GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yav o iş öyle kolay değil.

Kaç kişi izliyor 100 puan düşer dolar 18 olur demiş adam, bariz manipulasyon onun yaptığı.
valla bilmiyorum knk ben gördüğüm yorumları atıyorum buraya sadece. Desteklediğim veya desteklemediğim için değil, böyle düşünen de var demek için. Sizde yorumluyorsunuz

Tavuk döner dürüm ve ayrana 30 TL verdim ya la

Kombineli dönemde inerdik kadıköye arkadaşla - BJK iskelesinin oradaki büfede iskender sosu tavuk döner dürüm yapardı (5.50 TL idi) çakardık 2 şer tane , Karaköy Vapuru > Tünel > taksimden metro > stad ...

Drogba Sneijderli kadroyu izler evimize dönerdik....hey gidi ya... Tavuk döner dürüm bana hep bunu hatırlatır.

MB'nin bugün faizi arttırması veya azaltması mumkun değildi zaten. Sabit birakmak zorunda kaldığı son toplantısı bu olabilir.

SM-A325F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Politika faizine Mayis'tan once dokunmayi dusunmezler (ne asagi ne yukari). Zaten piyasadaki pratik faiz %20'nin uzerinde. Ustelik MB'nin pratik faizi. Tum bankalarin mevduat faizleri (normalde MB'nin politika faizinin 1 puan alti olur) %18'den basliyo nerdeyse.

19 Aralık dolar kuru 16 tl fiyatı 255tl

19 Ocak dolar kuru 13,50 TL fiyatı 405 tl

Ekli dosyayı görüntüle 148020

Ekli dosyayı görüntüle 148021
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bez fiyatları ağzımıza sıçtı ya. Prima pure protection kullanıyorduk, şu anda çocuk 18 aylık, doğduğunda 49 lira falandı paketi. En son 150yi geçti sanırım.17 tane bez var içinde. 2-3 ay önce de ismini değiştirmişler Harmonie yapmışlar ama kalite inanılmaz düşmüş. İsimle birlikte kalite de düşmüş. Fiyata zam yapmamak için, hatta bir miktar düşürmek için. Sızdırdı 1-2 kere. Preimium care kullanıyoruz şu anda. İnternette eski ismiyle satılan Pure Protectionların paketi 280 lira falan.

Aptamil mama da Aptamil bayisi eczanelerde 900 gr 60 liraydı şu anda 180 lira. Marketlerde falan 220-250 bandında.

sonunda geldi elektrik faturası , 35 gün (5 haftalık) : 395 TL

eskisine göre haftalık ortalama aşağı yukaru 50-60 aralığından 80 TL gibi oldu. Ki zam açıklığından beri son 3 hafta evde keyfi hiç bir şey çalıştırmıyoruz.

Birim fiyatlarına bakınca bu 150 ve üstü dedikleri 175 ve üstü gibi olmuş. (düşük birim fiyat 0.965 , yüksek 1.29 ) - eski zam öncesi faturalar 0.74 idi bu.

şimdi acaba diyorum bu faturanın 2 haftası zam öncesi , 3 haftası zam sonrasına göre mi çıktı (ve birim fiyat ortalaması o yüzden mi 0.965 ve 1.29 oldu çünkü zam açıklamasında 1.37 ve 2.06 diye açıklandı.

Faturayı kesen adama sordum biliyor musun diye - herkes farklı söylüyor dedi bende bilmiyorum dedi ama çalıştığı AYESAŞ içinden onlara sızan bilgi Mart 2022 de tekrar zam geleceği...

sonunda geldi elektrik faturası , 35 gün (5 haftalık) : 395 TL

eskisine göre haftalık ortalama aşağı yukaru 50-60 aralığından 80 TL gibi oldu. Ki zam açıklığından beri son 3 hafta evde keyfi hiç bir şey çalıştırmıyoruz.

Birim fiyatlarına bakınca bu 150 ve üstü dedikleri 175 ve üstü gibi olmuş. (düşük birim fiyat 0.965 , yüksek 1.29 ) - eski zam öncesi faturalar 0.74 idi bu.

şimdi acaba diyorum bu faturanın 2 haftası zam öncesi , 3 haftası zam sonrasına göre mi çıktı (ve birim fiyat ortalaması o yüzden mi 0.965 ve 1.29 oldu çünkü zam açıklamasında 1.37 ve 2.06 diye açıklandı.

Faturayı kesen adama sordum biliyor musun diye - herkes farklı söylüyor dedi bende bilmiyorum dedi ama çalıştığı AYESAŞ içinden onlara sızan bilgi Mart 2022 de tekrar zam geleceği...

Boğaziçi Elektrik 35 gün 321 TL. bende de. (Düşük kademe 0.948 , Yüksek kademe 1.2502)

siz sigarada mı kaldınız , ben antilop avına gidiyorum 4 günde bir

Şaka bir yana hep dediğim gibi sigara ve alkole gelen zamma hiç üzülmem - az tüketmesini öğrenmemiz gereken şeyler. (zam amacı caydırma değil tabii ki de)

Durum artık böyle :

Usd önümüzdeki hafta 14 seviyesini kırarsa şaşırmam. Tüm hazırlıklar tamam gibi. YTD

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt