GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
akbank
garanti
alarko
şişe
tüpraş
petkim
vestel

getiri hedefleri kısa vaadede %25 in üstünde olabilicek hisseler olarak görüyorum yatırım tavsiyesi değil ama takip etmekte fayda var .

7.2x geldi dolarda, ben bildim diye demiyorum tabiiki de ama 8in altına inmez ya da 9 olur diyen çoktu. Elbet olacak ancak önce o 8.50 hareketinde milletin eline verdiklerini seve seve sattırmaları gerekiyor.

ABD olayları devam ederse sırasıyla 6.8x ve 6.3x de gelir. Dolar endeksi 90'ın altına indi.

Yani doları sadece faiz artırarak düşüremezsin. Dolar tüm dünya para birimleri karşısında düşüyor. TL'de düşüşte olduğu için doların bizim ülkede düşüş hızı daha düşük oluyor. Yurt içi yerleşiklerin dolar mevduat hesapları 234,805.16 milyon dolara ulaşarak rekor kırmış. Yani vatandaş dolar satmak yerine dolar almaya devam etmiş. Olanlar da elinden çıkarmamış. Bende dolar yok ama birikimimi de ayda üç beş kuruş çerez parası veren mevduat faizine yatırmam çünkü enflasyon karşısında eriyor ha nasıl olur mevduat faizini gerçek enflasyon rakamları olan yüzde 50'lere çekerlerse ki çekemezler o zaman şirketler kapanır ev araba satışları durur o zaman mevduata geçerim öyle bir şey olmayacağına göre en iyisi paranı sepet yapmak biraz altın biraz gümüş biraz borsa biraz fon hatta bir miktar bitcoin bile olabilir. git japon yeni al daha iyi

7.2x geldi dolarda, ben bildim diye demiyorum tabiiki de ama 8in altına inmez ya da 9 olur diyen çoktu. Elbet olacak ancak önce o 8.50 hareketinde milletin eline verdiklerini seve seve sattırmaları gerekiyor.

ABD olayları devam ederse sırasıyla 6.8x ve 6.3x de gelir. Dolar endeksi 90'ın altına indi.

Ağzından bal damlıyor üstad..

@Oğuzhan Ölmez dostum ağustos eylüle kadar sterlin alır mısın rica etsem ? Pound cinsinden bir is var anlastığımız o zamana kadar düşük kalması lazım

Yani doları sadece faiz artırarak düşüremezsin. Dolar tüm dünya para birimleri karşısında düşüyor. TL'de düşüşte olduğu için doların bizim ülkede düşüş hızı daha düşük oluyor. Yurt içi yerleşiklerin dolar mevduat hesapları 234,805.16 milyon dolara ulaşarak rekor kırmış. Yani vatandaş dolar satmak yerine dolar almaya devam etmiş. Olanlar da elinden çıkarmamış. Bende dolar yok ama birikimimi de ayda üç beş kuruş çerez parası veren mevduat faizine yatırmam çünkü enflasyon karşısında eriyor ha nasıl olur mevduat faizini gerçek enflasyon rakamları olan yüzde 50'lere çekerlerse ki çekemezler o zaman şirketler kapanır ev araba satışları durur o zaman mevduata geçerim öyle bir şey olmayacağına göre en iyisi paranı sepet yapmak biraz altın biraz gümüş biraz borsa biraz fon hatta bir miktar bitcoin bile olabilir. git japon yeni al daha iyi

Dolar 2 yıl yatayda kalsın sadece 2 yıl ki kesinlikle uzun bir süre değil.

Elinde dolar tutan herkes satar dolarını.

Şu an alım fırsatı gözüyle bakılıyor hep, bunu kırmak mesele ama hiç bir türev aracı sonsuza kadar yükselmez, en kötü yükselişinin yarısını geri alır, bekletir, süründürür ondan sonra artık yükselmez denilen zamanda bir bakmışsın yükselmeye başlamış.

Ben eminimki Rahip Brunson krizinde 7'den dolar alıp hala elinde tutup hiç satmayan bir çok insan vardır, asıl bunların parası eridi enflasyonda.

Dolar 2 yıl yatayda kalsın sadece 2 yıl ki kesinlikle uzun bir süre değil.

Elinde dolar tutan herkes satar dolarını.

Şu an alım fırsatı gözüyle bakılıyor hep, bunu kırmak mesele ama hiç bir türev aracı sonsuza kadar yükselmez, en kötü yükselişinin yarısını geri alır, bekletir, süründürür ondan sonra artık yükselmez denilen zamanda bir bakmışsın yükselmeye başlamış.

Ben eminimki Rahip Brunson krizinde 7'den dolar alıp hala elinde tutup hiç satmayan bir çok insan vardır, asıl bunların parası eridi enflasyonda.

Son paragraf işin özeti zaten kurun anı iniş çıkışları vatandaşa patlıyor.. dolar 6 lira olsa çoğu ürünün fiyatında Max %10 indirim olacak dolar tekrar 6dan 8e ciksa min.%50 zam gelecek herşeye . Halbuki mevcut piyasa döviz kurundan 8.5a fiyatlandi arada bize giren enflasyon olacak döviz artışı da

Son düzenleme:
Şu an alım yapmak için en uygun zaman bana göre 21 ocakta başkanlık değişimi var usa de biden geldikten sonra ister istemez istikrar sağlanır ve özellikle Ortadoğu'ya sopa göstermeye başlarsa bahara doğru dolar fırlamaya başlayabilir tabi tam tersine olabilir uzunca bir süre iç siyaseti dizayn etme ilede ugrasabilir fosil biden

altın kaostan beslenir aslında bakın ons altın 1950'lere fırladı ama gram altının düşmesinin nedeni doların düşmesi gram altının bir bacağı ons bir bacağı dolar ve doların düşüşü onsun yükselişinden daha fazla olduğu için gram altın fiyatları düşüyor biden gelir de dünyada doları güçlendireceğiz derse ki amerika'nın bunu yapması çocuk oyuncağı atar orta doğuya araplara falan iki üç komplo teorisi sonra dolar fırlar

Altın alacaklarave bozduracaklara ufak bır tavsıye onumuzdekı 1 ay ıcın altın alacaklar hafta ıcı persembe cuma gıbı almalılar bozduracaklar da pazartesı salı.

Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte, altının Şubat ayının ortalarından itibaren rokete takacağını düşündüğüm kıymetli metal...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt