GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim anlamadığım tek nokta durumun böyle olacağını bilmiyor muydu malum şahıs.. ? Hangi akla hizmet böyle bir iş yaptı faizler bu kadar tepedeyken.. yine işin içinden bir bit yeniği çıkacak ama bakalım ne cikacak

Önümüzde ki seçim ülkemiz için son şans gibi sanırım. Tabi o zamana kadar dayanabilirsek.

Ee haklı

İnsanlar iş yapıyor bu ülkede. Cuma günü almadığı malı yarın %10 yukardan alırsa kaçtan satacak da kar edecek.

Ben de çok üzgünüm ve çok sıkıldım.
Resmi faturalar cuma gününün kuruna göre kesileceğinden yarın malzeme satışları hareketli olur muhtemelen. Her döviz dalgalanmasında böyle oluyor.

Bu herif böyle yazdığına göre 8 i rahat geçecek galiba.

Eski başekonomist imiş
Hukukçular ve ekonomistler - Özgür hariç

Çok üzgünler hepsi eminim. Çok da sebebi var. Konuşamıyorlar da çoğu zaman.

Rakamdan ziyade bu iş bilmezlik üzmüştür adamı, göz göre göre ateşe atmak üzmüştür.

Piyasalar yeni mb başkanın geçmişteki faiz söylemlerinden dolayı böyle şekillenmiş olabilir mi? Yarın mb başkanı bi kaç kelam etse bu kadar artmaz herhalde 8 dolayları tamam da 8.5 nedir ya

dunyanın en yüksek 7. faizi
dünyanın en yüksek 8. enflasyonu
bu ikisini aynı anda başarmak büyük iş
3 gün önce 200 baz puan faiz artırıyorsun 3 gün sonra paran 1 lira 10 kuruş değer kaybediyor
halkın kucağında bomba gibi yüksek kur yüksek faiz yüksek enflasyon bırakıyorsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt