GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üretmeden, inşaat ekonomisiyle anca bu kadar dayanabilirsin. Para basarak, faizleri arttırarak, dar ve orta gelirlilerin sırtına binersin. Bu ortamda zengin daha fazla zengin, fakir daha fazla fakir olur. Alınan vergiler de elin oğlunun faiz giderlerine bal kaymak olur. Üretmeden, borçlanma ekonomisinin bir sonraki ayağı zaten az olan ülkenin gelir kalemlerinin üstüne konmak olur. Böylece giren para da faizleri ödemeye anca yeter. Sonu da imf kapısında dilenmek olur. İnşaat ekonomisinden, ver kurtul ekonomisine terfi etmek... Dejavu gibi! Kurtulamıyoruz bu kabustan...

Tüm piyasalar tatsız, ara gaz verilmezse yolun sonuna yaklaştık demektir.

Şimdi dünyaya bir bahane lazım düşüş için.

Yavaştan nakite geçme zamanı ya da hisse bazlı hareketler kovalanmalı artık.

Son düzenleme:
benim en geç temmuzda konutu almam lazım

temmuzda en azından konutlar 1'in altına gelse
Daha oralara gelmez konut faizleri boşa bekleme. Krediyle konut alacaksan da hiç alma benden tavsiye. Nakit alacaksan eğer yıl sonunu bekle, konut fiyatlarında büyük düşüşler bekliyorum

Daha oralara gelmez konut faizleri boşa bekleme. Krediyle konut alacaksan da hiç alma benden tavsiye. Nakit alacaksan eğer yıl sonunu bekle, konut fiyatlarında büyük düşüşler bekliyorum

Neye göre bekliyorsun renktas ? Maximum %10 olur o düşüşler.. Zaten ciddi anlamda düşenleri biz görmüyoruz bile hemen el altından yapılıyor satışları..

ben eldeki konutu satıp başka alacağım için konut fiyatından çok faizler önemli

1in altına iner faiz her türlü

Böyle gitmez.
İner tabi ama ne zmaan iner. Kısa vadede imkansız. Geçen sene olmayan kampanya yaptılar paraların nereye gittiğini biliyoruz. Olmayan parayı dağıttılar, şu an yeni bi kampanya kaldırma durumu yok bence ülkenin. Sene sonuna kadar böyle devam eder bence. Zaten 2022 ilk çeyreğinden sonra da mortgage gibi patlamaya başlar ülke. O kredileri %20si ödenemese bittik ki ödenemeyecek

Ulkede issiz sayilarindaki belirgin dusus devam ediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt