GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kimin adına çektin bu operasyonu ŞAHAB
Yeni şafakta çalıştığına göre bir sonraki mb başkanı adayı diyebilir miyiz?

Faizlerin değişmeyeceği bilgisini sabah almıştım doğru çıktı.

Önceden piyasaya salacaksanız niye 14:00'da açıklıyorsunuz?

Altında grafik saat gibi işliyor.

400 lira altından toplayın demiştim, 500 hedefine az kaldı artık, oldukça da kısa sürede oldu.

Ons da toparlama eğiliminde, hala son bir 1655 iğnesi atma ihtimali var atmazsa 1960ta çanağı tamamlar, 1900e kadar kulp yapar ve yükseliş trendine girerse geçen yıl gelmeyen 2300 ve 3000leri borsalar düştükten sonra görebiliriz.

Bir ekonomide enflasyon olgusu yaşanırken ekonomi küçülüyorsa o ekonomide "Slumpflasyon" (enflasyon içinde küçülme) hali var demektir. Ekonomik krizlerin en zoru budur. Çünkü burada bir yandan enflasyonu düşürmeye uğraşırken bir yandan da ekonominin küçülmesini önce durdurmaya sonra da büyümeye döndürmeye yönelik bir ekonomi politikası uygulamak gerekiyor.
Makroekonomik hedeflerin ve politika araçlarının birbiriyle çelişkisi de en fazla burada ortaya çıkar. Bir yandan enflasyonu düşürmek, bir yandan büyümeye geçmek, bir yandan bunlara eşlik etmesi büyük olasılık içinde olan işsizlik artışını engelleyip istihdamı artırabilmek birbiriyle çelişen hedefler.
Türkiye Ekonomisini yöneteni göz önüne alınca, Slumpflasyon ile baş edebilecek kapasiteye sahip olmadığı rahatlıkla söyleyebilirim.

Son bir yılda emtia fiyatları

Kereste: +347%
Mısır: +124%
Brent Petrol: +121%
Bakır: +94%
Soya: +84%
Gümüş: +76%
Paladyum: +70%
Pamuk: +63%
Şeker: +63%
Platinyum: +57%
Buğday: +43%
Doğal gaz: +38%
Kahve: +35%
Altın: +4%

Türkiye'de günlük ekonomik verilerin dışında en büyük açmaza sürükleyen durum nüfus artışı.2002'de 63 milyon iken şimdi 83 milyon olmuş nüfus.Ortalama %33 seviyesinde bir nüfus artışı olmuş ülkemizde,bu durum hiçbir gelişmiş ülkede yok.Almanya'nin nüfus artış rakamları 20 yılda sembolik rakamlar dışında değişmemiş.Bu durumda doğal olarak hacim geliştiği için ülke sürekli büyüme eğiliminde oluyor.İdare edenler de sürekli bu yanılgıya düşüyor.Sonra kısır döngü başlıyor ve 10 senede bir develuvasyon, kriz vs.carki işlemeye başlıyor.Uzun vadeli nüfus planlaması yapmak şart, öyle en az 3 çocuk goy goyu ile bu döngüyü kırmak zor.

Zaten şu al satı beceremediğim için ne paralardan oldum

Üzmeyin cücük yatırımcıyı

Herkes satarken al
Herkes alırken sat

Yüzyıllardır finans piyasalarının en basit gerçeği budur. Altın kısa sürede 540, dolar ise 8.50 olmuştu, böyle durumlarda piyasa ortada bir sebep yoksa bile kendisine bir sebep yaratır.

Kısa sürede yüksek kar edip coşku anındaysan ortada bir bokluk olması olasıdır.

Altın güzeldir ağam.
Kısa vadede çeyrek 860'ları görmesi muhtemel bence , kriptodan çıkanı altına sallamıştım 1 aydır.

Bu arada 2 gündür Tether diğer para birimlerine göre TL'de aşırı değer kaybetti çok fena alasım geldi 8.18'lerden ancak aklıma vergi işi geldi, dedim kesin hükümete yakın olan kriptocular paraları çekti diye . Nitekim öyle bir haberde dün akşam geldi şaşırmadım.

2 Haftadır Binance Tr'den bankalara para çekişte hiç kullanmadıkları bir sistemden onay mesajı geliyor zaten altyapı çalışması yapılmışta olabilir ondan da şüphelenmiştim.

Yazdıklarım tamamen fikir karalamasıdır , en ufak yatırım tavsiyesi içermez.

Herkes satarken al
Herkes alırken sat

Yüzyıllardır finans piyasalarının en basit gerçeği budur. Altın kısa sürede 540, dolar ise 8.50 olmuştu, böyle durumlarda piyasa ortada bir sebep yoksa bile kendisine bir sebep yaratır.

Kısa sürede yüksek kar edip coşku anındaysan ortada bir bokluk olması olasıdır.

öngörülemeyen istifa sürecine tepki veremediğim için beceremedim o konuyu. ki o süreçte iyi yatırımcı diye bildiğim adamlar dahi tepkisiz kaldı altının düşüşünü izledi

öngörülemeyen istifa sürecine tepki veremediğim için beceremedim o konuyu. ki o süreçte iyi yatırımcı diye bildiğim adamlar dahi tepkisiz kaldı altının düşüşünü izledi

Berat Albayrak'ın istifası sonrası 510 liraları gördü yav altın yani o anda da satılabilirdi haber sonrasında.

Hatta elimdeki altınların bazıları fiziksel olmasa kesin satardım yazmıştım :asd:

Berat Albayrak'ın istifası sonrası 510 liraları gördü yav altın yani o anda da satılabilirdi haber sonrasında.

520de satmaya niyetlendim. Başıma gelenlerden sonra satmadım sonra izledim sadece. Gözlerine ışık tutulmuş tavşan gibi kaldım. Üzücü bir dönemdi

520de satmaya niyetlendim. Başıma gelenlerden sonra satmadım sonra izledim sadece. Gözlerine ışık tutulmuş tavşan gibi kaldım. Üzücü bir dönemdi

Olur böyle şeyler, ne kadar bilirsen, anlarsan da mevzu o "al ve sat" tuşlarına basabilmektir.

O yüzden sürekli stop belirleyip güncellemek ve stratejik ilerlemek şart. Ha uzun vadeci olacaksan da o zaman inmiş, düşmüş hiç takip etmeye gerek yok.

Eski zamanlarda zengin olanlar anlık fiyatları öğrenemedikleri için oldular zaten :asd:

Olur böyle şeyler, ne kadar bilirsen, anlarsan da mevzu o "al ve sat" tuşlarına basabilmektir.

O yüzden sürekli stop belirleyip güncellemek ve stratejik ilerlemek şart. Ha uzun vadeci olacaksan da o zaman inmiş, düşmüş hiç takip etmeye gerek yok.

Eski zamanlarda zengin olanlar anlık fiyatları öğrenemedikleri için oldular zaten :asd:

hah bu yola girdik eskileri görüp :D

Altıncılara, grafik alıntı.

E1Bg-U8WQAcVT7j

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt