GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yastık altındaki altın, pırlanta ... için çalışma yapıyoruz diyor.

belirli bi kesim faiz haram diye almak istemiyor ama parasını bunlarda tutuyor bunlar icin getirin bankaya koyun diye biseyler yapabilirler
Alınan Altının eritilip, yeniden işlenmesi gibi konulara bile çalışıyoruz. İlerleyen günlerde açıklayacağız dedi. Bakalım ne çıkacak. Bir hata daha yaparlarsa ülkece geçmiş olsun.

belirli bi kesim faiz haram diye almak istemiyor ama parasını bunlarda tutuyor bunlar icin getirin bankaya koyun diye biseyler yapabilirler
Zamanında bunun için altın hesapları reklamı çok yapıldı, cumhurbaşkanı bile kaç defa mitinglerde, canlı yayınlarda getirin yatırın dedi ama etkili olmadı. Bence güven verilip, başka destekler teşvikler açıklanmalı

Zamanında bunun için altın hesapları reklamı çok yapıldı, cumhurbaşkanı bile kaç defa mitinglerde, canlı yayınlarda getirin yatırın dedi ama etkili olmadı. Bence güven verilip, başka destekler teşvikler açıklanmalı
valla yastık altına altın para saklamanın ülkeye ne faydası var kendıne ne faydası var anlamıyom sonra haberlerde okuyoz bilmem kac altını calındı dolandırıldı koy bankaya dolasıma iste hem ekonomi canlansın hem paran güvende olsun.

bu milletteki geri kafalılık beni bitiriyor

Abi öyle güvensizlik var ki görüyorsunuz millet hemen yayınlanan metinden cımbızla bişey çekip kaos yaratıyor. Bu böyle gitmez, artık halkın kendilerine güvenmediğini görmeleri lazım, seçim için en erken tarihi almalılar

Bana kalırsa 2-3 ay civarı böyle gideriz sonrası yine muallak olacak, yine millet pozisyonlarını farklı almaya bakacak. Ek kararlar gelmezse yine uçuşa geçmemek içten değil ve bu sefer ki 2 gün önceden de yıkıcı olur, komple ülkeyi kırar geçer

Abi öyle güvensizlik var ki görüyorsunuz millet hemen yayınlanan metinden cımbızla bişey çekip kaos yaratıyor. Bu böyle gitmez, artık halkın kendilerine güvenmediğini görmeleri lazım, seçim için en erken tarihi almalılar
manipülasyon cok yav hala ekside aptal gibi tlde olanlar faydalanmayacak diye gülüyorlar

Evet bakanı dinledim ,resmi gazete açıklama metnini anladığım kadarıyla okudum.

politik mesaj kısımlarını geçiyorum ,paket açıklanmış yeni bir şey gelmiş başka yerlere çekilmemeli konu,orda yanlış yaptığını düşünüyorum. halk kendi içinde politika konuşmamalı ve bunun üzerinden birbirine saygıyı yitirip taraf olmamalı düşüncesinde bir insanım. Hiç gerek yok o kısma - geçtim.

Birincisi kur farkını ödeyecek kısmın Merkez Bankası olduğunu gördük - hazine değil.

Benim anladığım (lütfen yanlış anlamış isem yanlış anladığım kısmı alıntı ile düzeltin beni):

Her hesap 1 kere yararlanabiliyor bu paketten (Bundan emin değilim - yani her kişi bir defalık mı yoksa her seferin hesap mı açmak gerekecek)

Senaryo 1:
Döviz hesabın var. Diyorsunki ben bu paketten yararlanmak istiyorum - vadeni cartını curtunu seçiyorsun ve Dolar hesabın TL ye dönüşüyor:
- Politika faizi neyse ya da ne oranda değişmiş ise normal olarak o faizi alıyorsun
- Kur yükselmiş ise oradaki "kar" ın eklenerek normal faizli meblagnın farkını Merkez Bankası sana ödüyor.

Senaryo 2:

TL var elinde, yararlanmak istiyorsun. O gün Merkez bankası ne kur fiyatı belirlemiş ise saat 11de - o kura göre ne kadar dolara denk geliyorsa o şekilde dolara dönüşüp oradan TL'ye geri dönüşerek (Senaryo 1 deki pozisyona gelerek) işleme giriyor.

Genel olarak doların TL'ye dönüşmesi ülkede ve TL tutulmasını amaçlayan bir anlayış (yanlış değil - normal böyle arzulanması)

Çıkardığım sonuç:
- Dolar hesapların TL ye dönüşmesi - kurun dengeli ya da düşük olması hedeflenmesi
- Merkez bankasına bu şekilde dolar getirisi olması (Her gün belirlediği kur ile vatandaşın dolarını alacak ya da TL'sini dolara cevirerek alacak) - kısaca mekrez bankasına içeriden döviz kaynağı olmuş gibi olacak (?)

Yanlış anladığım bir kısım var mı ?

Bana kalırsa 2-3 ay civarı böyle gideriz sonrası yine muallak olacak, yine millet pozisyonlarını farklı almaya bakacak. Ek kararlar gelmezse yine uçuşa geçmemek içten değil ve bu sefer ki 2 gün önceden de yıkıcı olur, komple ülkeyi kırar geçer
bide malıye bakanı canlı yayında olmasa bu teblig yayınlansa bunun olusturacagı kaosu bi düsün

Alınan Altının eritilip, yeniden işlenmesi gibi konulara bile çalışıyoruz. İlerleyen günlerde açıklayacağız dedi. Bakalım ne çıkacak. Bir hata daha yaparlarsa ülkece geçmiş olsun.

nebati altınları eritip bilyeye çevirecek, sonra yağmur suyu deposuna basınçlı suyla transfer edecek

"bu uygulama kapsamında açılan türk lirası mevduat veya katılma hesapları bu maddenin ikinci fıkrasında belirtilen destekten bir defaya mahsus olarak faydalanabilir."

bu madde de her vatandas bir kere yayinlanir diye birsey demiyor ki, her hesap bir kere faydalanir diyor, vadeli hesap vade sonunda kapanir, sisteme tekrar girmek icin yeniden acilir yararlanilmaya devam edilir.

Necmettin batırel hoca bu konu hakkında ne düşünüyor gören var mıydı

"bu uygulama kapsamında açılan türk lirası mevduat veya katılma hesapları bu maddenin ikinci fıkrasında belirtilen destekten bir defaya mahsus olarak faydalanabilir."

bu madde de her vatandas bir kere yayinlanir diye birsey demiyor ki, her hesap bir kere faydalanir diyor, vadeli hesap vade sonunda kapanir, sisteme tekrar girmek icin yeniden acilir yararlanilmaya devam edilir.
Covid kararları da böyle saçma sapan açıllanmıştı, millet acayip acayip şeyler çıkarmış

Covid kararları da böyle saçma sapan açıllanmıştı, millet acayip acayip şeyler çıkarmış
sistem iki ayaklı tl cinsinden bu sisteme gececekleri hazine karsılıcak döviz cinsinden dahil olanları tcmb

ama bunu bile düzgün acıklayamıyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt