GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnmez öyle fiyatlar. Az bir şey iner. Asgari ücret artışı da var sonuçta.

Bütün gün baktım makas aralığına bankanın satışı kaç olursa olsun (10–12 arası),alışı 11.01 i geçmiyo,satış yükselincede makası açıyolar

Al satımızın önüne geçmeyin bari ulan

Dolar 1 ay önceki seviyesine geri iniyor ama market fiyatlarına zam devam ediyor
Ne anladım ben bu işten

Hocam burda değişik denklemler var ve benim 35 yılımda öğrendiğim Murphy kanunu gibi olan bir şey.

- market ,bakkal vs eğer mali dolar fena gidiyor diyerek stoklamış ise 1 hafta önce şu anda indirim yaparsa çok büyük zararına satar. Kısaca o stoğunu eritmeden indirim yapamaz ticari mantıkta. Ha çok büyük marketler ayrı konu - ben çok daha ufaklarından bahsediyorum. Ufakları suçlayamam.

- geçen gün haberde vardı - ambalaj fabrikator adam, ham madde alıyor dolar 17 liralardayken , ertesi gün akşamı bir bakıyor ki 1 gün beklese 16 milyon TL daha az harcarmış. haliyle pahalıya ürettiğini pahaliya satacak . Bu adamdan pahalıya alanda o ambalajda ne satıryorsa haliyle pahalı satmaya devam edecek.

- Aniden yükselen/artan bir şey aynı hızda düşmez - asansörle gökdelenin tepesine çıkıp dinlene dinlene merdivenlerden inmek gibi bir şey (Terside geçerli hızlı ve ani düşen bir şey aynı hızda çıkmaz - çıkarsa çok dengesizlik var demektir) Bundan eminim.

Gönül isterki ucuzlasın her şey tık diye ama mesela benzin inmedi (daha doğrusu hazine benzinden bir şey almaktan vazgeçmişti şimdi tekrar ufak bir pay alayım diyor - yeni mevduatlara kaynak lazım ya , ya da farklı herhangi bir şeye) . Benzin inmedi tüm ticaretin lojistik gideride inmez. Keşke inse.

Doların düşmesi görüntüde harika , tamam 4 ay ve öncesinden yatırımı olanlar - ki %66 ile rekor var dolarizasyonda - karından zarar etmiştir cunku 8 den fırladı oralara. baktığın zaman düzlüğe çıkılmadı. Bugün böyle ama bu işin yarın enflasyon artışı (neredeyse kesin gözüyle bakılıyor), global olarak ülkelerin omicron varyant muhabbetine tepkisi , o azaldıkça neler yapacağı . Pandemi çünkü bütün dünyayı geçtiğimiz 2 sene ve minimum gelecek 1.5-2 sene gecikmeye uğrattı. Adamlar hep bunun hazırlığını yapıyor ekonomik olarak. Biz kendi içimizde bir şeyler yapıyoruz.

Umarım kalıcı ve sağlam adım olmuştur , doların yüksek olması hiç bir zaman iyi değil (daha trasnfer yapacağız - by Selçuk İnan :) ) . Fakat bu paket açıklandığı gün henüz açıklanmamış MB merkezli 7milyar dolar satış olmuş ise (haberlerde söylenen , muhalefetin ortaya attığı ) hala soru işareti olarak kalır bende iki gün sonra ne göreceğimiz. Halkımızı ezdirmeyeceğiz vs lafları siyasi laflar, 4 aydır millet neler çekti allah bilir.

Keşke matematiği işin kolay olsada her şey %50 ucuzlamış olsa .

Zaman tanınıp neler olacağı izlenmeli.

Bu arada bilmediğimden soruyorum.

Bu açıklanmış pakette Hazine ya da Merkez Bankası'nın pay ödeme durumu olursa vade sonlarında , bu otomatik mi oluyor yoksa başvuru/onay/inceleme tarzı bir süreçten mi geçilecek ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt