GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Simdi ilac firmalarina bakiyordum da moderna iki haftada ikiye katlamış. O treni kacirmisiz. Biontech de katlamis lakin ortagi pfizer yerinde saymış. Ayin 10unda onay gelip de asilanma baslarsa buralarda kalmaz herhal. Yarın biraz almayı planlıyorum.
Pfizer önceden fiyatlamış olabilir bir grafiğe bak reis.

Bunları boşver ya 5 lirayken RTA alsak zengindik şu an.

O degil tkuru 1 liradan 1000 tlye cikti. Sacma bir kagit ama dusunsene tesadufen 100.000 lot aldığını. Vay babayin.

OECD 2020 hazirandaki tahmininde Türkiye'deki küçülmeyi yüzde -4.8'den aralık tahminlerinde yüzde -1.3'e çıkarırken, 2021'de büyüme tahminini ise yüzde 4.3'ten yüzde 2.9'a düşürdü

Borsada oynanmaz, yatırım yapılır!!!!!!

Para hususunda tavsiye veremem renkdaş, sıkıntılı mevzular bunlar. (y)
Üstat borsada kaldıraç kullanıyor musun sen? Borsaya kaybettiginde üzülmeyeceğin parayla gireceksin örneğin bin lira ile başla iki bin lira yapabiliyorsan on bin liraya çık öyle öyle katlayarak devam et ama asla tüm malını mülkünü evini arabanı satıp borsaya girme yoksa iflas edersin riski az olsun uzun vadede kar edeyim diyorsan altına dolara yönel derim

Üstat borsada kaldıraç kullanıyor musun sen? Borsaya kaybettiginde üzülmeyeceğin parayla gireceksin örneğin bin lira ile başla iki bin lira yapabiliyorsan on bin liraya çık öyle öyle katlayarak devam et ama asla tüm malını mülkünü evini arabanı satıp borsaya girme yoksa iflas edersin riski az olsun uzun vadede kar edeyim diyorsan altına dolara yönel derim
Yanlış mantık.

Riski severim, para kaybetmekten korkmam. Bütün parayi basarim ustune bi de kredili işlem yaparım. Tarzım bu renkdaş. Halimden de memnunum. Para kaybetmekten korkan altın alsin.

Riski severim, para kaybetmekten korkmam. Bütün parayi basarim ustune bi de kredili işlem yaparım. Tarzım bu renkdaş. Halimden de memnunum. Para kaybetmekten korkan altın alsin.

"Para kaybetmekten korkan altın alsın " çok havalı be.. ömrümde borsaya girmiş adam değilim ama birileri borsa riskli şöyle böyle derse yapistiracagim bu cevabı... bistin g.tune parmak atmış bu adam derler

Geçen YouTube da bir video izledim zamanında trilyoner bir iş adamı müteahhit konuşuyordu 92 yılında Çukurova mi bilmem nereden kağıt almış düştükçe almış tüm serveti basmış şirket kapanınca iflas edince hepsini kaybetmis şimdi emekli maaşıyla yaşıyorum buna şükür diyordu

"Para kaybetmekten korkan altın alsın " çok havalı be.. ömrümde borsaya girmiş adam değilim ama birileri borsa riskli şöyle böyle derse yapistiracagim bu cevabı... bistin g.tune parmak atmış bu adam derler
Haklı reis.

Ciddi paralar kaybetmeye de kazanmaya da yönetmeye de alışık olmak lazım.

Kayıplar da kazançlar da ciddi oluyor.

Geçen YouTube da bir video izledim zamanında trilyoner bir iş adamı müteahhit konuşuyordu 92 yılında Çukurova mi bilmem nereden kağıt almış düştükçe almış tüm serveti basmış şirket kapanınca iflas edince hepsini kaybetmis şimdi emekli maaşıyla yaşıyorum buna şükür diyordu
O dönemler manipülasyon zirveymiş.

Bir kağıt 20 gün üst üste tavan oluyormuş yani milyon katına çıkıyor para 20 günde, zengin olan da var mağdur olan da.

Trilyonluk adamlar tanıyorum o dönemlerde borsadan kazanan. Gerç görsen trilyonluk demezsin.

Bir de hastalık olmuş bunlarda, adam günde 250 bin tl kazanmazsa o günü kayıp görüyır.

Haklı reis.

Ciddi paralar kaybetmeye de kazanmaya da yönetmeye de alışık olmak lazım.

Kayıplar da kazançlar da ciddi oluyor.

Üstadım bana şöyle geliyor..
dövize yatırım cimrilik gibi birşeyler den kısıp para biriktirme çabası sanki . Borsa ise işini büyütmek gibi daha riskli ama ciddi kazanç elde etme yolu..

Şişik olmayan, işleri yuruyen ve patronu serefsiz olmayan bir hisse aldıktan sonra para degil anca zaman kaybedersin. 92de falan kural düzen diye bir sey yoktu. O dayı icin bir sey diyemem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt