GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçimin hemen ardından söylemiştim her şey kazanılmak üzere planlanıp vaatler uygulanınca olacaklar kaçınılmazdı. Ülkede zaten ekonomik olarak ip üstündeyken daha da ekstra yükler getirilirse bunlar yine verdiği insanların cebinden çıkacaktı o yüzden şaşırmıyorum.

Bunda da muhalefetin suçu mu var diye kızmayın ama eytyi diline dolayan başta Fox TV ve kemal Bey'i, en düşük memur maaşı 20 kusur bin olmalı diyen Fox TV ve kemal Bey'i saygıyla anıyorum. Asgari ücret mevzusuna da hiç girmiyorum. Yapmayın lan zam. Ben asgari ücret 650 TL iken 3 maaşıma bir araba alıyordum, şimdi 3 maaşıma telefon alamıyorum. İşçiyi emekliyi memuru düşünerek maasimiza zam yapmayın, cüzdan 1 saatliğine bile dolu olmuyor. 2 depo benzine maaş bitiyor yahu. Deprem ve pandemi artı yanlış politikayla dibi gördük, bu tarz muhalefet ile dibin dibine de gidicez.

Yahu Kılıştar ağzına doladı onları ama madem ülke için kötü olacak, vermeseydi Erdoğan da. Seçimi kaybedecek diye maaş zamlarını dayadı herkese, hukuk falan tanımadığı için para da gelmiyor ülkeye komple patladık.

Memnun değil siz?
Erdoğan çok iyi diye biliyo ben.
Yol köprü yaptı
Aya sofia çokh gozel

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Seçim öncesi benzin 20 TL civarındaydı ortalama bir araç şehir içinde 100 km'de 8.5 lt'den 170 TL yapar. Km başına 1.7 TL bu da bir günlük maliyete dökersek 20 km gidiş + 20 km geliş = 40 km x 1.70 = 68 TL'lik yapar.

2 ayda gelinen noktada 20 TL'den 33'TL'ye çıktı %65 zam geldi. 40 km x 2.80 = 112 TL yapar aradaki fark 44 TL aylık olarak da 1.320 TL yapar. Kaldı ki bu araçla gidilecek minimum mesafedir 3 katı olursa aradaki fark 4.000 TL oluyor.

Bunun yanında Antalya'da yetişen bir ürünün tarlada maliyeti artacaktır oradan aracının da İstanbul'a nakliyatı sırasında maliyeti artacaktır toplamda Domates'in kg fiyatı İstanbul'da 100 TL gibi rakamlara dayanır.

Bu dediklerimin sadece zincirin en ufak kısmı tablonun geneline bakarsak durumlar vahim.

Aylık olarak en çok getirecek şeylere bakmak lazım.
İletişim vergisine bi 10-15TL yaslarlar gibime geliyor.
Gelir vergisini %50den başlatıp 60, 70, 80 diye kademelendirmek lazim.%15 %20 bunlar çok düşük ve komik rakamlar. Umarım en kısa zamanda yükseltirler.

recep-recep-ivedik.gif

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt