GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
IIF/Brooks: Türkiye'nin düşük carry ortamında yüksek carry imkanı sağlayan bir para birimine sahip olma avantajı var. Biden'in seçimi kazanmasının ardından piyasalar gelişen ülkelerde alım yapmak için gerekçe arıyor. Bir faiz artırımı TL'ye bu ortamdan faydalanma imkanı sağlar

pandemi dolayısıyla o kadar para basılıp piyasaya verildi ama bizim ülkeye 5 cent bile girmedi. bu siyasi kaos ve belirsizlik dolayısıyla da gelmez zaten.

@Keramettin TANRIVERDİ Rica etsem 5 yaşındaymışım gibi açıklar mısınız vaktiniz olduğunda,

Benim teorim dövizi bir süredir piyasaya sürmüyorlardı, dolayısıyla çok hızlı değer kaybetti TL,
elde biriken dövizi piyasaya sürmek için "başlık niteliği taşıyan" bir olay beklediler, mesela Biden'ın seçimi, bakanın istifası
şimdi dövizi piyasaya sürüp TL değer kazanıyor şeklinde gösteriliyor, hem dışarıdan yatırımcı çekmek için
hem de millet elindeki dövizi panik satışı yapsın diye

sence ne oluyor, ya da benim teorim neden doğru olamaz?

1000Ali baskanin gelecegini gece belirtmis idik.

@Keramettin TANRIVERDİ Rica etsem 5 yaşındaymışım gibi açıklar mısınız vaktiniz olduğunda,

Benim teorim dövizi bir süredir piyasaya sürmüyorlardı, dolayısıyla çok hızlı değer kaybetti TL,
elde biriken dövizi piyasaya sürmek için "başlık niteliği taşıyan" bir olay beklediler, mesela Biden'ın seçimi, bakanın istifası
şimdi dövizi piyasaya sürüp TL değer kazanıyor şeklinde gösteriliyor, hem dışarıdan yatırımcı çekmek için
hem de millet elindeki dövizi panik satışı yapsın diye

sence ne oluyor, ya da benim teorim neden doğru olamaz?

Teori doğru olabilir, zaten bir hareketlilik varken üzerine benzin döküp harlamaya çalışıyor olabilirler de faiz arttırımı ya da piyasaların güveneceği biri gelmediği taktirde yine amaçsız bir hareket olacaktır bu.

Son dönemdeki hızlı yükselişte bir kaç konu fiyatlanmıştı, müdahale etmek isteseler de edemezlerdi bence kolay kolay. Merkez bankası rezervini karşılaştırmak lazım geçmiş ay ve gelecek ay verilerine bağlı olarak.

ekşi'de böyle bir başlık gördüm

Link

QNB için doğru sanırım. Her zaman girdiğimde paran hazır kısmında bir hemen kredi limiti görünürdü, bir de ihtiyaç kredisi başvurusu olurdu. Şimdi girdiğimde "Şu an sizin için bir kredi ürünü bulamadık ama arayışımız sürüyor" yazısı çıkıyor ve başvuru yapamıyorsun. Katarlılar kaçtı mı ne oldu acaba

Bende de aynı şey geçerli. Herhangi bir teklif yok.
Bu bankanın düzenli müşterisiyim, normalde her gün mesaj atıp ararlardı.

aklı başında hiçbir ekonomistin bu zor görevi kabul edeceğini sanmıyorum

dün gece Binali yıldırım derken ciddi değildim ama mevzu ciddileşiyor anlaşılan

Bi aday da ben sunayım bari ya

Kramponlu Pisagor on Twitter: Dursun Özbek, bu sezon yaptığı başarılı  işlerin ardından camia içinde ''Transfer Baronu'' diye anılmaya başlandı.  (Hürriyet)… https://t.co/OHc82sSUZJ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt