GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aralik ayini pas gecmeleri sart. Yangina benzin dokmeye devam ederlerse, yeni yilin ilk 3 ayinda 20TL'yi dahi gorme ihtimalimiz var. Cunku piyasa direk 2023 yazindaki secimlere kadarki develuasyonu fiyatlayacak.

Aralık ayında faiz indirimi garanti, miktarı soru işareti. Merkez bankasının önceki ayki açıklama metninde geçiyordu zaten o günden itibaren aralık ayı fiyatlanmaya başlandı.

Zaten faiz indiricez de nereye indiricez yani, faiz haramsa, ezdirmeyeceksek yiyorsa % 0 yapsınlar, 8 olunca haram değil de 15 olunca mı haram oluyor :asd:

Aralık ayında faiz indirimi garanti, miktarı soru işareti. Merkez bankasının önceki ayki açıklama metninde geçiyordu zaten o günden itibaren aralık ayı fiyatlanmaya başlandı.

Zaten faiz indiricez de nereye indiricez yani, faiz haramsa, ezdirmeyeceksek yiyorsa % 0 yapsınlar, 8 olunca haram değil de 15 olunca mı haram oluyor :asd:

Özetle Merkez Bankasının elindeki döviz rezervlerinin de 0 lanmış olduğunu düşünürsek. Aralık sonuna kadar Dolar, Euro ve Altında ivme hep yukarı doğru olacak.

Faizle ilgili düşüncelerini ve planlarını artik dünya alem biliyor bu oynaklıgin hala devam etmesi normal degil. Artık piyasanın bu konuşmalara tepki vermemesi lazim. Sanırsam iceriden birileri bunu fırsat bilip piyasayı parmağında oynatıyor.

Faizle ilgili düşüncelerini ve planlarını artik dünya alem biliyor bu oynaklıgin hala devam etmesi normal degil. Artık piyasanın bu konuşmalara tepki vermemesi lazim. Sanırsam iceriden birileri bunu fırsat bilip piyasayı parmağında oynatıyor.
bence içeride çok zengin olan, olacak, olması gereken, olası kişiler çok fazla...

Benim tahminim Erdoğan konuşma yapmadan önce Doları bir miktar frenleyip bugün 15 TL’yi görmesin diye müdahale ettiler.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

FFhmyKvXMAo4b7n

bugün bi medikal firması sahibi bi müşterimiz geldi. bugün paramı almak için 7 saat bekledim diyor. bankalar dolar satmıyormuş. 12.40tan doları toplayan hep bankalarmış. kapanışa doğru yeni aldım doları diyor o da 13.44ten. çalıştığı banka da halkbank he, bi yandan mb dolar satıyor hemen bankalar topluyor o doları da. anlayacağınız kan emici bankalar yine devam ediyor.

bugün mb tarafından dolar sadece 500 milyon dolar, talep çok olunca bir anda geri çekmişler para yok kasada

Renkdas 1.7'ye benzin aldigin yeri soyle bizde gidelim :D 2 euro'yu asti burda, ama sukretmek lazim. Iste var, aldiginda yetiyo. Memleketimizde durumlar tam tersi hic ic acici degil. Dordmund'da yasiyan eleman dayaklik.

Az önce baktım geçerken dizel: 1.56, benzin:1.92 yani 2 değil henüz ki yeni zam geldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt