GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Biz diyoruz Togg, siz diyorsunuz Torusss.

Gram Altın: 1.262,38 TL
Çeyrek Altın: 2.086,06 TL

Dolar: 19,48 TL
Euro: 21,54 TL

ENAG, yıllık enflasyonu yüzde 105,19 olarak açıkladı.

Açıklanan verilere göre nisan ayında tüketici fiyatları yüzde 4,86 arttı.

Ocak-Nisan dönemi enflasyon oranı ise %29.27 oldu.

Son düzenleme:
Hazine Bakanı Nebati: Bir vizeye bir ülkenin geleceğini değişmeye hazır olan bir güruh var

1683095667588.webp

Cari açık böyle artmaya devam ederse sonumuz hiç iyi olmayacak. Hükümet değişsin veya değişmesin birilerinin acı reçete uygulaması gerekecek ve kemer sıkma politikasına geçilecek. O zaman anlayacak halkımız ne kadar kötü olduğunu ekonominin. Şu an piyasaya ora akıtmaya devam o musluk kesildiğinde göreceğiz lale devri bitmiş olacak.

Cari açık böyle artmaya devam ederse sonumuz hiç iyi olmayacak. Hükümet değişsin veya değişmesin birilerinin acı reçete uygulaması gerekecek ve kemer sıkma politikasına geçilecek. O zaman anlayacak halkımız ne kadar kötü olduğunu ekonominin. Şu an piyasaya ora akıtmaya devam o musluk kesildiğinde göreceğiz lale devri bitmiş olacak.
Hala anlamamış mı halk ekonominin ne kadar kötü olduğunu

Kıbrıs'ta dün markete gittik

1 kilo kıyma - 340
1,1 kilo kuzu şiş - 440 TL

Toplam 780 TL tuttu. Kasaya geldik, hanım dedi ki boşver almayalım gidip dışarıda yiyelim bu nedir böyle dedi. Döndüm bıraktım kasaba etleri

Dışarıda yediklerimiz
1 Çorba
4 Lahmacun
1 Adana Dürüm
1 Servis Tantuni
2 Kola
1 Ayran

635 TL

Hadi biz arada gidip yiyip içiyoruz da, abi millet ne yapıyor ya. Nasıl olacak bu iş çoluğu çocuğu olan asgari ücret çalışan baba nasıl ev geçindirecek.

Not: keşke markettekini alsaymışız en azından et yerdik

Alt alta iki postta iki herif var bi birine bak bide diğerine.
Biri çok saygınlığı olan konuşurken bile huzur veriyor, diğeri mahalle kahvesinde nereye gidiyon yeğenim dese şaşırmayacağın tiynette.

Abi yok ya ülke insanı bazı şeyleri hakediyor da toplum angut giye %50-1 kişi niye bunu çekiyor bu hak olamaz gerçekten bak.
Üzülüyorum yav. En güzel dönemlerimiz hadi en güzeli geçtim dünyanın en değerli şeyi olan zamanımız elimizden alınıyor, bunun geri dönüşü yok arayı kapatayım deme gibi bir olay da yok.

Kıbrıs'ta dün markete gittik

1 kilo kıyma - 340
1,1 kilo kuzu şiş - 440 TL

Toplam 780 TL tuttu. Kasaya geldik, hanım dedi ki boşver almayalım gidip dışarıda yiyelim bu nedir böyle dedi. Döndüm bıraktım kasaba etleri

Dışarıda yediklerimiz
1 Çorba
4 Lahmacun
1 Adana Dürüm
1 Servis Tantuni
2 Kola
1 Ayran

635 TL

Hadi biz arada gidip yiyip içiyoruz da, abi millet ne yapıyor ya. Nasıl olacak bu iş çoluğu çocuğu olan asgari ücret çalışan baba nasıl ev geçindirecek.

Not: keşke markettekini alsaymışız en azından et yerdik

Şuan hakikatten dışarıdan yemek daha mantıklı olmaya doğru gidiyor.
Sabah bir ara kalkıp alkıma nereden düştüyse pide yaptırayım diye düşündüm ailecek yesek 1 kilo kıyma ve soğan alalım dedim.
320+25 =345 TL, fırın da tanesini 10 liradan yapıyor 8 tane falan çıksa 445 TL tutuyor.
:asd: :asd: wc’den yatağa dönerken boşver ya dedim dışarıya gidip 4 kişi ayranıyla birer porsiyon yiyip (4 tane) gözümüzü de doyurursak :asd: 340 tutuyor. 3 porsiyon fazla yemek için uğraşmaya değmez olayına geliyor.
Çöp ettiler ekonomiyi ya ne diyeyim.
Daha bir sene önce bir kahvaltıyı 150 liraya hallederlerken 450 liraya çıkmadı içlerini acıtmaya koyun yiyin diyorlar.

1994 Model Renault Toros marka bir aracın 4 yıl içindeki fiyat değişimi.

Ekli dosyayı görüntüle 199896

2019 Aralık ayında 3611 TL maaş almışım. En üst fiyattan hesaplarsak neredeyse 4 maaşımla 1 Toros alıyormuşum.

En son Mart ayında 15 küsür maaş almışım, şu an 10 maaş lazım Toros almak için. Otomobil sektörü çok boktan bir sektör oldu. Bir pandemi çıkardılar, sonrasında çip krizi derken uçtu gitti fiyatlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt