GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim anlamadığım Tayyip sürekli faiz sebep enflasyon neticedir diyor, ama ABD'de ve Almanya'da faizler çok düşük hatta eksilerde olmasına rağmen enflasyon son 30-40 yılın zirvesinde. Buradan bile kendi tezinin saçma ve yanlış olduğu anlaşılıyor mesela ama inatla devam ediyor.

Benim anlamadığım Tayyip sürekli faiz sebep enflasyon neticedir diyor, ama ABD'de ve Almanya'da faizler çok düşük hatta eksilerde olmasına rağmen enflasyon son 30-40 yılın zirvesinde. Buradan bile kendi tezinin saçma ve yanlış olduğu anlaşılıyor mesela ama inatla devam ediyor.

cimer'e şikayet ettim seni cumhurbaşkanına hakaretten. reis ne diyorsa doğrudur onun tezine nasıl saçma ve yanlış dersin?

İşi bıraktım, annemlerin evine yerleşerek 2500 liralık kiradan, yaklaşık 450 lira aidattan, 2500 liralık mutfak, doğalgaz, elektrik, internet, su ve temizlik malzemesi masrafından, 650 liralık aylık benzin masrafından kurtuldum. Ayda 7500 TL elime geçiyordu. Elde 900 TL kalıyordu. O da ekstra bir masraf sağlık, evde tamirat, arabada arıza vs çıkmazsa. Sosyal hayat ve tatile para ayırmak hayal zaten. Şimdi genel sağlık sigortası primi ve cep telefonu faturamı ödeyerek, şehir merkezinde olduğum için ailem ve arkadaşlarımla daha fazla vakit geçirerek ve en azından iş stresi olmadan yaşıyorum.
İşte örnek aldığım insan profili 7.000 gün prim ödeme ve 25 yıl sigortalılık süresini dolduracağım 6 yıl sonra emekli ikramiyesi ve tazminatı almaya hak kazanır kazanmaz (gerçi bu ikramiye ile önceden çok rahat bir ev alınıyordu şimdi o paraya en düşük sıfır araba bile gelmiyor) ben de bu şekilde işi bırakacağım şuan 37 yaşındayım o zaman 43 yaşında olacağım normalde 60 yaşında maaş bağlanacak o yaşıma kadar çalışmaya hiç niyetim yok kalan 17 yılda maaşsız geçineceğim artık bir şekilde kafama göre bir şeyler yaparım geçim derdin olmayacak zevkine çalışacaksın karnımızı bir şekilde doyururuz sonuçta ülkede kimse açlıktan ölmüyor sağlık olsun zaman özgürlüğü ve ekonomik özgürlüğü kazanmak çok önemli sevdiklerinle istediğin şekilde vakit geçirebilmek, istediğin zaman istediğin yerde bulunabilmek ve istediğini yapabilmek gibisi yok diğer taraftan 10 yıl emekli maaşı alabilmek için 40 yıl çalışıyorsun. Sevdiğin, serbest ve çalışma saatleri esnek bir iş olsa neyse karın tokluğuna çalışmak zor iş. Umarım ülke olarak bir an önce ekonomik refaha kavuşuruz. Dolar düşer, gıda, ev ve araba fiyatları düşer inşallah.

eskiden hafta sonu gezerdik gece gezmeye çıkardık paramız vardı cebimizde şimdi sadece eve mutfak malzemesi almak için yaşıyoruz
sosyal hayat denen birşey kalmadı Halen birileri çıkıp malum kişiyi savunuyorsa bu cehaletin göstergesidir. Fix sözler başka kim varki?
Biz kuyruklara girdik kuyruklar şimdide var ekmek benzin kuyrukları doldu taşıyor başka kim varki ?

Kim olursa olsun ne farkeder ki bu gün hükümette x parti değil benim oy vereceğim y partisi olsaydı ben y partisinin karşısında kim varsa ona oy kullanırdım ama maalesef ülkede takım tutar gibi parti tutuluyor hayır bu iktidardan nemalanan kesime birşey demiyorum hadi onların çıkarı varda şu iç anadolu ve karadenizde ki reis reis diye ölen kesmi cidden anlamıyorum otopsi yapsak beyin çıkarmı merak ediyorum
Ülkede ne yazık ki çoğu cahil kesim futbol takımı tutar gibi, din tutar gibi siyasi parti tutuyor. Biz nasıl Galatasaray yense de yenilse de şampiyon olsa da olmasa da yine Galatasaraylıyız diyoruz, nasıl ki Elhamdilüllah müslümanız diyoruz bu malum partiyi destekleyenler de sanki anadan babadan oğula geçmiş gibi fanatik bir şekilde partiyi destekliyorlar affedersin ağızlarına mıçsalar bile yine o partiye oy verirler diğer taraftan ülkenin sağcı kesminde aşırı bir sol antipatisi var solcu lafını duyunca hemen terörist, bölücü, devrimci, komünist, dinsiz akıllarına geliyor halbuki alakası yok solcu demek Atatürkçü, yenilikçi, çağdaş ve ilerici demek, ekonominin daha iyiye gideceği insanlığın refahını ön planda tutan bir sistem demek ama gel de anlat sen bunu sağcı kesime deveye hendek atlatmak bile daha kolay inan yav 15 yıldır sağ parti var da şuan ne haldeyiz bir de solu deneyelim ama ülkede kemik çoğunluk sağcı bunlardan sola kayma olmadan sol hayatta kazanamaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt