GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kasımla ve reel dolar endeksiyle kıyaslayacak olursam.

Dolar endeksinde en az % 10'luk bir iskonto var, kasımdan bu yana da faizlerde % 7 civarı artış var. Bunun reel karşılığına bakarsak da FED faiz arttırıyorum dediği anda doların gideceği yer 11 lira civarı olacaktır benim hesaplarıma, yorumuma göre. YTD

8 lira hiç geçilmemeliydi.

Üstad euro/usd gbp/usd hakkındaki gorusun nedir dediğin senaryoda bunlarda da dusüs mu beklenir

Üstad euro/usd gbp/usd hakkındaki gorusun nedir dediğin senaryoda bunlarda da dusüs mu beklenir

Dolar endeksi artarsa dolar/euro paritesi düşer zaten, euroda da artış olur ama daha sınırlı olur dolara göre.

Trump seçildiği dönem dolar/euro 1.03'e kadar inmişti, şu an 1.20'nin üstünde sanırım.

Gece bir ara 8.80 olmuş dolar reis faizleri düşürmemiz lazım deyince şimdi yine oralara doğru gidiyor faiz düşürmek doğru ama enflasyonu düşürmek öncelikli olmalı enflasyon düşünce faiz zaten kendiliğinden düşer enflasyonun nedeni ise karşılıksız para basmaktır, üretim olmayınca dışa bağımlı devlet para ihtiyacını halktan, vergilerden ondan bundan karşılayamayınca para basıyor o da enflasyona neden oluyor

Şimdi değilse ne zaman ?
ÇARE DERHAL NECMETTİN HOCA.
1622629771659.png1622629808332.png

Bankalardaki altınlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sanal altınlar ? Karşılığı var mı sizce?

Belliydi böyle birşey diyecekleri klasik aynı terane dün gece de dedim gel gel yaptılar.. Ama piyasa bunun konusmasini ne kadar ipleyecek önemli kısım bu papaz artık pilav yemiyor..

Ne farkeder ki hep aynı şeyi yapıyorlar dolar çıktığı yere geri geliyor dolar endeksi yerlerde sürünürken bizi bela gibi uğraştırıyor

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla video konferans gerçekleştirdi. Kavcıoğlu, "Enflasyonda yüzde 5 hedefi yakalanana kadar politika faizi, gerçekleşmiş ve beklenen enflasyonun üzerinde oluşacak" dedi.​

Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve 2023 yılında orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizini, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, gerçekleşmiş ve beklenen enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edeceğiz.

Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüşün üçüncü çeyreğin sonunda, dördüncü çeyreğin başı gibi olacağı düşünülüyor. Bu görünüm, bizim dezenflasyon süreci boyunca politika faizini enflasyonun üzerinde tutma kararlılığımızla birlikte yorumlanmalıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt