GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Faiz artırımı gelir mi sence ne olur, 2021 başına kadar faiz artırımı beklenmiyordu. Faiz artırırlarsa eriyen rezervler boşa olmuş olacak başta daha yüksek faiz politikası uygulansa idi bu kadar yükselmezdi muhtemelen dolar, rezervleri satarak tutmaya çalıştılar o da bir işe yaramadı. Bankalardaki mevduatlara el konması gibi bir durum yakın olabilir bence.
Valla ree faiz 12-26 arası dolanıyor, politika faizi %8. Uyumsuzluk var zaten başka da çare yok. Ha arttırmazsak döviz artmaya devam eder biz de kendimizi soyutlamış oluruz diğer ekonomilerden.

Valla ree faiz 12-26 arası dolanıyor, politika faizi %8. Uyumsuzluk var zaten başka da çare yok. Ha arttırmazsak döviz artmaya devam eder biz de kendimizi soyutlamış oluruz diğer ekonomilerden.
Enflasyon düşsün diye o kadar uğraştılar, faizi indirmek için o kadar MB başkanı değişti, çok merak ediyorum ne olacak. Faizlerin artması lazım evet, bakalım enflasyon ne olacak faizleri artırdıklarında. Alt ve orta kesimin parası tamamen eridi gitti. Allah herkesin yardımcısı olsun.

1 ay önce yaklaşık 393 liradan bozdurduğum gram altınlar an itibari ile 478 lira seviyelerinde.Kafayı yemek üzereyim.

1 ay önce yaklaşık 393 liradan bozdurduğum gram altınlar an itibari ile 478 lira seviyelerinde.Kafayı yemek üzereyim.
TL ihtiyacınız yoksa her zaman döviz veya altında beklemeniz paranızın değer kaybetmesini engeller. Ben her ay harcayacağım kadarını bırakıyorum kalanı direk döviz veya altına çeviriyorum. Dalgalanmalar olsa da en kötü 1-2 ay içerisinde +da olduğunuzu görürsünüz. Geçen fırsatlar için üzülmeyin, zarar etmediğiniz için sevinin. Yaptığınızı düşündüğünüz her yanlış bir tecrübedir ileride daha doğru yatırım yapabilmeniz için.

İşin bok yanlarından biri de önümüzdeki ay evleniyorum altın öyle bi arttı ki bırak çeyreği gram altın bile takamayacak millet.Sıçışlardayım.

TL ihtiyacınız yoksa her zaman döviz veya altında beklemeniz paranızın değer kaybetmesini engeller. Ben her ay harcayacağım kadarını bırakıyorum kalanı direk döviz veya altına çeviriyorum. Dalgalanmalar olsa da en kötü 1-2 ay içerisinde +da olduğunuzu görürsünüz. Geçen fırsatlar için üzülmeyin, zarar etmediğiniz için sevinin. Yaptığınızı düşündüğünüz her yanlış bir tecrübedir ileride daha doğru yatırım yapabilmeniz için.
Ev tadilatıydı,düğün masraflarıydı oydu buydu nakit para lazımdı yoksa bozdurulur mu bu devirde altın.

Ev tadilatıydı,düğün masraflarıydı oydu buydu nakit para lazımdı yoksa bozdurulur mu bu devirde altın.
O zaman üzüleceğiniz bir durum yok. Kendi ihtiyacınız için harcamışsınız. Bugün yaptırsaydınız o tadilatı aynı oranda TL olarak daha fazla ödeyecektiniz zaten.

yandaş müteahhitler sıfır evleri satamadı herhold. millet ikinci ele yüklendi. taksit sayısını da 120 aya çekmişler sanırım.

Sıfır evlerde avantajlı faiz ve 180 ay devam ediyor.
Sıfır ev yokki. 0.64 krediye uygun olan evler sadece büyük projelerde var. Onda da 1+1 1.5 milyon falan. Sıfır evlerin çoğu zaten başta 0.74ten geçiyordu şimdi 0.87 oldu.

Bu devlet bankalarını kıyağıydı yoksa özeller en az 95ten veriyor.

Neyse kredi düştü diye ev fiyatlarını arttıran hırbolar satsınlar şimdi o fiyatlardan.

İngiltere de garson olarak çalışan biri burada krallar gibi yaşar şahlanış belirtisi, sayın bakan elinizde tl varsa tutun döviz altın almayın diyordu yerli ve milli hisse satın alın diyordu bu adamın sözünü dinleyenler var hala şimdi ah vah ediyorlar uyanık olacaksın bu devirde parti fanatikliği yapmanın bedeli

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

yandaş müteahhitler sıfır evleri satamadı herhold. millet ikinci ele yüklendi. taksit sayısını da 120 aya çekmişler sanırım.

Sıfır evlerde avantajlı faiz ve 180 ay devam ediyor.

2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 152 artarak 58 bin 632 olsa da toplam konut satışları içindeki payı yüzde 31’de kaldı. İkinci el konut satışları ise 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 245 artış göstererek 131 bin 380 oldu.

Sıfır ev yokki. 0.64 krediye uygun olan evler sadece büyük projelerde var. Onda da 1+1 1.5 milyon falan. Sıfır evlerin çoğu zaten başta 0.74ten geçiyordu şimdi 0.87 oldu.

Bu devlet bankalarını kıyağıydı yoksa özeller en az 95ten veriyor.

Neyse kredi düştü diye ev fiyatlarını arttıran hırbolar satsınlar şimdi o fiyatlardan.
Benim ev 550 idi Ocak ayında, krediler düşünce 875 dedi ev sahibi : )))))))))))))))))))

İşin bok yanlarından biri de önümüzdeki ay evleniyorum altın öyle bi arttı ki bırak çeyreği gram altın bile takamayacak millet.Sıçışlardayım.
Yarım gramlar var onlardan takarlar, çeyrek gram var mı bilmiyorum. Sizin için gerçekten üzücü bir durum. Pandemi olduğu için de gelen sayısı azalır zaten.

Çoğunun elinde kaldı. Haziranda biraz hareketlilik vardı işte temmuzda zaten gerilemişti. Satsın şimdi 875ten.
Ben 600-620 arası deseydi düşünecektim imkanları zorlayacaktım ama fahiş bir fiyat çekince teşekkür etmekle yetindim. Çekeceğim krediyle birlikte 1 milyonu geçiyordu zaten evin bana maliyeti ve evden zarar etmiş olacaktım direk.

Ben 600-620 arası deseydi düşünecektim imkanları zorlayacaktım ama fahiş bir fiyat çekince teşekkür etmekle yetindim. Çekeceğim krediyle birlikte 1 milyonu geçiyordu zaten evin bana maliyeti ve evden zarar etmiş olacaktım direk.
0.64ten 15 yıl kredi çekilse 5 yıla o para pul olurdu aslında. Lakin ikinci elde hem faiz yüksek hem fiyat çok yüksek üstüne zam da yaptılar yani her türlü dezavantajlı.

0.64e uygun ev bulmak da ölüm yani.

0.64ten 15 yıl kredi çekilse 5 yıla o para pul olurdu aslında. Lakin ikinci elde hem faiz yüksek hem fiyat çok yüksek üstüne zam da yaptılar yani her türlü dezavantajlı.

0.64e uygun ev bulmak da ölüm yani.
Ankara'da 2+1'ler 800'den başlıyor artık toplu projeler var. İmkanı yok almam o kadar veremem yani. Kirada otururum şuan daha iyi diyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt