GSC l Iceland

Levent Kolpgün

TURKISH AIRLINES
GalataSarayı Efendileri
Gscimbom'un değerli üyeleri görevim dolayısı ile İzlanda'nın Reykjavik şehrine atandım. Hayatımda yeni bir sayfa açılıyor. Bu sefer bekar olduğum zamanlar gibi içim rahat gidemiyorum. Yeni doğmuş 1 yaşından biraz büyük bir bebeğim ile gurbet ellere doğru yelken açıyoruz. Önceden bir çok farklı destinasyon da görev yaptım. Lakin ilk defa eşim ve çocuklarım ile hemde buz gibi bir memlekete gidiyorum. Galatasaray'ın İzlanda'da bir taraftarı daha olacak. GSC'den bu destinasyon da kalan yada kalmak için plan yapan arkadaşlar olursa bir mesaj kadar yakın olduğumu bilmenizi isterim. 12 Kasım'dan sonra hayatım da farklı bir sayfa açılacak. Karşımıza neler çıkacağını yaşayıp göreceğiz. İlk zamanlar buraya fazla zaman ayırabileceğimi düşünmüyorum. Ama unutmayın GSC Reykjavik temsilcisi olarak her daim hizmetinizdeyim.

Izlandadan uculabilen Nuuk isimli greenland baskentini goreve baslamadan gormeni oneririm

Grönland'da ne işim var Sinan gözünü seveyim. :)

İzlanda'dan doğa fotoları bekliyoruz abi, oradaki yerlilere Cimbom sevgisi aşılayalım :D

Sinan muhtemelen bir sene falan bir yere kıpırdayacağımı düşünmüyorum. Belki gelecek sene gidebilirim. Oda belki kesin değil, önemli olan ilk sene zorlu olacağından atlatabilmek diye düşünüyorum. Alıştığımız zaman elbette bizde farklı yerlerini keşfedebiliriz.

İzlanda'dan doğa fotoları bekliyoruz abi, oradaki yerlilere Cimbom sevgisi aşılayalım :D
Vasfi ilk bir kaç ay ancak oturacağım yerden fotolar atarım. Sonrasında kış olacağı için muhtemelen kar manzaraları atarım. Sonrasında gayzerleri falan gezebilirsem onların fotolarını atarım. :D

Yolun acik olsun abi

Izlanda'yla kafayi bozmus iki arkadasim vardi, iki yaz evvel gitmislerdi gezmeye. Bir ay falan kaldilar, cadirla gittiler sadece kamp yaptilar. Dogal guzellikler acisindan inanilmaz bir yer oldugunu anlatiyorlar. Dunyanin baska hicbir yerinde goremeyecekleri seyler gormusler.

Ayrica Izlandalilar iyi insanlar galiba. Ciddi bir yabanci dusmanligi da yok ortada. Ama onlar asiri pahali oldugundan yakiniyorlardi. Meshur bir sosislici varmis, bir sosisliye 100 liraya yakin bir para vermisler galiba.

Simdi kurlar daha da artti, kim bilir ne hale gelmistir.

Zor olacaktir elbet ama aslinda cocugun icin iyi de olabilir. Firsattan istifade Izlandaca ogrenip cift dilli yetisebilir :) Uzun vadede cift dilli olmanin cok fazla getirisi olur, Izlandacayi kullanacagindan degil de insanin dusunusunu ve beynini cok gelistirdigi icin.

Son onerim ise Sigur Ros dinlemeye baslaman. Izlandali muzisyenler iyidir. Bjork biraz degisiktir ama candir. Cok fazla muzisyen cikiyor ve cok ozgun oluyorlar.

Bir iki Scout öneri alalım İzlanda dan Leventcim. (1)

İzlanda kızları güzeldir. (2)

icelandic-woman.webp

Yolun acik olsun abi

Izlanda'yla kafayi bozmus iki arkadasim vardi, iki yaz evvel gitmislerdi gezmeye. Bir ay falan kaldilar, cadirla gittiler sadece kamp yaptilar. Dogal guzellikler acisindan inanilmaz bir yer oldugunu anlatiyorlar. Dunyanin baska hicbir yerinde goremeyecekleri seyler gormusler.

Ayrica Izlandalilar iyi insanlar galiba. Ciddi bir yabanci dusmanligi da yok ortada. Ama onlar asiri pahali oldugundan yakiniyorlardi. Meshur bir sosislici varmis, bir sosisliye 100 liraya yakin bir para vermisler galiba.

Simdi kurlar daha da artti, kim bilir ne hale gelmistir.

Zor olacaktir elbet ama aslinda cocugun icin iyi de olabilir. Firsattan istifade Izlandaca ogrenip cift dilli yetisebilir :) Uzun vadede cift dilli olmanin cok fazla getirisi olur, Izlandacayi kullanacagindan degil de insanin dusunusunu ve beynini cok gelistirdigi icin.

Son onerim ise Sigur Ros dinlemeye baslaman. Izlandali muzisyenler iyidir. Bjork biraz degisiktir ama candir. Cok fazla muzisyen cikiyor ve cok ozgun oluyorlar.
Bugün tüm gün İzlanda ile ilgili arama yaptım. Benim için öncelikli olan konut fiyatları ve hava alanına yakın mevkilerdeki market falan işleri araştırmak oldu. İlk izlenimleri eşek yükü ile yiyeceğe ve barınacak yere para bayılacağımızdır. Keyfini bir müddet süremeyecek olsak bile ileride süremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. :D

Ne tür iş yapıyorsun ve kaç dil konuşabiliyorsun Levent ?

Ne tür iş yapıyorsun ve kaç dil konuşabiliyorsun Levent ?
12 Kasım'dan itibaren Türk Hava Yolları Reykavik Hava alanı Ofis'in de TK Cheif olarak göreve başlayacağım. Şu an bildiğim 3 dil mevcut bunlar İngilizce,İtalyanca ve İspanyolcadır. Az buçukta Hintçe ve Endonezce biliyorum. :) Onlarda Kalküta ve Jakarta görevlerim sırasında kaptığım dillerdi.

12 Kasım'dan itibaren Türk Hava Yolları Reykavik Hava alanı Ofis'in de TK Cheif olarak göreve başlayacağım. Şu an bildiğim 3 dil mevcut bunlar İngilizce,İtalyanca ve İspanyolcadır. Az buçukta Hintçe ve Endonezce biliyorum. :) Onlarda Kalküta ve Jakarta görevlerim sırasında kaptığım dillerdi.

buonasera ustat yolun bahtin acik olsun.

Unutmadan maas olayin nasil olacak thy tl vermeye devam etmez umarim.

buonasera ustat yolun bahtin acik olsun.

Unutmadan maas olayin nasil olacak thy tl vermeye devam etmez umarim.
Yurt dışında görev yapanların ki yurt dışına göre veriliyor. Aksi takdir de kimse kabul etmez. Bende etmedim ama daha önce giden 7 kişiden sonra sıra bana kaldığı için mecbur kabul ettim. Alacağım maaş aşağı yukarı 200000 İzlanda kronu civarında olacak diye düşünüyorum.

Geri
Üst Alt