GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Admirim, çaresizlikten böyle şeyler olursa şaşırma. Yazdığım doğru değil de biraz abartarak durumun vehametini anlatmaya çalışıyorum. Para için bu yapılmaz ama böyle sürünerek yaşayacağıma 10 sene doğru düzgün yaşayayım deyip böyle işlere girebilirler insanlar. Daha hafif bir örnek yakında, arabaların lastikleri, depodan benzinler falan da gidebilir misal geceleri. Neyse düzenleyeyim.

İnsanlarda yaşama hevesi bırakmadılar.

İntihar vakaları da artacaktır.

Sebep oldukları sosyal ve psikolojik yıkımın farkında bile değiller, umurlarında da değil.

Bunları yaşamayan da anlayamaz, öyle başka ülkede yaşayıp durumdan nemalananlar değil gerçekten üzülenler var ama onlar bile anlayamaz.

Bir ülkenin parası her gün %5-10 değer kaybeder mi, ekonomiyle en alakasız insan dahi oturmuş dövizi takip ediyor 7den 70e. İnsanlar işlerine konsantre olamıyorlar, 200-300 dolara çalışan 30 milyon insan var, bu insanları aptal yerine koyuyorlar ve günden güne daha da zarar ediyorlar.

Bugün dolar arttı diye para kazandığını sanan bie grup aptal ise o getirinin daha fazlasını götüreceğinin farkında değil.

Normal bir ülke olsak bugün çok farklı şeyler olurdu ama modern padişahlığı yaşıyoruz ve ben artık çok sıkıldım.

9'da kalktığımdan beri ekrana bakıyorum gözüm ağrıdı, hafta sonu gelip piyasalar kapansa da kurtulsak.

kitaplara bak, islamda bankacılık, islamda ticaret, müslümanın ticaret ahlakı.

Ulan bu ülke gerçekten çok büyük, 20 yılda yıkılırdı yoksa.

kafalara bak
Araştırsan kur ataklarından önce parayı dolara bağlayıp yukardan bozdurmuştur hatta kredi çekip bile girmiş olabilir

Dolar öngörünüz nedir sizin beyler ? Var mı fikri olan ? 2018e çok benzetiyorum ben bugün ki olayı 1 2 hafta günlük yüzde 10 artış yapıyordu aynı şeyi yaşayabiliriz gibime geliyor var mı fikri olan çünkü yönetimin söylemleri çok örtüşüyor pkk savaşımızı amerika oyunu demeler bizi kur ile yıldırmaya çalışıyorlar vsvs

Sebep oldukları sosyal ve psikolojik yıkımın farkında bile değiller, umurlarında da değil.

Bunları yaşamayan da anlayamaz, öyle başka ülkede yaşayıp durumdan nemalananlar değil gerçekten üzülenler var ama onlar bile anlayamaz.

Bir ülkenin parası her gün %5-10 değer kaybeder mi, ekonomiyle en alakasız insan dahi oturmuş dövizi takip ediyor 7den 70e. İnsanlar işlerine konsantre olamıyorlar, 200-300 dolara çalışan 30 milyon insan var, bu insanları aptal yerine koyuyorlar ve günden güne daha da zarar ediyorlar.

Bugün dolar arttı diye para kazandığını sanan bie grup aptal ise o getirinin daha fazlasını götüreceğinin farkında değil.

Normal bir ülke olsak bugün çok farklı şeyler olurdu ama modern padişahlığı yaşıyoruz ve ben artık çok sıkıldım.
İnsanlar artık yarı ciddi yarı şaka ne planlar yapıyorlar pahalılığı atlatmak için. Sosyal patlama olursa zerre şaşırmam bu gidişat düzelmezse.

rekabetçi yüksek kur türkiyenin yararına demiş reyz bugün.

müthiş.

Bu plana karşı çıkanları da mandacı olarak damgalamış direkt.

fetocu, vatan haini, terörist gibi söylemlere yeni 1 şey daha eklendi. Mandacı iktisatçılar demiş yaw

düşük faiz rekabetçi kur nasıl bir şey ulan biri bana açıklar mı bunu.

Biz otoriteyle mücadele edebilen hakkımızı isteyen yetişkin bi toplum olamadık , otoritenin gözüne girmeye çalışan ve onu yücelten bi çocuk toplumuz.

İntihar vakaları %100 artacaktır bence de.

İnsanlar işine konsantre olamaz tabi, adam maaşı alıyor 10 dakika sonra ekside, bütün ay kredi kartıyla idare ediyor, bir sonraki ay daha büyük eksi.

Çalıştığım yerde bekar bir arkadaş 100 dolarla binance da günlük 3 dolar kazanmayı hedefliyor. 3 dolar akşam yemeği parası abi dedi geçende. Baktığında doğru bir hesap. İnsanlar bunun peşinde artık. Adam nasıl konsantre olsun işine? Elinde telefon arttı mı düştü mü vs. ona bakıyor sürekli. Ya da maç kovalıyorlar falan.

Dolar öngörünüz nedir sizin beyler ? Var mı fikri olan ? 2018e çok benzetiyorum ben bugün ki olayı 1 2 hafta günlük yüzde 10 artış yapıyordu aynı şeyi yaşayabiliriz gibime geliyor var mı fikri olan çünkü yönetimin söylemleri çok örtüşüyor pkk savaşımızı amerika oyunu demeler bizi kur ile yıldırmaya çalışıyorlar vsvs
O manipülatifti rahip olayına bağlı olarak

Şimdiki söylemlerin finansal karşılığı var.

Tüm dünya enflasyon deyip faiz arttırımından bahsederken sen faizi reel enflasyonun en az 3te 1ine çekiyor ve üstüne daha da düşürücem diyorsun. Merkez bankan çıkıyor fiyat taahhüdümüz yoktur diyor. Yahu FED çıkıp doların kaç olması umrumuzda değil der mi, yapılan açıklama bu.

Üstüne kuru yükseltip yabancı yatırımcıyı çekicez istihdamı arttırıcaz diyorsun firmalar aptal değil bu koşullarda gelecek. En fazla Uzakdoğu firmaları o da belki gelir. Bugün CNN dünyada alay ettiler bu yaklaşımla.

Bir de bahsettiğin yükselişi zaten yaşadık; bu yaklaşım doları 7.20den 13.50ye götürdü, ülkesel anlaşmazlık olsa onu çözersin dolar eninde sonunda 8i görür düzeltme yapar ama şimdi sonu yok artık 20 de olur 50 de olur 100 de olur. Her şeyin fiyatı artacak ve fakirleşeceğiz. Reel enflasyon da bu sene en az %100dür, altında yapılan her zam milletin cebindeki parayı azaltır.

O manipülatifti rahip olayına bağlı olarak

Şimdiki söylemlerin finansal karşılığı var.

Tüm dünya enflasyon deyip faiz arttırımından bahsederken sen faizi reel enflasyonun en az 3te 1ine çekiyor ve üstüne daha da düşürücem diyorsun. Merkez bankan çıkıyor fiyat taahhüdümüz yoktur diyor. Yahu FED çıkıp doların kaç olması umrumuzda değil der mi, yapılan açıklama bu.

Üstüne kuru yükseltip yabancı yatırımcıyı çekicez istihdamı arttırıcaz diyorsun firmalar aptal değil bu koşullarda gelecek. En fazla Uzakdoğu firmaları o da belki gelir. Bugün CNN dünyada alay ettiler bu yaklaşımla.

Bir de bahsettiğin yükselişi zaten yaşadık; bu yaklaşım doları 7.20den 13.50ye götürdü, ülkesel anlaşmazlık olsa onu çözersin dolar eninde sonunda 8i görür düzeltme yapar ama şimdi sonu yok artık 20 de olur 50 de olur 100 de olur. Her şeyin fiyatı artacak ve fakirleşeceğiz. Reel enflasyon da bu sene en az %100dür, altında yapılan her zam milletin cebindeki parayı azaltır.
Doların tekrar 5 liraya gelme ihtimali olur mu ülkede? 20 yıl sürecek olsa da böyle bir şey mümkün sence?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt