GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fenerin daha dibine cok var. Ytd :o

Fener almadım adminim. Kol kesip almayı düşünüyorum pazartesi emirleri gireceğim başka bir hisseden zararım büyük
Bence fener hala çok pahalı, yükselir belki ama asla bu fiyatları etmez.

Bu fiyatların sebebi tamamen manipülason muhtemelen bu operasyonla iyi para kaldırdılar.

Şu an ucuz hisse kalmadı gibi, bilanço ve haber bazlı bakmak lazım. Yatırım, teşvik vs

Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte primlenmemis turizm hisselerini arastirin derim.

Dolar teorik eşleşmesi 7.50 civarında, kaçla açacak bakalım gece.

Admirim sana bir soru soracagim konu disi belki ama,
Binance’da USDT/TRY şu an 7.50 görünüyor, dün 7.39’du mesela, bunu piyasalar kapalıyken neye dayanarak belirliyorlar acaba?
Tether o

Doların kripto karşılığı gibi düşünebilirsin, dolar yerine tether kullanıyorlar aktarım vs durumlarında, reel dolar fiyatıyla da genelde aynı olur ama her zaman aynı olur da diyemeyiz.

Tether o

Doların kripto karşılığı gibi düşünebilirsin, dolar yerine tether kullanıyorlar aktarım vs durumlarında, reel dolar fiyatıyla da genelde aynı olur ama her zaman aynı olur da diyemeyiz.
Biliyorum öyle oldugunu fakat benim sormak istedigim o değildi aslında.
Piyasalar açık olduğunda zaten hep dolarla bire bir gidiyor neredeyse, fakat dün de piyasalar kapalı bugün de kapalı, dün 7.39’ken bugün 7.50’lerde dolanıyor. Acaba bu kuru neye dayanarak alıyorlar onu merak etmiştim

TCMB Başkanı Kavcıoğlu ilk açıklamasında "Enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama hedefi doğrultusunda para politikası araçları etkin bir şekilde kullanılmaya devam edilecek" dedi. Kavcıoğlu, bugün saat 16.00'da banka genel müdürleriyle online toplantı yapacak.

Kavcıoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.

Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda
tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır."

TCMB Başkanı Kavcıoğlu ilk açıklamasında "Enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama hedefi doğrultusunda para politikası araçları etkin bir şekilde kullanılmaya devam edilecek" dedi. Kavcıoğlu, bugün saat 16.00'da banka genel müdürleriyle online toplantı yapacak.

Kavcıoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.

Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda
tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır."
kısaca cb ye teşekkür etmiş

Biliyorum öyle oldugunu fakat benim sormak istedigim o değildi aslında.
Piyasalar açık olduğunda zaten hep dolarla bire bir gidiyor neredeyse, fakat dün de piyasalar kapalı bugün de kapalı, dün 7.39’ken bugün 7.50’lerde dolanıyor. Acaba bu kuru neye dayanarak alıyorlar onu merak etmiştim
Teorik eşleşmeleri baz alıp otomatik ona eşitliyor olmalı. Şu an döviz alım satım emirleri veriliyor ve ona göre de teorik bir fiyat oluşuyor, piyasa açılınca o fiyattan açılıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt