GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bist 2 ayda kazandırdığını 2 günde geri verdi cuma günkü %10 kaybın ardından bugün de %10'a yakın kayıp nereye kadar gidecek bu düşüş böyle millete zararına sattırmaya zorluyorlar sanırım Türk hisselerini

Pek saklamaya gerek yok ama içinde bulunduğum çevre düne kadar azılı AKPliydi. Ki aralarında daha hala destek olanlarin sayısı çok. Malum, bizim burada yurtdışında tuzumuz kuru ve bu sebepten bunuda anlayabiliyorum.

Ama gel gör ki kendi ailemde dahil çatırdamalar başlamış. Ya hu nekadar ikamet etmesemde Türkiyemin durumunu dışarıdan boyle gormek bir vatan evladını üzer arkadaş.. Ulkemiz bu durumu hak etmiyor. Ya mevcut hukumet reform suresine girip dunyanin saygisini ve güvenini tekrar kazanmasi icin ugrasacak (cunku en buyuk sorun güven olarak durmakta), ya da yol vereceğiz ve yeni bir vizyon ve misyon sahibi hukumet seçeceğiz.

Pek saklamaya gerek yok ama içinde bulunduğum çevre düne kadar azılı AKPliydi. Ki aralarında daha hala destek olanlarin sayısı çok. Malum, bizim burada yurtdışında tuzumuz kuru ve bu sebepten bunuda anlayabiliyorum.

Ama gel gör ki kendi ailemde dahil çatırdamalar başlamış. Ya hu nekadar ikamet etmesemde Türkiyemin durumunu dışarıdan boyle gormek bir vatan evladını üzer arkadaş.. Ulkemiz bu durumu hak etmiyor. Ya mevcut hukumet reform suresine girip dunyanin saygisini ve güvenini tekrar kazanmasi icin ugrasacak (cunku en buyuk sorun güven olarak durmakta), ya da yol vereceğiz ve yeni bir vizyon ve misyon sahibi hukumet seçeceğiz.
Istifa da bir hizmettir ibo. Uğraşmaya gerek yok.

100 kusur milyar tl vergi kaybi bu. Ne yapacaklar bol bol para basacaklar. Enflasyon 500leri görür herhal. Tüik elemanlarına kolaylık diliyorum isleri zor.
Büyük şirketlerin affedilen vergi borçlarına kıyasla bu vergi kaybı ülkeyi etkilemez.

şuan 500 TL ve 1.000 TL banknot basılsa kimse yadırgamaz.

5-10 liranın işlevi kalmadı hatta şöyle söyleyeyim sabah simit aldım, 10 lira verdim ve gayri ihtiyari olarak dönüp arkama devam ettim. abicim para üstü almadın dedi.

harbi 10 liraya ne alabiliyoruz ki artık :unsure:

5-10 liranın işlevi kalmadı hatta şöyle söyleyeyim sabah simit aldım, 10 lira verdim ve gayri ihtiyari olarak dönüp arkama devam ettim. abicim para üstü almadın dedi.

normale dön artık.

Almanya'da Naziler başa geçmeden önce o kadar çok para basılıp para değersizleştirilmiş ki insanlar ekmek almak için fırınlara el arabalarıyla para götürüyormuş. Bundan yaklaşık 80 sene sonra uzmanlık alanının ekonomi olduğunu iddia eden diplomasız kişi Nazi öncesi Almanya'nın ekonomi politikasını dine uydurup yine aynı şeyleri deniyor. Ne diyelim. Bazı şeylerin değerini anlayabilmek için böyle kafamıza vurula vurula öğretilmesi gerekiyordur belki de.

Şu ana kadar iyi kötü çalışıp bir ev, araba veya döviz birikimi olanlar bir süre daha idare edebilirler, ya yeni işe başlayan,sıfırdan başlayacak olan, henüz öğrenci olan ve ileride ailesinden destek alma imkanı olmayanlar ne yapacak? Mesela tıp fakültesi öğrencilerinin çoğu TUS’a çalışmaktan vazgeçip Almanca kursuna gidiyor. Mühendis vb meslek grupları da bunu yapıyor. İmkanını bulan, imkan yaratan gidecek. Geriye sadece zenginlere ve yabancılara ucuza hizmet veren mutsuz insanlar kalacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt