Oturup hiç kimseye anlatmadım bu hikayemi. O dönemin kahramanları, sınıf arkadaşlarım ve aileler belki parça parça bilir. Ama tüm hikâyeyi ilk kez anlatıyorum. Biraz uzun bir hikaye. Dile kolay, 6 seneden bahsediyoruz. Sıkılırsanız belirtin, hikayeyi orda bitiririm. Bu hikaye sonunda, beni forumda çok kişi tanımaz çok yazmadığım için ama az buçuk göz aşinalığı olanlarda fikir değişikliği olacaktır muhakkak. Ama ricam, hikayeyi dönemin şartlarına göre değerlendirin ve 17-18 yaşlarımda hikayenin başladığını unutmayın.
Üniversiteye hazırlandığım zamanlar, son 2 ay kalmış, günlük çalışma 16 saati bulmuş. Deli gibi soru çözmekten beynim sulanmış, gözler kan çanağı. Hedef, ÖSSde full yapmak. 2 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçti böyle. Girdik sınava, Türkçe full, matematik 1 yanlış, sosyal 2 yanlış, fen 2 yanlış, İngilizce 2 yanlış. 2 tercih yaptım, Boğaziçi İngilizce öğretmenliği, ODTÜ İngilizce öğretmenliği. Yine biraz zaman geçti, tercih sonuçları ertesi sabah açıklanacak. Sabaha kadar Red Alert 2 oynanmış, salonda çekyatta uyuya kalmışım. Rüyamda elimde bir çanta, üzerimde bir takım elbisesi daha önce görmediğim ama kendi evim olduğunu bildiğim bir yerin önünde zile basmışım bekliyorum. İçimde tarifsiz bir mutluluk var. Kapı açılıyor, ve karşımda güler yüzlü bir kız, kucağında da 1.5-2 yaşlarında bir bebek. İsmi Zeynep bebeğin, baba gelmiş diyor kollarını açarak. Esmer, saçlar yukarıda bağlanmış tam bir cimcime. Kucağıma alıyorum bebeği, yanağıyla boynu arasından öpüp kokluyorum. O kokuyu bunları yazarken bile hissettim tekrardan. Kıza gelirsek, hayatımda gördüğüm en güzel kız.. Esmer, beyaz tenli, bal rengi gözleriyle bana bakıyor.. Gülümsemesi içime tarifsiz bir mutluluk katıyor açıkçası. Hoş geldin kocacığım diyor, dudağa küçük bir buse kondurup. O huzuru ve mutluluğu tarif etmek imkânsız dostlar, hayatımda o rüya kadar güzel çok nadir hissetmişimdir. İçeri geçiyorum, büyük bir fotoğrafımız var, ODTÜ girişinde çektirmişiz. Rüya bitiyor aniden. Abi, abi, sınav sonucu açıklanmış, kalk hadi, TCni, şifreni söyle bize. Kız kardeşim uyandırmış, dönüp sadece o rüyadan uyandırılmanın hayal kırıklığıyla, ben zaten biliyorum, ODTÜ oldu dedim.
TCyi verdim, Odtü olduğu anlaşıldı. Rüyanın etkisiyle avel avel 2-3 hafta dolaştım, zamanla unutur gibi oldum. Neyse uzatmayalım, Odtüye gittim(bi ara ODTÜ maceralarınıda anlatabilirim aslında), kayıt kürek, yurda alışma vs ilk ders günü geldi çattı. Derse gittim kayıtta tanıştığım birkaç arkadaşımla, U şeklinde düzenlenmiş sıralarda kendimize bir yer bulup oturduk. Sınıfı gözlemeye başladım, herkesi bir nevi tararken, açı tam karşıya denk geldiğinde kilitlenip kaldım. Rüyamdaki kız, karşımda, bana bakıyor…
Devamı yarın gece 00:00da. İnşallah yetiştirebilirim