1.5 sene önce çalışıyordum. çalıştıkça borçlarım çoğaldı. sonra işi bıraktım coine girdim. 7/24 borsayla ilgileniyorum. 10 bin tlyi 60-70 bin tl yaptım. 35 bin kadar harcadım. kalanını değerlendiriyorum. türkiyede zaten artık çalışmak da zor. 12-13 saat çalışma olmaz. en iyisi işsiz gezmek. canım bişi isterse biraz para atıyorum borsadan. en son direksiyon seti aldım 2.500 tlye. f1 oynuyorum evde. oondan önce 10 bine pc topladım aldığım ekran kartı 2100 tl idi geçen sene mi ne. şimdi 6 bin tl sadece ekran kartı. çalışmaya-ev geçindirmediğin sürece gerek yok
dolara gelince. bence rtenin fişi abd tarafından çekildi. o da ruslarla çinlilere yanaşarak kurtuluş yolu arıyor kendine.
bence dolar kuru çin'in istediği bi rakama çekilecek. çin artık ülkesindeki asgari ücret fazla geliyor. çin endonezya filipinlere kaydırıyor üretimi. ülkesindeki ücretler yüksek çünkü. avrupaya satış için de türkiye iyi bi konumda. bence çinlilerin aklındaki asgari ücret aylık 80 ila 150 dolar arasında. trde bu fiyatlara geldiği an çinli akını yaşanacaktır. tüm çinli şirketler türkiyeye gelecektir.
şuan iktidar fanatikleri ee bu gzl bişi diyorlar. çin gibi yükseliriz diyorlar. o iş öyle değil. çin seni köle yapmak için geliyor. bi patron işçisine kendisine rakip olacak şekilde maaş ödemesi yapar mı? karnını doyuracak kadar yapar. çin, trnin palazlanmasını ve kendi teknolojisini yapmasına asla izin vermez. zaten o donanım da yok. abd köleliği out, çin köleliği in. bu adamlar çok acımasız. ben 80-150 dolar arası dedim ama 50 dolara kadar düşerse de şaşırmam. çinin insafına kaldık.
resmen iktidarını kurtarmak için, çinli yatırımcıları çekebilmek adına asgari ücret dahil maaşları çöp ediyor. bunu bilerek ve bi amaç uğruna yapıyor