GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Anlık piyasalar
dolar 9,60
eur 11,18
altın 559,48

altın özellikle çok yükseliyor dünyada ons altın da yükselmeye başladı 1813 usd oldu ons

Cok temiz kiyaslama adina; sanirim paylasmistim ama bugun ile tekrar kiyaslama yapayim istedim ki kotu tablo ortada;

10 gun kadar once 1000 USD bozdurdum Turkiye'deki hesabimdan, o gun (hesabimdaki tum paramin TL karsiligi - 1000 USD) bugun ile kiyasladim az once yaklasik 14000 TL buyumus durdugu yerde. 1000 USD'de bozdurup kullandim bu arada, yani bozudurup TL'de kalmadim, harcadim. Buna ragmen buyuk bir TL bazinda mevduat artisim olmus, yaziktir abi boyle bir sacmalik olabilir mi allasen ? Durdugu yerde boyle zarara sokulur mu bir ekonomi ? Gidip birde Buyuk Elciler icin persona non-grata notasi veriyorsun. Geri donusu cok zor ve yorucu bir esige dogru surukleniyor ekonomi.

Cok temiz kiyaslama adina; sanirim paylasmistim ama bugun ile tekrar kiyaslama yapayim istedim ki kotu tablo ortada;

10 gun kadar once 1000 USD bozdurdum Turkiye'deki hesabimdan, o gun (hesabimdaki tum paramin TL karsiligi - 1000 USD) bugun ile kiyasladim az once yaklasik 14000 TL buyumus durdugu yerde. 1000 USD'de bozdurup kullandim bu arada, yani bozudurup TL'de kalmadim, harcadim. Buna ragmen buyuk bir TL bazinda mevduat artisim olmus, yaziktir abi boyle bir sacmalik olabilir mi allasen ? Durdugu yerde boyle zarara sokulur mu bir ekonomi ? Gidip birde Buyuk Elciler icin persona non-grata notasi veriyorsun. Geri donusu cok zor ve yorucu bir esige dogru surukleniyor ekonomi.

Su usttekini yazdiktan sonra birkez daha baktim simdi +4000 TL oldu. Gercekten cok yazik. Fena bir hizli yukseliyor dolar.

Duzeltme..

Neler oluyor ya Bangladeş’e döndük. Bu ülkeye bunlar olmamalıydı.

Sterlin olmuş 13.42, 5 sene önce 3.5 civarında geziniyodu.

Ülkenin durumu beni çok üzüyor.

Allahı çingene, varoş kuzey ingilizleri resmen bedavaya tatil yapıyor.

Güzel bir işte çalışan biri, 1 senelik maaşı ile gayet guzel bir yerde dublex alır. Burda aynı evi 10 senelik maaş ile alır.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Halkbank kurumsal kredi faizlerini 200 baz puan düşürdü

Rs0sVFqK

Kamu bankalarından ucuz kredi dağıtmak "yoksuldan alıp zengine vermek" demektir. Çünkü bunun getirdiği görev zararları eninde sonunda çoğu yoksul halktan alınan vergilerle finanse edilir. Gelir düzeyine ve teminata bağlı olduğu için krediler ise çoğunlukla zenginlere verilir.

Halkbank kurumsal kredi faizlerini 200 baz puan düşürdü

Rs0sVFqK

Kamu bankalarından ucuz kredi dağıtmak "yoksuldan alıp zengine vermek" demektir. Çünkü bunun getirdiği görev zararları eninde sonunda çoğu yoksul halktan alınan vergilerle finanse edilir. Gelir düzeyine ve teminata bağlı olduğu için krediler ise çoğunlukla zenginlere verilir.
Aynen öyle işi bozulan adamın ödemeleri düzenli olmadığı için kredi veremeyiz sana diyor durumu iyi olan ihtiyacı olmasa bile uygun orandan kredisini kullanıyor ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt