GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugun youtube kanalinda adamim teki dolar tl istatistiklerini inceleyip 2 sene sonra 17 lira falan olur dedi. Hükümetin amaci galiba cok çok düşük paraya is gücü yakalamak. Bir nevi avrupanin hindistani yapmak var.

Bugun youtube kanalinda adamim teki dolar tl istatistiklerini inceleyip 2 sene sonra 17 lira falan olur dedi. Hükümetin amaci galiba cok çok düşük paraya is gücü yakalamak. Bir nevi avrupanin hindistani yapmak var.
Aynen rekabetçi kur istiyorlar :D

youtubedaki ekonomi kanalların hemen hepsi bunu yapıyor çünkü tık alıyor
dikkate almamak lazım belli başlı ekonomi yazarları zaten meseleyi anlatıyor

Demek 2 sene sonra 17 lira hea?Kalan parayı da basayım o vakit

sorun şu ki ihraç edeceğimiz mal içinde bir dünya ithalat yapıyoruz. bırak düşük ücreti isterse herkesi köle gibi bedavaya çalıştırsın bir milim ilerlemez ekonomi.

Olm bu kur artışına sevinenler görüyorum da ciddi şekilde zarar veriyor günden güne ve etkisi de zamanla daha çok hissedilecek.

Hani bir noktaya geldiğinde de geri döndürmek çok daha zor olacak, olmaz dediğiniz rakamlar gelecek.

6 lirayken dalga boyutu artık yükseldi demiştim, artık 1 lira artış %10 noktasına geldi yani 1 liralık geçişler çok da anormal olmayacak günden güne.

Katılmıyorum. Murat Uysal günah keçisiydi ve günah keçiliğini yaptı, gönderildi. Ama piyasalara verdiği mesajlar, vermediği mesajlar, güven ile iyice içine etti bıraktı. Naci Ağbal parti içerisinde piyasaların hala güvenebileceği, sevdiği, saygı duyduğu nadir insanlardan biri. kötü karar almak var, aldığın kararı kötü anlatmak var. Murat Uysal kötü karar almasının sebebi kendisi değildi ancak bunu çok kötü anlattığı için piyasaların olduğundan daha fazla tepki vermesine sebep oluyordu. Naci Ağbal, yine farklı kararlar vermeyecektir muhtemelen (aksini şu sistemde beklemek hata) ancak en azından piyasaları açıklamalarıyla bir nebze dizginleyebilir, bu yetkinliğe ve saygınlığa sahip. Olumsuz gidişi olumluya dönüştürmesi mümkün değil ancak yavaşlatabilir.

Katılmıyorum. Devletin başından agresif emirler almakla yükümlü hale gelmiş bu kurumun başındaki insanın yönetimini kötü veya iyi diye nitelendirmenin hükmü yoktur. Kötü veya iyi yönetim devletin başında olana aittir. Murat Çetinkaya, Murat Uysal günah keçisidir çünkü aldıkları emir ve sahip oldukları eğitim birbirine ters olmasına rağmen yöneticilik yapmaya çalışmışlardır.
Piyasanın güvenebileceği herhangi bir iktidar erki ise kalmamıştır. Piyasalar iktidara olan güvenini çoktan bitirmiştir. Piyasalar açıklama ile düzelecek seviyeyi geçmiştir. "Bir nebze dizginlemenin" 3 yıldır boşa kürek çekmek olduğu görülmüştür. Bunun sebebi de Naci Ağbal'ın şahsına ait hernangi bir kusur değil, söylediğin gibi sistemdir. Ki sistem altüst edildiği için Naci Ağbal o koltuktadır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt