağlanacak ama ligin sonunun 3 puan üzerindeki herifler şeyim t. denk diyerek aaa kim şampiyon olacak diyecek.
Madem eğlence istiyorsun play out yap kardeşim hakem hatalarıyla 10. sıraya çıkarılan takım niye keyifle 10.luğun tadına bakarken ben niye kendimi ekstra yırtıyorum. Onu anlamadım.
Koca ligde 9 aylık süreçte başarılı olanı niye ekstra cezalandırıyoruz.

X-y-z takım kim şampiyon olursa olsun.

Geç bile kalındı süper lig için artık kriter oluşturulmalı stadı dolduramayan ya da taraftarı olmayan kulüpleri engelleyici bir düzen olması gerekiyor.

Ya o iş biraz uzun, bence yabancı sınırı ligin kalitesini direk etkiliyor, tamam bu sene iyiyiz ama Anadolu takımları çöp, bugün güçlü dediğimiz başakşehir kadrosu bile felâket zayıf aslında, ads dışında kadrosu iyi olan Anadolu takımı kalmadı, bu büyükler için iyi gibi duruyor ama ligi 3 takımlı yapıyor tamamen

Geç bile kalındı süper lig için artık kriter oluşturulmalı stadı dolduramayan ya da taraftarı olmayan kulüpleri engelleyici bir düzen olması gerekiyor.
300 bin nüfuslu şehire allahın unuttuğu yere 30 binlik stadyum yaparsan dolmaz tabi yav.

Samsun falan diyorsunuz bir geçmişi falan var evet ama yani şehrin göbeğinde bulunan tamamen muazzam bir bölgede olan 4 bölgeden geniş ulaşım sahibi çevre yolunun hemen dibindeki stadı yıkıp 50 km öteye gidip stadyum yaptılar. 3 şeritli gidiş ve dönüş, tek bir yolu var ve sanayinin dibinde o yoğunluğun olduğu yerde gidip kurdular. Evimdem arabayla çıksam araç trafiği, tramvayla gitsem 1 saat 45 dakika yolun olduğu bir organizasyon merkezi.
Şimdi insanlar buraya düzenli bir şekilde nasıl gidip gelsin ve gidip gelirken nasıl bir neşeye sahip olsun.
Hayır yani stadı yıkıp millet parkı yaptılar stadyum bölgesi kadar boş alan olan hemen karşıdaki hazine arazilerine toki binaları diktiler. Eski stadın çevresindeki sanayi sitesi kaldırılacak ve güya park ve yaşam merkezleri kurulacak. O kadar devasa bölgede 30 bin m2 stadyum mu fazlalık geldi.
Çoğu şehirde aynı dert var. Trabzonun akyazı misal. Abi niye yani niye. Çevre yoluyla araçla git e trafik olsun. Anadoluda o sürekli bahsettiğimiz futbolu futbol için seven bu ülkedeki belki de tek futbol şehridir trabzon. Ama gel gör ki 35 bin kişi stada gitsin diye 20dakika araç kullansınlar.
Megaşehir mantığıyla kurulan stadyumlarda futbol kültürü olmasını beklemiyorum.
Çoğuna pranga vuran da bu.
Eskiden niye taraftarı olan futbol kulüpleri vardı çünkü yerleşim bölgelerindeydiler. Başarısız da olsa gel bir etkileşlim yapalım diye dersaneden okuldan falan çıkıp 10 dakika yürümeyle maçı izlemeye gidebiliyordun.

İki kişi bir organizasyon yapalım diyip bin lira harca birde yolunu ve takımın başarısızlığını çek. Bu ortamda futbolu sevdirip taraftarı bağlayamazsın ki.

Bu ülkede futbol dediğin beşiktaş, kadıköy, taksim, eski samsun stadı gibi semtlerde taraftarının yürüyerek sloganlar atarak maçlara gidip sosyalleştiği yerler olmalı.
Millet metroda taraftar bağı kuruyor zekaya bak yav.

300 bin nüfuslu şehire allahın unuttuğu yere 30 binlik stadyum yaparsan dolmaz tabi yav.

Samsun falan diyorsunuz bir geçmişi falan var evet ama yani şehrin göbeğinde bulunan tamamen muazzam bir bölgede olan 4 bölgeden geniş ulaşım sahibi çevre yolunun hemen dibindeki stadı yıkıp 50 km öteye gidip stadyum yaptılar. 3 şeritli gidiş ve dönüş, tek bir yolu var ve sanayinin dibinde o yoğunluğun olduğu yerde gidip kurdular. Evimdem arabayla çıksam araç trafiği, tramvayla gitsem 1 saat 45 dakika yolun olduğu bir organizasyon merkezi.
Şimdi insanlar buraya düzenli bir şekilde nasıl gidip gelsin ve gidip gelirken nasıl bir neşeye sahip olsun.
Hayır yani stadı yıkıp millet parkı yaptılar stadyum bölgesi kadar boş alan olan hemen karşıdaki hazine arazilerine toki binaları diktiler. Eski stadın çevresindeki sanayi sitesi kaldırılacak ve güya park ve yaşam merkezleri kurulacak. O kadar devasa bölgede 30 bin m2 stadyum mu fazlalık geldi.
Çoğu şehirde aynı dert var. Trabzonun akyazı misal. Abi niye yani niye. Çevre yoluyla araçla git e trafik olsun. Anadoluda o sürekli bahsettiğimiz futbolu futbol için seven bu ülkedeki belki de tek futbol şehridir trabzon. Ama gel gör ki 35 bin kişi stada gitsin diye 20dakika araç kullansınlar.
Eskiden niye taraftarı olan futbol kulüpleri vardı çünkü yerleşim bölgelerindeydiler. Başarısız da olsa gel bir etkileşlim yapalım diye dersaneden okuldan falan çıkıp 10 dakika yürümeyle maçı izlemeye gidebiliyordun.

İki kişi bir organizasyon yapalım diyip bin lira harca birde yolunu ve takımın başarısızlığını çek. Bu ortamda futbolu sevdirip taraftarı bağlayamazsın ki.

Bu ülkede futbol dediğin beşiktaş, kadıköy, taksim, eski samsun stadı gibi semtlerde taraftarının yürüyerek sloganlar atarak maçlara gidip sosyalleştiği yerler olmalı.

Bunun bir benzerini Adana'da da yaptılar.

5 Ocak Fatih Terim stadı şehirin göbeğindeydi, gittiler yeni stadı şehirin dışına bir yere yaptılar. Sizin Samsun kadar olmasa da yarım saat yol gidiliyor arabayla yeni stada. Otobüs falan ne kadar sürüyor bulmuyorum, daha uzundur mutlaka.

Sanırım yeni stat yapılan neredeyse her şehirde aynısı oldu.

Bunun bir benzerini Adana'da da yaptılar.

5 Ocak Fatih Terim stadı şehirin göbeğindeydi, gittiler yeni stadı şehirin dışına bir yere yaptılar. Sizin Samsun kadar olmasa da yarım saat yol gidiliyor arabayla yeni stada. Otobüs falan ne kadar sürüyor bulmuyorum, daha uzundur mutlaka.

Sanırım yeni stat yapılan neredeyse her şehirde aynısı oldu.
Galiba şehrin tam merkezinde kalan iki takım Antalyaspor ve Göztepe olabilir başka takım hatırlamıyorum.

5pkxl3s.jpg

1681690760355.webp

Tövbe. Allah unutmaz.

eskiden de kasıt nedir bilmiyorum eskiden tribün dolar bazı yerlerde çünkü 2000lere kadar tribünün yarısı kaçak girerdi

biletleri de çok ucuz olurdu çoğunlukla

yayın yoktu vs

aynı stadı şehrin en merkezi yerine yapsalar yşne gidecek kişi sayısı ekstra 1000 kişi artar

eskiden taraftarlı şehir takımları var denilen şey de çoğunlukla büyük takımlar veya yerel kavgalı rakiplerle olan maçlardan görüntüler

yoksa samsun-dardanel maçını da eskişehir-van maçını da o zaman da 5 6 bin kişi izliyordu

tamamen spor ve taraftarlık kültürü ile alakalı boş stad işi

Yarın muhtemelen hakem atamaları açıklanacak takip edelim bakalım hangi tetikçiyi bizim maça verecekler.

eskiden de kasıt nedir bilmiyorum eskiden tribün dolar bazı yerlerde çünkü 2000lere kadar tribünün yarısı kaçak girerdi

biletleri de çok ucuz olurdu çoğunlukla

yayın yoktu vs

aynı stadı şehrin en merkezi yerine yapsalar yşne gidecek kişi sayısı ekstra 1000 kişi artar

eskiden taraftarlı şehir takımları var denilen şey de çoğunlukla büyük takımlar veya yerel kavgalı rakiplerle olan maçlardan görüntüler

yoksa samsun-dardanel maçını da eskişehir-van maçını da o zaman da 5 6 bin kişi izliyordu

tamamen spor ve taraftarlık kültürü ile alakalı boş stad işi

Kismen dogu kismen degil Emre. Eskiden yayin yoktu diye birsey yok. Sehir takimi kavrami eskiden vardi. Bir sehir takiminda buyumus biri olarak soyluyorum bunu. Hatta resmi memleketim de keza oyleydi. Diger noktalarda katiliyorum.

Şampiyonluğu alıp hakettiğimiz Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz en kötü Avrupa Ligi diğerleri konferans liginde takılsın

Şampiyon olsak bile seneye yeniden takım kuracağız gibi, nellson boey torreira bence gidecek, icardi rashica kalıp kalmayacağı belli değil, on elemeleri ciddi geçme şansımız olabilir ama ilk 11 olarak bakarsak en az 5 oyuncu ilk etapta yok gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt