GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TRT Bandrol Ücreti Arttırıldı:

-Cep telefonlarında %10’dan %12'ye,
-Radyolu kulaklık, radyolu koşubandı ve benzerlerinden %8’den %14'e,
-Tablet ve bilgisayarda %2’den %4'e
-Uydu alıcıları, TV kutularında %10'dan %12'ye,
-Kara taşıtlarında %0,4’den %0,8’e,

yükseltilmiştir.

henüz açıklandı mı bugün için ? 26 mayıs diye biliyorum toplantıyı - sabit tutmuşlardır gene diye çok bakmadım ama genelde 14:00'te oluyordu.

Faiz indirimini üretim yerine betona-arabaya kullandırıp enflasyonun düşeceğini ticari hayatın canlanacagini sandılar.. Faiz indirimi bizim gibi ülkelerde an itibariyle intihardır.. Dağıtılan ucuz krediler şişen bir balonu daha da sisirmekten başka bir boka yaramıyor..Yaw şunu lise ergenleri bile anlamısken ülkeyi yönetenlerin hala anlayamamasi akıllara ziyan..Eğer anlayıp da bir şeylerden nemalanmak icin bilinçli yapılıyorsa zaten ustune konuşacak birşey kalmaz

Faiz indirimini üretim yerine betona-arabaya kullandırıp enflasyonun düşeceğini ticari hayatın canlanacagini sandılar.. Faiz indirimi bizim gibi ülkelerde an itibariyle intihardır.. Dağıtılan ucuz krediler şişen bir balonu daha da sisirmekten başka bir boka yaramıyor..Yaw şunu lise ergenleri bile anlamısken ülkeyi yönetenlerin hala anlayamamasi akıllara ziyan..Eğer anlayıp da bir şeylerden nemalanmak icin bilinçli yapılıyorsa zaten ustune konuşacak birşey kalmaz

Hocam Venezuela'nın (Arjantin'i çok araştırmadım) ekonomik tarihini (son 10 yıl) inceleyen hekres ekonomist olsun olmasın şu an ki benzerliği kurabilir - bizde mantalite değişmez ise Hiper kelimesini daha da yüksek sesle dillendirecektir işten çok daha iyi anlayanlar.

ülkyei yönetenlerin akli dengesi yok bu konuda - ya güç sarhoşluğu ya güçten düşünce kaçıp rahat hayat sürme artık ne dersen de. 80 Milyon + insanının olduğu bir yer üretemiyorsa ve bunun nedeninin zemininde alınan kararlar ve umursamamazlık varsa ...

Adamların yıllar önce benimsediği ekonomi politikası zaten betona ve asfalta dayalı. Konut fiyatlarının artmasına üzülmüyorlardır eminim.

Galatasaray Bir His Takımıdır.

%156 enflasyonun olduğu yerde 14 faiz olmaz. çok büyük bir artış yapılması lazım onu da yapmazlar.

%156 enflasyonun olduğu yerde 14 faiz olmaz. çok büyük bir artış yapılması lazım onu da yapmazlar.

Yapılması gereken o bile olsa - ağızdan çıkan laflar / masada üretilen göz parıltılarına neden olan modeller fasa fiso olduğu anlaşılır. Bile bile yapmazlar.

Hatta meraktan bir daha sorayım - bu kur korumalı hesap olayına dövizini yatırmış olan var mı ? bu 3 6 9 aylarda vadesine göre "hazine" ödeme kısmı çat diye sorgusuz sualsiz , başvurusuz onsun bunsuz oluyor mu çok merak ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt