GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
freni patlamış kamyon gibiyiz.

işin kötüsü söförün kamyon kullanmayı bilmediğini yeni öğreniyoruz. 2 bin yillik devlet geleneğimiz var ama kamyon sürücüsü yok

Hay sokayim asgari ucretinize. Dolar bir ayda iki katina cikmis, butun market fiyatları iki katına cıkmış vay efendim asgari ücrete zam gelince enflasyon yükselecek. Ulan son iki ayın enflasyonu %500 zaten. Ne yapsın bu insanlar acliktan ölsün mü. Millet 1.5 lira ucuza ekmek almak icin yağmur altında saatlerce bekliyor. Asgari ücret yükselince enflasyon yükselecek. Büyük ekonomistsin bravo.

Acun'a tv programı fikri - 1 adet politikacıya asgari maaş verilsin. 7/24 canlı kamera ile 1 ay izleyelim. (özellikle ne olacak 2 domates yeriz - bolluk var diyenlerden)

Politikacıların alayı - o mecliste koltukta oturan her insan çok az maaş almalı. Alayı - atanıda tutanıda , muhalefetide iktidarıda , alayı laf. biri A der diğeri B demek için götünü yırtar. Ben kendimi bildim bileli bu böyle .

Nefret ederim politika konuşmaktan zaten ama ekonomi yüzünden herkes politik yaklaşıyor her basit şeye artık. (Zaten uzun süredir böyle) Kutuplaşma vs cabası zaten.

Ya şu tarım vs nin başındakileri oturtsan Age of Empires'a 5 dkda o ekonomiyi bile çökertir...

Adam çıkmış utanmadan 1 maaşınız var olmasa ne olur minvalinde konuşuyor. Ben dinlerken kanım donuyor; söylemekten, yazmaktan utanmıyor.

Gidişata göre yakında OHAL ilan edilir, devlet dolar ve altına erişimi kısıtlayabilir. Kanayan yaraya su dökülür, akış hızlanır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt