GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tepedekilerin zengin oldugu bir piramidden farksiz bir seymis gibi geliyor bana bu dalga.
Evet işin sonunda son sahiplerinin elinde kalabilir ama hacim çok yüksek abi. Trilyon dolarlık hacim oluştu, bunu dağıtabilirler mi muamma

altın sene sonunda 6 tl olur diye beklenti vardı ama bence daha erken 6yı görür aralık sonunda6.50leri görür gibi

Şu dönemde Ak parti'ye yakın isimler arasında MB başkanı seçilebilecek en doğru isimlerden biridir Naci Ağbal. Ancak bir gece MB başkanı görevden alınarak getirilmesi, bunun alışkanlık haline getirilmesi hiç hoş değil.

Haliyle 1-0 bile değil 3-0 yenik göreve başlamıştır.

Merkez Bankası baskani değiştirmek sonuç çözmez yukardan ne emir gelirse onları yapıyor başkanlar
Gonderemedigi hazine bakanı reisin sonunu hazirliyor

Şu dönemde Ak parti'ye yakın isimler arasında MB başkanı seçilebilecek en doğru isimlerden biridir Naci Ağbal. Ancak bir gece MB başkanı görevden alınarak getirilmesi, bunun alışkanlık haline getirilmesi hiç hoş değil.

Haliyle 1-0 bile değil 3-0 yenik göreve başlamıştır.

Bu adam bir maliyeci. yüksek lisansı iş idaresi ve işletme üzerine. Daha düne kadar bankacılık alanında en az 10 yıllık tecrübe istenen MB'nin başına nasıl uygun olabiliyor

Berat oğlanın canı bugün dolarla uğraşmak istemiş gibi.

Bu adam bir maliyeci. yüksek lisansı iş idaresi ve işletme üzerine. Daha düne kadar bankacılık alanında en az 10 yıllık tecrübe istenen MB'nin başına nasıl uygun olabiliyor

"Ak Parti'ye yakın isimler arasında" tekrar bu notu paylaşmak istiyorum. Son gelen Murat Uysal'a baktığımızda AK Parti içerisinde kalan, harcanmayan ekonomiden anlayan isimlere baktığımızda Naci Ağbal'dan daha uygun birini göremedim. Bu saatten sonra oraya söz dinlemeyen, biat etmeyen birini getirmezler. Son kozunu oynadı bence zira Murat Uysal çok çok kötü bir MB başkanıydı.

"Ak Parti'ye yakın isimler arasında" tekrar bu notu paylaşmak istiyorum. Son gelen Murat Uysal'a baktığımızda AK Parti içerisinde kalan, harcanmayan ekonomiden anlayan isimlere baktığımızda Naci Ağbal'dan daha uygun birini göremedim. Bu saatten sonra oraya söz dinlemeyen, biat etmeyen birini getirmezler. Son kozunu oynadı bence zira Murat Uysal çok çok kötü bir MB başkanıydı.

Murat Uysal çok kötü bir başkan olsaydı kovulmazdı. Bu adam da bir önceki başkan gibi tek çarenin faiz arttırmak olduğunu söylediği için kovuldu.
Yani böyle bir düzen içinde o koltuğa Naci Ağbal ile Binali Yıldırım'ın oturması arasında hiçbir fark yok. Mesele Akp'ye yakınlık ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla cümle kurmak ise en doğru aday Binali Yıldırım'dır.

Murat Uysal çok kötü bir başkan olsaydı kovulmazdı. Bu adam da bir önceki başkan gibi tek çarenin faiz arttırmak olduğunu söylediği için kovuldu.
Yani böyle bir düzen içinde o koltuğa Naci Ağbal ile Binali Yıldırım'ın oturması arasında hiçbir fark yok. Mesele Akp'ye yakınlık ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla cümle kurmak ise en doğru aday Binali Yıldırım'dır.

Katılmıyorum. Murat Uysal günah keçisiydi ve günah keçiliğini yaptı, gönderildi. Ama piyasalara verdiği mesajlar, vermediği mesajlar, güven ile iyice içine etti bıraktı. Naci Ağbal parti içerisinde piyasaların hala güvenebileceği, sevdiği, saygı duyduğu nadir insanlardan biri. kötü karar almak var, aldığın kararı kötü anlatmak var. Murat Uysal kötü karar almasının sebebi kendisi değildi ancak bunu çok kötü anlattığı için piyasaların olduğundan daha fazla tepki vermesine sebep oluyordu. Naci Ağbal, yine farklı kararlar vermeyecektir muhtemelen (aksini şu sistemde beklemek hata) ancak en azından piyasaları açıklamalarıyla bir nebze dizginleyebilir, bu yetkinliğe ve saygınlığa sahip. Olumsuz gidişi olumluya dönüştürmesi mümkün değil ancak yavaşlatabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt