GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
rekabetçi yüksek kur türkiyenin yararına demiş reyz bugün.

müthiş.

Bu plana karşı çıkanları da mandacı olarak damgalamış direkt.

fetocu, vatan haini, terörist gibi söylemlere yeni 1 şey daha eklendi. Mandacı iktisatçılar demiş yaw

düşük faiz rekabetçi kur nasıl bir şey ulan biri bana açıklar mı bunu.
Tamam yapıyosan yine yap da bi hazırlığın olur yıllara yay, 3 hafta önce bi sabah uyandı adam bu kararı aldı resmen. Naptı eşiyle kavga etti milletten mi çıkarıyor hıncını anlamak güç. Ülkede bir tane öz kaynak yok üretim yok rekabetçi kur oldu paşam. Herşeyinizle dışa bağımlıyız 100 dolarlık ihracat için 65 dolar ithalat yapar durumdayız. Dünyada enflasyon artıştayken böylr bi zamanda bunu yapmak iflastır. Gelişmekte olan ülkelerde bir tane bile ğlke faiz indirimine gitmez aksine artırırken bu neyin kafası yav hiçbir mantığı yok. Bugün bloombergte ekonomistlerin hepsi aynı şeyleri konuştu adamlar yorum bile yapamıyor artık 10 dk sonra ne olur kimse bilmşyor

rekabetçi yüksek kur türkiyenin yararına demiş reyz bugün.

müthiş.

Bu plana karşı çıkanları da mandacı olarak damgalamış direkt.

fetocu, vatan haini, terörist gibi söylemlere yeni 1 şey daha eklendi.
Doların tekrar 5 liraya gelme ihtimali olur mu ülkede? 20 yıl sürecek olsa da böyle bir şey mümkün sence?

Geçen yazdığım reçete uygulansın bir kaç sene sıkılaşmayla 5 dolar hayal değil ama FED faiz arttırıp dolar endeksi 120yi görürse işler değişir.

- Özgür basın
- teknolojik yatırımlar
-liyakat
-adil hukuk düzeni
- parlamenter sistem

İstikrarlı şekilde bunlar olmalı, olur mu? Özgür Demirtaş zamanında bunun cevabını verdi, olmaz.

O manipülatifti rahip olayına bağlı olarak

Şimdiki söylemlerin finansal karşılığı var.

Tüm dünya enflasyon deyip faiz arttırımından bahsederken sen faizi reel enflasyonun en az 3te 1ine çekiyor ve üstüne daha da düşürücem diyorsun. Merkez bankan çıkıyor fiyat taahhüdümüz yoktur diyor. Yahu FED çıkıp doların kaç olması umrumuzda değil der mi, yapılan açıklama bu.

Üstüne kuru yükseltip yabancı yatırımcıyı çekicez istihdamı arttırıcaz diyorsun firmalar aptal değil bu koşullarda gelecek. En fazla Uzakdoğu firmaları o da belki gelir. Bugün CNN dünyada alay ettiler bu yaklaşımla.

Bir de bahsettiğin yükselişi zaten yaşadık; bu yaklaşım doları 7.20den 13.50ye götürdü, ülkesel anlaşmazlık olsa onu çözersin dolar eninde sonunda 8i görür düzeltme yapar ama şimdi sonu yok artık 20 de olur 50 de olur 100 de olur. Her şeyin fiyatı artacak ve fakirleşeceğiz. Reel enflasyon da bu sene en az %100dür, altında yapılan her zam milletin cebindeki parayı azaltır.
Elimde altınımda var dolarım da var yemin ederim ki a keşke düşse de ben batayım ülke kurtulsun. O kadar kahroluyorum ki insanlara yapamayan insanlara. Gemisini kurtaran kaptan misali herkes kendini düşünmek zorunda bırakıyorlar. Kendimi suçlu da hissediyorum bazen kendimi düşündüğüm için ama sonuçta ailem var yatırım yapmak zorunda hissediyorum bir şekilde ne yapsam bilmiyorum ? Değişik bir psikoloji ama ben kendimi çok iyi biliyorum kazandıkça hep dağıtasım gelir etrafımdakilere hayalimdir bir gün gayrimenkul zengini olursam kendi çapımda çok insana dokunacağım inşallah bu zamanda bunu kullanıp bir gün kendi çapında istediği seviyeye gelen insanlar bunu yapar.

Kayserili adam her yerde yolunu buluyor anasını satayım yav. Bizim ünide de bi çocuk wat şirketinde çalışıyordu yazları, okuldan sonra gitti avmlerde stand işine girdi şuan 7-8 standı var aylık 5-6k bırakıyor diyordu bi de amerikan bi kızla evlenmiş hayata bak şöyle cesur girişimci olamadık, iibfde de kürt bedo diye bi arkadaş vardı 15 kardeş urfalı o da gitti los angelesta şimdi paraya para demiyor

Korkum ülkenin çöküşünün CHP'ye denk gelmesi eğer öyle bir şey olursa bu millet RTE'yi geri gel kurtar diye yüzde 70 ile tekrar geri seçer. Demedi demeyin. O yüzden erken seçim olmasın ve çöküş bunlara denk gelsin.

Kayserili adam her yerde yolunu buluyor anasını satayım yav. Bizim ünide de bi çocuk wat şirketinde çalışıyordu yazları, okuldan sonra gitti avmlerde stand işine girdi şuan 7-8 standı var aylık 5-6k bırakıyor diyordu bi de amerikan bi kızla evlenmiş hayata bak şöyle cesur girişimci olamadık, iibfde de kürt bedo diye bi arkadaş vardı 15 kardeş urfalı o da gitti los angelesta şimdi paraya para demiyor
LA den selamlar semih
bi ara görüşelim

Geçen yazdığım reçete uygulansın bir kaç sene sıkılaşmayla 5 dolar hayal değil ama FED faiz arttırıp dolar endeksi 120yi görürse işler değişir.

- Özgür basın
- teknolojik yatırımlar
-liyakat
-adil hukuk düzeni
- parlamenter sistem

İstikrarlı şekilde bunlar olmalı, olur mu? Özgür Demirtaş zamanında bunun cevabını verdi, olmaz.
1 tanesi bile olmaz

Bedelli askerlik su an 43k
Önümüzdeki sene en az 55-60k olur gibime geliyor bu kur artisiyla

Ben simdi 43k’yi yatirsam 2022’de mi gideceğim yoksa 2023’te bir tarih seçebiliyor muyum? Tecilim 2023 ocak’ta bitiyor

Bilgisi olan rtaşım varsa aydinlatirsa cok sevinirim, kisacasi parayi simdi yatirmak istiyorum ama tecilim biterken gitmek istiyorum, mümkünati var midir bunun?
Ocak ayına kadar bu fiyat, ocakta bindirecekler 55 olacaksa ocakta olur ki muhtemelen olacaktır.
Bedelli için e-devlette askere alma formunu doldurman gerekiyor, eğer Aralık sonuna kadar ödeyip yapacağım dersen(tecilini bozmuş oluyorsun) Ocak ayında da hangi tarihte nereye gidecegin belli olacak. Paran varsa yatır dolara 1 sene daha bekle bi bakmışsın seçim yaklaşıyor diye bedellinin fiyatını dusurmusler.
Parayı dövizde bıraktığın sürece senin için değişen bir olay olmaycaktir. Ha 45 olsun ha 60 dövize endeksli oldugundan değişen bir olay olamaz, ha para yok kredi cekecem dersen geçmiş olsun derim, en kısa sürede hallet daha da yük olmadan.

ben askerlik yapmadım. yapma düşüncem de yok. bi kere eşit vatandaşlık ilkesine aykırı. 43 bin nasıl verebiliyorsunuz.

devlet bu konuda hiç bişey yapamaz. hele de aihmye taşırsak.

bi insanın pipisi var diye askere gidip 6 ay 1 sene orada hapis yatması insanlık suçudur. tc herkesinse cinsiyet ayrımı olmammalı. eşitlik olmalı

Askerlik iyidir, gidin yapın. Sosyolojik bir deney gibi düşünün. Mesela ben askere gitmeseydim herhalde ömrüm boyunca Atatürk düşmanı bir insanı kanlı, canlı göremeyecektim. Hayal gibi gelirdi bana hep ama bayağı öyle varlıklar da varmış. Her kesimden insan görüyorsun. Öyle başka şehirde üniversite okumaya benzemez, inanılmaz bir tecrübe, insan birikimi.

Askerlik iyidir, gidin yapın. Sosyolojik bir deney gibi düşünün. Mesela ben askere gitmeseydim herhalde ömrüm boyunca Atatürk düşmanı bir insanı kanlı, canlı göremeyecektim. Hayal gibi gelirdi bana hep ama bayağı öyle varlıklar da varmış. Her kesimden insan görüyorsun. Öyle başka şehirde üniversite okumaya benzemez, inanılmaz bir tecrübe, insan birikimi.
gerek yok. ha isteyen gitsin de herkesi zorlamaları insanlık suçu. iradem dışında hapis yatmak istemem. ayrıca ya erkekler de yapmamalı ya da kızlar da yapmalı.

- Özgür basın
- teknolojik yatırımlar
-liyakat
-adil hukuk düzeni
- parlamenter sistem

Ilk once;

parlamenter sistem

sonra;

gucler ayriligi (kontrol mekanizmasinin yeniden islemesi) ve hukuk

sirasiyla;

liyakat, dogru gelecek planlamasi ve bunlarin finansmani, basin vs..

Ama bunlar zaman alacak, yikinti bir egitimin egittigi yiginda geliyor olacak. Bunlari da dogru yonetmek gerekiyor. Enkaz sadece madden degil yani.

Bunun disinda, bir daha belirli egitim ve kalifikasyonlari saglamadikca hicbir sekilde milletvekili olamamak gibi kurallar getirilmeli. Boylelikle; sahte diplomalilar, otobus soforleri, futbolcu eskileri o koltuklari isgal etmesin. Egitimini tamamlamamis hicbir mebus mecliste yer istigal etmemeli bunuda cok onceden secimlerden once YSK uzerinden onay alinarak kamuya acik yapilabilir (ulasilabilir) tabi bunun icin ilk bahsettigim gucler ayriligi gerekiyor yani bagimsiz ya da az bagimli (surec geregi) bir sistem.

Cok is var cok.

Demokrasinin en buyuk acigi (bug), egitimsiz bir toplumun bunu denemek istemesi. Sonuclari tek adam/dikta rejimleri oluyor iste. Once egitim, en az %90 oraninda okur-yazarlik (bizim icin ortaokul-lise egitimi diyelim) sonrasinda demoktasi denenebilir. Bize oldukca fazla. Bu seviyeye gelenece kadar yani Osmanli ve bu tip siyasal islam'in yikimlari giderilene kadar kontrol mekanizmalari ortada olmali bunu baraj kontroluyle falan yapamazsiniz. En azindan vatandaslik puani vs.. uygulanabilir ileride.

Ozendirilecek bir yani yok. Kusura bakma renkdasim. Birak Ataturk dusmanligini, askere gitmeden ulke/cumhuriyet dusmani sempatizanlarlada tanistim, bunun icin asker olmaya gerek yok.

Özendirmiyorum ama para yoksa mecbur gidiliyor ki zaten 6 ay şu anda. Gidin, yapın, gelin, hayat tecrübesidir işte. Herkes yapıyor, yapacak bir şey yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt