GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onların da çıkarı var 500 lira bile alsalar sistemin değişmesini istemezler.

Çıkarı falan yok reis doğma büyüme ordulu olarak açık yureklilikle belirteyim bizim Karadeniz halkı biraz geri zekalidir..
500 liraları geçtim milletten fındığı 25 e aldılar %90i tuccarlarda şu an fiyat 36 lira 1 tonda 11000 zarar .. Ama seçim yapsınlar temiz %40 çıkar buralardan

FHCqkoXWUAQxZn4
Elindeki delik temsili mı?

Yolumun uzerinde bir unlu mamuller vardı çay içmek için uğradım üniversite öğrencilerin uğrak yeri burası İzmir'de ve abartmıyorum etrafımdaki ergenlerin hepsinin ellerinde telefon döviz talip ediyorlar ,burslar yatınca dolarmi alsak altinmi diyorlar
Ama bir yandan bizim ünv yıllarının aksine şimdiki gençler daha pasif bence ses cikartmaktan isyan etmekten daha çok korkuyorlar çekiniyorlar bizim zamanimizda edebiyat fakültesi önünde ayda bir sol ogrenciler eylem yapardı şimdi bırak eylemi pankart bile acamaz inanılmaz şekilde sindirilmiş durumda

Söylenecek pek söz kalmadı zaten artık. Adam çıkmış bir ara yoktum o ara rezerv düşmüş falan diyor. Rezervlerimiz ekside, çok bariz ya bu.

Halkın döviz mevduatı var şu an döviz olarak ama bu halkın, devletin değil. 450 milyar dolar dış borcu var ülkenin her geçen gün de TL bazında artıyor bu rakam. Muhtemeldirki çok fazla para basıyoruz, bu şartlarda enflasyonu geçtim üretimin durması lazım bir çok sektörde.

Kıvılcım olabilecek bir şeyler lazım yoksa bu işin sonu yok.
bir refleks lazım topyekün bir refleks lazım..ama kim yapacak nasıl olacak bir belirsizlik bir sahipsizlik var sanki..ülkede medyadaki tekelleşme ile algı operasyonlarını iyi yaptılar... yıllarca özellikle bilinçsiz ve manpülasyona açık halktaki önem kesimi iyi uyuttular..ülkede azcık ses çıkaran kafasını kaldıran bir stk olsa zaten çöküyorlar..ne vatan hainliği kalıyor ne fetöcülüğü...en son tüsiadın yaptığı açıklama bile kısa sürede tu kaka yapıldı....belli ki baştaki inadında devam edecek..tek umut kaldı o da erken seçime gidilmesi..halkın gerçekten uyanması...gerçekler görebilmesi...nasıl bu yönetim şekline oy verip bu durumlara gelmemizde pay sahibi oldular ise yine oy vererek bizi bu şahıs devleti durumundan kurtulmamızda pay sahibi olmaları...

ESTONYA FERİBOTU SENDROMU
Almanya'da inşa edilen Estonya Feribotu 1994'de kıyıya yakın bir yerde su alıp yan yatarak battı. 852 yolcu öldü, 137 kişi bu kazadan kurtuldu.
Ölenlerin %98’i yüzme biliyordu.
Peki bu 852 yolcu nasıl öldü?
Feribot 28 Eylül gece 00.30’da sert dalgalar nedeniyle su almaya başladı. Su miktarının artmasıyla tahliye işlemi hemen başlatıldı. Ancak 987 yolcudan sadece 137’si feribotu terk ettiler ve kurtuldular.
Geri kalan 852 yolcu ise gemi kaptanının:
“Sayın yolcularımız, lütfen panik yapmayın; dünyanın en güçlü feribotundasınız” sözlerine kanarak su boşaltma işlemini merakla izlemeye başladılar.
Saatler ilerledikçe feribot daha da yan yattı ama 852 yolcu izlemeye devam etti. Saatler 01.50’de Estonya Feribotu tamamen sulara gömüldü.
852 yolcunun Feribotun su aldığını ve yan yatmaya başladığını görmelerine rağmen son saniyeye kadar izlemeleri psikoloji kitaplarında “Estonya Feribotu Sendromu” olarak yer almıştır. O insanların davranış şekillerine psikoloji bilimi mantıklı bir açıklama getirememiştir.
•••
Tam da şu günlerde Türkiye’de de "Estonya Feribotu Sendromu" yaşanıyor.
-"Sayın yolcularımız, lütfen panik yapmayın!.. Evet fiyatlar yükseliyor, evet ekonomideki kriz derinleşiyor, evet işsizlik yükseliyor, evet Dolar 17 TL oldu, evet fakirlik yaygınlaşıyor ama feribotun kaptanına güveniniz, batmayacağız, bizi izlemeye devam ediniz!.."

alakası yok dostum. keşke ülkemizde galatasaray gibi yönetilse.

marcao-kerem olayında menfaatleri için kulüp marcaonun arkasında durdu. devlet ise yetişmiş kaliteli vatandaşlarını batıya kaptırmaktan büyük bir keyif alıyor.

devlet ile galatasarayı kıyaslıyoruz madem ülkedeki hiç bir kurum, bu sene ki avrupa başarımıza yaklaşacak işler yapamadı. ezildikçe ezildik, silindikçe silindik.

daha iki gün önce başkan yardımcısı kendi iradesiyle istifa edip yönetimi bizzat başkanı eleştirdi. yanlış yoldayız diye...

galatasarayın başında elinde "somut" hem yerel hemde uluslararası alanda başarı elde etmiş bir hoca var.

galatasaraydaki her oyuncu oynayan, oynamayan herkes sahada elinden geleni yapar. takımı sonsuz bir aidiyetle severler ama maalesef ülke için aynısını söyleyemeyeceğim.

Ne olusa olsun Galatsaray bu ulkede ki Demokrasiyi en iyi uygulayan kurum/vakif/camia'dir. Bu hep boyle olmustur. Bu klubun basina diktator gelmedi mesela (bknz Aziz Yildirim) deneyen oldu mu ? Evet. Aninda al-asagi edildi (bknz: A.Polat) el altindan uyelik denemeleri vs.. Lise'ye ne kadar kizsakta, elestirsekte, o kulturun getirdigi bir duzen var ve o duzen bir sekilde Demokrasiyi ve aydinligi koruyor. Zamaninda .... korudu gibi...neyse bakanlik/kurum ismi vermeyelim. Evet aralarinda dinazorlar oldugu genclerde var. Bazen acikcasi o dinazor dediklerimizin fikirleri de onemli olabiliyor cunku bizim bilmedigimiz bazi diger dinamiklere hakimler. Neyse. gunun sonunda Fatih Terim ustunden tum camiayi elestirmeyi dogru bulmuyorum.

Bir Baskan oy cokluguyla secildi ve o baskan'in tercihi Terim (veya X kisi) ile calismakti zaten bunu daha gelmeden de soylemis. Demokrasi geregi ilerleyen sureci izliyoruz suanda. Burada bir alaka yok ayrica Terim'de kalifiye bir insan amcasini/dayisini/yigenini getirmiyor boyle bir pozisyona. Sabaha kadar elestirin ama bu konuda degil, neyse devam edelim.. Kafasina gore Baskan ya da yonetici atamiyor kimse. Eger klup basarisiz olursa bunun hesabini Baskan ve yonetiminden sorarlar ve sonucunda ona bagli tum idari isimlerde sorgulanir. Bu modeli suan Turkiye Cumhuriyet'i uygulayamiyor cunku kontrol mekanizmasi yok. Hesap verilen bir mecraa yyok cunku Gucler Ayriligi ilkesi coktaaaannnn bitirildi. ABD'de baskanlik var ama cok keskin gucler ayriligi var, bu Ingiltere'de de boyle Hollanda'da (kralliklari ornekliyorum). Ama bizde veya Rusya'da bu boyle degil. Cunku egitimsiz toplumlarda Demokrasi evrim gecirip diktatorya/mutlak oligrasik duzen olusuyor.. Galatasaray'da bunu oyle kolayca yapamazsiniz o yuzden "onune gelen" uye olamiyor. Belirli bir kulturun temelinden gelme sarti veya camiaya belirli bir sure yuksek seviyede hizmet etmis olmak gerekiyor (Terim).

Sunu elestirebiliriz, Baskanlarin sebep oldugu maddi erozyona ve hesap sorulamamasina (birey olarak) bununda sebebi camialar degil Devlet'in vakif/cemiyetler ozelindeki bir yasasinin olmamasi. Bu yapilirsa goruruz bakalim kac aday cikiyor bundan sonra. Haa bu yapilir mi ? Hayir. Cunku ulke olarak etik degerlerden bihaberiz ve bitik durumdayiz. Dusunsenize, Ali Koc gorevden ayriliyor ve yaptigi tum yanlisliklarin bedeli isteniyor :) Hahaha yazarken guldum.

Kaç yıl oldu hala gözünde büyütüyorsun.
Bunların politika uygulayacağı bir kapasitesi yok. Planlama yapacağı bir zekası yok. Zaten bu yetkinliği taşıyan adamın orada durmayacak kadar şerefi olur. O makamlar için şerefe lüzum da yok.

Az bucuk olanlada bunlara ait degildi malum sahsa biat edenlerdi. Zaten bunlarin egitimlileri onlardi :) Sistematik duzende egitilip salindilar.. Yani egitildiler. Bunlar degil :) Hic degil... Simdi onlari terorist bu kardesleri de yonetimde. Acziyetin binbir yuzu. Ekonomi basina alakasiz profilleri getiriyorlar cunku kimse yok.

Cuma günkü 2.5 milyar dolarlık satışla, Aralık başından bu yana eritilen rezerv 10 milyar dolara ulaşmış...

20 tl yi cabuk gecti Euro

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt