GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Satış fırsatı vermeleri lazım birkaç günlüğüne de olsa doları 8.39 gram altını 520 seviyelerine geri çekmeleri lazım ki terste kalanlar zararını sıfırlayıp çıksınlar ve TL mevduata geçsinler sonra dolarla altını geri bu seviyelere çekebilirler yoksa baz puan 500 de artsa şahsen ben çıkmam ama zararı bir kapatayim mevduat kaç olursa olsun oraya geçerim bana göre değil bu al sat döviz altın işi ben garanticiyim az gelsin öz gelsin bir kasik aşım kaygısız başım

500-600 ihtimali yok. Dünya genelinde kovid var diye parasal genişlemeler yapıldı, her yerde faizler dipteyken bizde de kobiler bu kadar sıkıntı yaşıyorken o seviyede faiz arttırmak dükkanları kapatıp gidin demek olur.

Piyasa beklentisi zaten max 400 onun sebebi de piyasa faizi ile politika faizinin farklı olması. En fazla eşitleme yapılır ki sanmıyorum.

Önemli olan siyasi iklimin düzgün olması, o açıdan sorun olmazsa 200 kafi. Şu an yabancılar TLye akın ettiği için düşmüyor dolar zaten.

Ben kafayi kisa donem kar amacli yatirima taktim. 3-6 aylik bir donemden bahsediyorum. Ethereum 2 Kasim'da $380 iken bugun yani 10 gun sonra $460'i gecti. Bitcoin cok yuksek almak istemiyorum ama Ethereum'u deneyecegim. Ne dersin?

Bu kadar düsüsün sebebi ne ben onu anlamak istiyorum, 300 baz icin kimse TL'ye gecmez, damat gitti baska bir yandas geldi dolar eski seviyesine yaklasamadi. Yeni MB Başkanı ve bakan ne yapacak yeni reformlar mi getirecek, şahlandıracak mı TL'yi, elinde rezerv bile yok. Piyasa büyük bir faiz artisina odaklandi bence dolarin düsüsü bu yüzden. Ne kadar arttırırlar bilmiyorum 500-600 arttirmalari bence de imkansiz, 600 baz arttırmak enflasyonun da en az yüzde 14-15'lere cikmasi demek. Ne kadar arttirirlarsa arttirsinlar bunun bir de inisi olacak, faizi indirirken elde rezerv de olmayacak, illa bir gün yine 8.50-9.50'lere gelecek gibi bence

Bu kadar düsüsün sebebi ne ben onu anlamak istiyorum, 300 baz icin kimse TL'ye gecmez, damat gitti baska bir yandas geldi dolar eski seviyesine yaklasamadi. Yeni MB Başkanı ve bakan ne yapacak yeni reformlar mi getirecek, şahlandıracak mı TL'yi, elinde rezerv bile yok. Piyasa büyük bir faiz artisina odaklandi bence dolarin düsüsü bu yüzden. Ne kadar arttırırlar bilmiyorum 500-600 arttirmalari bence de imkansiz, 600 baz arttırmak enflasyonun da en az yüzde 14-15'lere cikmasi demek. Ne kadar arttirirlarsa arttirsinlar bunun bir de inisi olacak, faizi indirirken elde rezerv de olmayacak, illa bir gün yine 8.50-9.50'lere gelecek gibi bence
Amerika seçimleri olabilir mi Biden geldi mi gelmedi mi daha belli değil

Ben kafayi kisa donem kar amacli yatirima taktim. 3-6 aylik bir donemden bahsediyorum. Ethereum 2 Kasim'da $380 iken bugun yani 10 gun sonra $460'i gecti. Bitcoin cok yuksek almak istemiyorum ama Ethereum'u deneyecegim. Ne dersin?
Abi ben bitcoin konusundan çok uzak kaldım, 3 yıldır hiç takip etmiyorum. Blockchain ne noktaya geldi, ethereum üretiminin bedeli ne gibi konulardan çok uzak olduğum için o konuda ne söylesem sallamış olurum.

1 yılda Türkiye ekonomisi %50 daraldıda mı dolar 8.50 oldu? Yükseliş reel verilere dayansa haklı olabilirdin bakış açında.

Beklenti satılıyor bizde alırken de satarken de

Borsada deli gibi satış varken Galatasarayimiz taş gibi dimdik duruyor. (y)

20 günde nasıl 8.50 lere gelmesi hiç bir şekilde doğal değilse 3 günde bu kadar düşmesi de doğal değil beklenti falan tamamiyle hikaye burda devlet eliyle yapılan bambaşka şeyler söz konusu , şahsen anlayamadığımız mevcut ekonomik politika varken vatandaşların birikimlerini hiç bir şekilde piyasaya sokmadan fiziki ve uzun vadeli değerlendirmesi hususunda bilinçlendirilse bakalım böyle istedikleri gibi at oynatabilicekler mi mümkün değil

Ulan kaç yıldır zirveye giden dolar olaya müdahil olmamla 2 lira seviyesine geliyor.Yok aga bir daha dövizmiş altınmış almam.Sokarım böyle şansa!
Aga aynen ya döviz aldık düşüşe geçti
Sokarım öyle işe
Neyse ülke iyiye gitsin diye düşünüp zararına bozdursam sonrada yine yükselirse anasını severim böyle işin

300 puan faiz artisi dahil yeni duzen fiyatlandi sayilir. 7.55 gidecegi en dip nokta, yakin zaman icin.

Ulan gariban vatandaş yıllarca çalışıp üç beş kuruş birikim yapıyor köşeye biraz altın koyuyor onu da iki günde yüzde 20 değer kaybettirerek devlet elinden alıyor. Paranızı TL'de tutun diyor da bugün TL'deki para 2 yıl sonra yarı yarıya eriyor. Gerçekçi enflasyon oranlarına göre mevduat faizini belirleseler neyse. Vatandaşa illa olan parasını harcatma derdindeler, olmayan para için de kredi verip borca sokuyorlar. Sürekli bir tüketim yarışı ihtiyacın olmasa da Ev alın, araba alın, tatile gidin, evlenin çeyiz düzün beyaz eşya alin onu alın bunu alın almıyorum ulan hiçbirini almıyorum

Ulan gariban vatandaş yıllarca çalışıp üç beş kuruş birikim yapıyor köşeye biraz altın koyuyor onu da iki günde yüzde 20 değer kaybettirerek devlet elinden alıyor. Paranızı TL'de tutun diyor da bugün TL'deki para 2 yıl sonra yarı yarıya eriyor. Gerçekçi enflasyon oranlarına göre mevduat faizini belirleseler neyse. Vatandaşa illa olan parasını harcatma derdindeler, olmayan para için de kredi verip borca sokuyorlar. Sürekli bir tüketim yarışı ihtiyacın olmasa da Ev alın, araba alın, tatile gidin, evlenin çeyiz düzün beyaz eşya alin onu alın bunu alın almıyorum ulan hiçbirini almıyorum

Altin dunyada da dusuyor aşi haberinden sonra.

Satış fırsatı vermeleri lazım birkaç günlüğüne de olsa doları 8.39 gram altını 520 seviyelerine geri çekmeleri lazım ki terste kalanlar zararını sıfırlayıp çıksınlar ve TL mevduata geçsinler sonra dolarla altını geri bu seviyelere çekebilirler yoksa baz puan 500 de artsa şahsen ben çıkmam ama zararı bir kapatayim mevduat kaç olursa olsun oraya geçerim bana göre değil bu al sat döviz altın işi ben garanticiyim az gelsin öz gelsin bir kasik aşım kaygısız başım

ahmet bey
gecmis olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt