Sertan Nalbant
10 Numara!
- 1 Eylül 2015
- 13.342
- 8.243
- 1.088
Oldu mu?O editteki alıntılanan mesajı acil silmen gerekiyor üstat editledim ben o mesajı, o mesaj artık yok; yok hükmünde.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Oldu mu?O editteki alıntılanan mesajı acil silmen gerekiyor üstat editledim ben o mesajı, o mesaj artık yok; yok hükmünde.
Daha iyi olabilirdi ama bu da olur, teşekkürler Sertan bey.Oldu mu?
Edit. Neyse başlıkta bir kafa yaşanıyor çözemedim ne olduğunu, elaleme malamat olmamak için siliyim en iyisi.

bugün zenginlestik miTürkiye'de GSYH 3.çeyrekte %6,7 büyüdü. Beklenti %5,0 büyüme gerçekleşeceği yönündeydi.
Türkiye'de GSYH 3.çeyrekte %6,7 büyüdü. Beklenti %5,0 büyüme gerçekleşeceği yönündeydi.
Konuyu terket gudubet herif!Yine mi büyümüşüz
Kolpa!TÜİK dış ticaret verilerini açıkladı. Ekim ayında Türkiye, 2.37 milyar dolar dış ticaret açığı verdi. genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2020 yılı Ekim ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artarak 17 milyar 329 milyon dolar, ithalat yüzde 8,4 artarak 19 milyar 703 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Ekim ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,4 artarak 1 milyar 766 milyon dolardan, 2 milyar 374 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2019 Ekim ayında yüzde 90,3 iken, 2020 Ekim ayında yüzde 88,0'a geriledi.
Ocak-Ekim döneminde dış ticaret açığı yüzde 76,2 artarak 22 milyar 858 milyon dolardan, 40 milyar 272 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2019 Ocak-Ekim döneminde yüzde 86,7 iken, 2020 yılının aynı döneminde yüzde 77,1'e geriledi.
Ekonomik faaliyetlere göre ihracatta, 2020 Ekim ayında imalat sanayinin payı yüzde 94,8, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörünün payı yüzde 3,3, madencilik ve taşocakçılığı sektörünün payı yüzde 1,5 oldu.
Ocak-Ekim döneminde ekonomik faaliyetlere göre ihracatta imalat sanayinin payı yüzde 94,5, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörünün payı yüzde 3,3, madencilik ve taşocakçılığı sektörünün payı yüzde 1,7 oldu.
Geniş ekonomik gruplar sınıflamasına göre ithalatta, 2020 Ekim ayında ara mallarının payı yüzde 69,6, sermaye mallarının payı yüzde 18,2 ve tüketim mallarının payı yüzde 12,1 oldu.
İthalatta, 2020 Ocak-Ekim döneminde ara mallarının payı yüzde 74,7, sermaye mallarının payı yüzde 14,4 ve tüketim mallarının payı yüzde 10,7 oldu.
Isim ver renkdaşChip, semiconductor ureten firmalara yatirim yapin. Virustu asiydi derken herkese chip takacaklar. Benim calistigim chip fabrikasinin insaatini bir gun bile kapatmadilar bu sene (resmi tatiller haric). Mutlaka bir bildikleri vardir. Bir baska chip ureticisi bir firma Israil'de 5 sene surecek yeni bir projeye basliyor. Yine Amerika'dq yeni fabrikalarin insaati baslayacak yakinda. Bir de her yere data center yqpiyorlar. 8 milyar insanin kontrolu icin calisan bu tip sirketlerin hisselerini takip edin bence.
Micron, Intel, Google vsIsim ver renkdaş