GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani 2 sene önce 350 bin lira olan ev, konut kredileri düşünce 500-600 olmuştu... 2 sene boyunca hem dolar hem de krediler tekrar yükseldi ve o 350 binlik evler şimdi 1,5-2 milyon oldu.. Şimdi konut kredisini yine düşürdüler ve dolar da yine yükseleceğine göre o evler 2,5-3 milyon olacak.. Ben böyle anladım..
2 sene öncesine bile gitmeye gerek yok.

26 Kasım'da aldığım ev 2 ay sonra 2 katı fiyatına yükseldi. Nerden mi biliyorum? Alt katımdaki daire ben evi aldıktan 2 ay sonra benim evin 2 katına satıldı da oradan biliyorum. İşin ilginci alan var ve yatırım için alıyorlar.

Devlet fırsatçılık yapıp konut fiyatlarını anında yükseltenlere sarı siteyi takip edip saplayabilir.
Mümkünatı yok bir şey yapabilmelerinin. Nasıl ayrım yapacaksın iyi niyetliyle kötü niyetliyi?

Mesela ben şuan 1.000.000 TL'lik ev alacağım. Elimde 400.000 TL nakidim var, oturmuş olduğum evi de 600.000 TL'ye satışa çıkardım kafa kafaya alıyorum istediğim evi diyelim. Evi alacak olduğum kişi evi 1.500.000 TL'ye yükseltti. Doğal olarak ben de evimi 1.100.000 TL'ye yükseltmek durumunda kaldım.

Evimi 1.100.000 TL'ye yükselttiğim için benim suçum ne bu işten? Yükseltmezsem alamıyorum istediğim evi.

Mümkünatı yok ayrım yapabilmelerinin. O yüzden sarı siteden herhangi bir yaptırım yapmaları mümkün değil.

22035_816x432.jpg

Forumda Altın & Döviz & Borsa ile ilgili arkadaşların sayısı az değil. Altın & Döviz & Borsa gelişmeleri hakkında konuşabileceğiniz genel bir konunun eksikliğini farkettim ve açma gereksinimi duydum.

Bu konu altında Altın & Döviz & Borsa hakkındaki haberleri, anlık gelişmeleri kısacası Altın & Döviz & Borsa hakkında sohbetinizi burada yapabilirsiniz.

Anlık durumlar;

Gram Altın: 909.7170 TL
Dolar: 15,24 TL
Euro: 16,09 TL

14.83 ten bozdurmustum dun artacagi belliydi zaten

lan ev alacak olsak faiz indiriyorlar evin pesin fiyati artiyor boyle mallik gormedim
vala abi eskiden arkadaslarla oturdugumuzda nereye gidelim ne yiyip içelim muhabbeti döndürürken bugün hesap kitap, ekonomi konusuyoruz. zorunda mıyım ben bunları takmaya ya. gencliğimizi si**ler tabiri tam olarak cuk oturuyor bu olan gelişen meselelere. nası düşünemiyorlar bunları çıldıracağım gercekten ya. bi tane kafası calısan adam yok mu etrafında bu adamın. ulan kazaılan parayla ayı zor getirirken aylık 15 20bin kredilere mi girecek bu insanlar.. düşün düşün çıkamıyosun işin içinden. 900binlik ilanları 1.5m yapmıslar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt