Oğuzhan Sesko
Baba Gündüz
- 11 Ağustos 2009
- 82.099
- 93.915
- 5.263
Batın ulan!Bende battım zamanında...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Batın ulan!Bende battım zamanında...
Azıcık yerli ve milli ol ne olacak ?Batın ulan!Bende battım zamanında...
Zamanında oldum lakin bir faydasını göremedim.
Neden acaba?Dolar haftanın ilk günü TL’nin karşısında yüzde 2’yi aşan yükselişle 7.69 TL’ye çıktı. Dolardaki yükselişi Amerikan 10 yıllık tahvillerinin faizindeki yükseliş tetikledi.
Amerika’da 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketinin Senato’dan geçmesi ve Temsilciler Meclisi’nden geçmesinin de an meselesi olması, enflasyonist beklentileri güçlendiriyor. Enflasyon beklentilerindeki yükseliş de Amerikan 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselmesine yol açıyor. Tahvil getirisi haftanın ilk günü yüzde 1.60’ın üzerini gördü. Doların 6 güçlü para karşısında değerini izleyen Dolar Endeksi de 92.30 seviyesini aştı.
Bu gelişmeler doların gelişmekte olan ülke paraları karşısında değer kazanmasına yol açtı. Güney Afrika Rand’ı, Meksika Peso’su Güney Kore Won’u dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 düşerken TL’deki kayıp yüzde 2’yi aştı. TL en çok düşen gelişmekte olan ülke parası oldu.
(T24)
ABD faiz arttırımı yapacağını ima etti, doların güçlenmesini istiyorlar.Dolara yine hangi dış güç müdahale ediyor lan?
Dolara yine hangi dış güç müdahale ediyor lan?
Dolar mı aldın?Milliyetçi duygularını dizginlemen bizleri sevindirir.
vardı ztn.Dolar mı aldın?
Bak şimdi dolar alasım geldi.vardı ztn.

Aslında bu faiz oranıyla milletin doların düşeceğine inanmasını beklemek akıl kârı değil.
Görünürde %15 ama gerçekte daha yüksek enflasyonun olduğu ekonomide %17 faiz veriyorum, tl'ye geçin dersen, insanları salak yerine koyarsın.
MB Başkanı sabahtan akşama kadar kendini yırtsa da, Saray'daki zat her seferinde faize cephe alırsa, eldeki emanet doları satıp dolar indirme oyununa sadece bir süre devam eder sonuç olarak dönüp dolaşır aynı yere gelirsin. Olan ise mevcut faizle vurkaç yapanlara kaptırdığın paraya olur.
Dünyanın hiçbir yerinde, enflasyon beklenenden yüksek çıkarken ülke parası değerlenmeye devam etmez. Bizim ülkemizde yaşananlar her şeyden önce ekonomi bilimiyle çelişiyor. Peki niye oluyor bu? Taşıma suyla değirmen döndermeye devam edenler yüzünden. Ciltteki derin çatlakları makyajla kapatıp güzellik sunmaya devam edenler yüzünden.
Dolarizasyon kötü ekonominin kaderidir. Ekonomi kötü olmaya devam ettikçe vatandaşı dize getirmek için üretilen çakallıklar da bitmez.
Biz bunları 1994 krizinde de, 1999-2001 krizinde de yaşadık.
Kışın ortasında bahar yaşatamazsınız. Onun yalancı bahar olduğunu herkes bilir.

Hocayı bu vesileyle rahmetle anmış olalım.