GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ev durduğu yerde artıyor + kira geliri var ondan risk oluyor çevirip döviz vs almak 2 ay sonra iyiki yapmışım da diyebilir duvarları da kemirebilir böyle bir şey işte.

Dostum oturulacak ev mantıklı da kiradaki ev külliyen zarar.. değerlenebilecek bir bölgeden alanı anlarim da kira için almak saçmalık..zaten 12 ayın 2 ayı emlak ve kira vergisine gidiyor kafadan.. bir de kiraci evin içine edecek ekstra masraflar.. daha kira takma ihtimalini söylemedim bile öyle olursa zaten kira gelirim yok sayacaksin..

Dostum oturulacak ev mantıklı da kiradaki ev külliyen zarar.. değerlenebilecek bir bölgeden alanı anlarim da kira için almak saçmalık..zaten 12 ayın 2 ayı emlak ve kira vergisine gidiyor kafadan.. bir de kiraci evin içine edecek ekstra masraflar.. daha kira takma ihtimalini söylemedim bile öyle olursa zaten kira gelirim yok sayacaksin..

İstanbul'da değerlenmeyen bölge yok ki krediler düşünce almaya çalıştığım ev kredi de sorun çıktı çekemedim 260 binden 350 ye çıktı ki evin ederi 200 dü krediler çıkınca 260 olmuştu boş dursun kiraya verme yine artıyor düştüğünü ben hiç görmedim burada düşsün diye dua ediyorum hatta ama olmuyor deli gibi talep var krediler kaç olmuş yine alıyorlar.

İstanbul'da değerlenmeyen bölge yok ki krediler düşünce almaya çalıştığım ev kredi de sorun çıktı çekemedim 260 binden 350 ye çıktı ki evin ederi 200 dü krediler çıkınca 260 olmuştu boş dursun kiraya verme yine artıyor düştüğünü ben hiç görmedim burada düşsün diye dua ediyorum hatta ama olmuyor deli gibi talep var krediler kaç olmuş yine alıyorlar.

İstanbul biraz farklı periferden.. burada 3 sene önce 280-290a giden ev 320-330 civarıydı faiz kararı oncesi... Faiz dusmese değer artışı yok gibi birşey.. İstanbul'da da bazı bölgeler yatırımlara bağlı olarak ciddi prim yapabiliyor.. öyle veya böyle hayat İstanbul'da en kötü semtin bile değerlenmesi için birşeyler oluyor mutlaka ..

hep cenabetlerle mi takıliyorsun diyeceksiniz de çok yakın arkadaşım kendisi bankacı halk hissesi almış 6 kusurden o dönemki tepeydi diyor.. geçen haftasonu oturduk sinirlenmiş zarara 4.90 gibi satmış ... dün de bankalar tavan yapmış 5.55 olmuş sövüp duruyordu 😆arkadaşlarımın yaptığının tersini yapsam koselik olacağım..

Sayende @Mehmet Arslaner abimiz istediği kadar tavuğu rahatça yiyebilecek.
Standart 1 bütün tavuğun kabaca 20 lira olmasının belimizi büktüğü doğrudur, dün Sami Karakoç yumurta 18 liraya indi müjdesi verdi ama malesef timsaha yattık zira yumurta fiyatlarında herhangi bir değişim gözlemlemedim.

Standart 1 bütün tavuğun kabaca 20 lira olmasının belimizi büktüğü doğrudur, dün Sami Karakoç yumurta 18 liraya indi müjdesi verdi ama malesef timsaha yattık zira yumurta fiyatlarında herhangi bir değişim gözlemlemedim.
Seni yumurta ve tavuk konusunda çiftlik dahi doyurmaz abi...Sende ki başka bir aşk :asd:

Sarmal oluştu.

8.50den itibaren malı dağıttılar şimdi de daha da düşecek paniği olacak noktaya yaklaştı. Burada hızlı kırılma olursa 7.20ye kadar gider.

19 Kasımda da 200 puan faiz arttırsalar kafi, fazlasına gerek yok.

7.23 hareketindeki gibi olursa 6.30lara kadar geri gitme ihtimali var orta vadede ama bir yerde yine 8i görmesi lazım önce, satış fırsatı olacaktır bu nokta. Papaz zamanı da 6nın altına asla diyorlardı ama 5.10a kadar düşmüştü.

Tabii siyasi veya uluslarası bir sorun yaşarsak iyimser senaryo yine kötüye döner hızlıca.

Admirim piyasanin su an beklentisi 500-600 baz degil mi, 200 baz faiz arttırımı gelirse düsecegini sanmiyorum ben aksine 30-40 kurus yukselecektir. Yanlis mi dusunuyorum acaba

Admirim piyasanin su an beklentisi 500-600 baz degil mi, 200 baz faiz arttırımı gelirse düsecegini sanmiyorum ben aksine 30-40 kurus yukselecektir. Yanlis mi dusunuyorum acaba
500-600 baz puan artması faizlerin %5-6 artması anlamına gelir ki şuan %12-13 arası olan mevduat oranları %17-18'lere çıkar iyi hoş güzel de TL'ye geçmek için önce doların 8'e, gram altının 500'e falan çıkması gerekir ki zarar edenler zararlarını kapatıp TL'ye geçmesi için. Yoksa şimdi zararına satıp TL'ye geçmenin hiç bir anlamı yok sonra 1 yıl TL mevduatta bekleyesin ki anca zararını çıkarasın.

500-600 ihtimali yok. Dünya genelinde kovid var diye parasal genişlemeler yapıldı, her yerde faizler dipteyken bizde de kobiler bu kadar sıkıntı yaşıyorken o seviyede faiz arttırmak dükkanları kapatıp gidin demek olur.

Piyasa beklentisi zaten max 400 onun sebebi de piyasa faizi ile politika faizinin farklı olması. En fazla eşitleme yapılır ki sanmıyorum.

Önemli olan siyasi iklimin düzgün olması, o açıdan sorun olmazsa 200 kafi. Şu an yabancılar TLye akın ettiği için düşmüyor dolar zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt